030 – 693 23 48

Training Financieel Planner (FFP) Praktijk

 • vanaf 26 oktober 2020

De 2-daagse training FFP Praktijk voor financieel adviseurs is opgezet volgens de richtlijnen van Stichting FFP en bereidt je voor op het FFP praktijkexamen (assessment).

 • 2 Trainingsdagen
 • Voorbereiding op assessment FFP
 • Interactief
Delen:
Algemeen

Training Financieel Planner (FFP) Praktijk

Over de training

Ben jij hypotheekadviseur, belastingadviseur, accountant, private banker of pensioenadviseur en ben je klaar voor een volgende stap? Dan is de Training Financieel Planner (FFP) Praktijk iets voor jou. Met deze bovenwettelijke opleiding behoor jij tot een selecte groep topadviseurs. Na het volgen van de Training FFP Praktijk heb je nieuwe vaardigheden ontwikkeld waar jij de rest van carrière plezier van zult hebben. Je bent goed voorbereid op het praktijkexamen van FFP, het assessment. Je mag jezelf Financieel Planner noemen als je zowel het theorie- als het praktijkexamens met succes afgerond hebt en bent ingeschreven bij het Register. Lindenhaeghe biedt ook de Opleidingen FFP Compleet (11 dagen) en FFP Theorie (9 dagen) aan. Daarnaast kunnen Erkend Financieel Adviseurs (EFA) verkorte Opleidingen FFP volgen. In de brochure op deze pagina lees je meer over alle opleidingen.

Wat levert deze training/opleiding mij op?
Het praktijkexamen (assessment) bestaat uit drie (online) onderdelen. Een inventarisatiegesprek, het ontwikkelen van een financieel memo en het voeren van een adviesgesprek.

De inhoud van de opleiding/training

 • Dag 1 – Assessmenttraining ontwikkelen financieel memo
 • Dag 2 – Assessmenttraining adviesgesprek


Wat je verder nog moet weten over deze opleiding
De training is op hbo-niveau en vergt, afhankelijk van kennis en ervaring, 15 tot 20 studie-uren per week. De training wordt gegeven op verschillende plaatsen in Nederland. De trainingsdagen vinden plaats op doordeweekse dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. Bij deze training is geen vooropleiding verplicht. Wel wordt er enige kennis verwacht met betrekking tot de eigen woning en hypotheek, echtscheiding en pensioen.

Let op!
Deze training sluit aan bij het FFP Praktijkassessment. Ter voorbereiding op deelname aan deze training is het van belang dat je door jou ontvangen casus van de FFP goed voorbereidt. Ontvang je geen casus en wil je toch deelnemen aan de training? Neem dan contact op met Lindenhaeghe

Harry van Houdt
Harry van Houdt

Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen
 • Toeslag locatie- en arrangementskosten
  Bij dag- of ochtendprogramma € 19,95 | Bij middagprogramma € 9,95
 • Persoonlijke Leerroute
  Benodigde materialen vind je in jouw online Leerroute
Over het examen

Het examen

Het totale Examen FFP bestaat uit een theorie-examen en een praktijkexamen (assessment). Het praktijkexamen bestaat in 2019 uit drie (online) onderdelen. Als de toets met een voldoende wordt afgerond, ontvang je een certificaat. Dit certificaat is 1,5 jaar geldig. Meer informatie over het examen lees je in de brochure, te downloaden op deze pagina.

Opleidingen Financieel Planner (FFP)
De opleidingen en trainingen van Lindenhaeghe sluiten bij examenopzet van FFP aan. Je kunt je naast de Training FFP Praktijk, inschrijven voor de complete opleiding (11 dagen) en het theoriedeel (9 dagen). Voor professionals die reeds EFA/SEH-gecertificeerd zijn, bieden wij de verkorte Opleidingen FFP Compleet (9 dagen) en Theorie (7 dagen) aan. In de brochure op deze pagina, lees je meer over alle Opleidingen FFP.

Startdata en locaties

Wanneer kan ik beginnen

Start wanneer jij wilt op een centraal gelegen locatie in Nederland

Item startdatum1
Studiemateriaal

Wat krijg ik bij deze opleiding?

Onze ervaren trainers ondersteunen je bij de voorbereiding op het praktijkexamen. Zij oefenen gesprekken en beantwoorden al je vragen.
Klassikale training

Onze trainers staan voor je klaar

Bovenwettelijke opleiding

Ga voor een toppositie met deze opleiding

Interactieve trainingsvormen

Ruimte voor vraag, antwoord en feedback

Interactie met vakgenoten

Breid je netwerk uit tijdens de training

Anderen bekeken ook

Klaar om te bestellen?