Examentraining CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) Praktijk

 • vanaf 10 mei 2023

De 2-daagse Examentraining CFP Praktijk voor financieel adviseurs is opgezet volgens de richtlijnen van Stichting FFP en bereidt je voor op het CFP praktijkexamen (assessment).

 • 2 trainingsdagen
 • Voorbereiding op Assessment CFP
 • Klassikale training
Delen:
Algemeen

Examentraining CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) Praktijk

Over de examentraining

Ben jij hypotheekadviseur, belastingadviseur, accountant, private banker of pensioenadviseur en ben je klaar voor een volgende stap? Dan is de Examentraining Certified Financial Planner (CFP) Praktijk iets voor jou.

Met deze bovenwettelijke opleiding behoor jij tot een selecte groep topadviseurs. Na het volgen van de Examentraining CFP Praktijk heb je nieuwe vaardigheden ontwikkeld waar jij de rest van carrière plezier van zult hebben. Je bent goed voorbereid op het praktijkexamen van FFP, het assessment. Je mag jezelf Gecertificeerd Financieel Planner noemen als je zowel het theorie- als het praktijkexamens met succes afgerond hebt en bent ingeschreven bij het Register.

Lindenhaeghe biedt ook de Opleidingen CFP Compleet (11 dagen) en CFP Theorie (9 dagen) aan. Daarnaast kunnen Erkend Financieel Adviseurs (EFA) verkorte Opleidingen CFP volgen.


Wat levert deze examentraining mij op?
Het praktijkexamen (assessment) bestaat uit drie (online) onderdelen. Een inventarisatiegesprek, het ontwikkelen van een financieel memo en het voeren van een adviesgesprek.

De inhoud van de opleiding/training

 • Dag 1 – Assessmenttraining ontwikkelen financieel memo
 • Dag 2 – Assessmenttraining adviesgesprek


Wat je verder nog moet weten over deze opleiding
De training is op hbo-niveau en vergt, afhankelijk van kennis en ervaring, 15 tot 20 studie-uren per week. Bij deze training is geen vooropleiding verplicht.

Let op!
Deze examentraining sluit aan bij het CFP Praktijkassessment. Ter voorbereiding op deelname aan deze training is het van belang dat je door jou ontvangen casus van de CFP goed voorbereidt. Ontvang je geen casus en wil je toch deelnemen aan de training? Neem dan contact op met Lindenhaeghe.

Harry van Houdt
Harry van Houdt

Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen
Over het examen

Het examen

Het totale Examen CFP bestaat uit een theorie-examen en een praktijkexamen (assessment). Het praktijkexamen bestaat uit drie (online) onderdelen. Als de toets met een voldoende wordt afgerond, ontvang je een certificaat. Dit certificaat is 1,5 jaar geldig. Meer informatie over het examen lees je in de brochure, te downloaden op deze pagina.

Bij het examen mag je gebruikmaken van de ‘De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid’.
Kluwer geeft twee keer per jaar deze gids uit. In dit boekje vind je een de belangrijkste socialezekerheidswetten op een overzichtelijke manier - per wet - samengevat. De Kleine Gids bevat geen lange wetteksten of verwijzingen naar jurisprudentie maar heldere uitleg van de werking, de strekking en de uitvoering van de wet. De gids is bij het studiemateriaal van de FFP opleidingen van Lindenhaeghe inbegrepen. Eventueel is deze los te bestellen bij Kluwer zelf.

Opleidingen Certified Financial Planner (CFP)
De opleidingen en trainingen van Lindenhaeghe sluiten bij examenopzet van CFP aan. Je kunt je naast de Training CFP Praktijk, inschrijven voor de complete opleiding (11 dagen) en het theoriedeel (9 dagen). Voor professionals die reeds EFA/SEH-gecertificeerd zijn, bieden wij de verkorte Opleidingen CFP Compleet (9 dagen) en Theorie (7 dagen) aan. In de brochure op deze pagina, lees je meer over alle Opleidingen CFP.

De examens worden georganiseerd door Stichting Certificering Financieel Planners en worden uitgevoerd door Examenadviesbureau.

Studiemateriaal

Wat krijg ik bij deze opleiding?

Onze ervaren trainers ondersteunen je bij de voorbereiding op het praktijkexamen. Zij oefenen gesprekken en beantwoorden al je vragen.
Bovenwettelijk
Bovenwettelijke opleiding

Ga voor een toppositie met deze opleiding

Item interactief
Interactieve trainingsvormen

Ruimte voor vraag, antwoord en feedback

Item interactie vakgenoten transparant
Interactie met vakgenoten

Breid je netwerk uit tijdens de training

Item Klassikaal PO
Klassikale training

Onze trainers staan voor je klaar

Anderen bekeken ook

Klaar om te bestellen?