STAP-budget

Het STAP-budget biedt je de kans om op een laagdrempelige wijze een opleiding of training te starten en jouw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Lees hier alles over de voorwaarden en het aanvragen van een STAP-budget.

STAP-budget
STAP-tijdvak opent op 1 mei!

Nieuws

Het STAP-budget voor dit aanvraagtijdvak is op! Wil jij graag STAP-budget aanvragen? Vraag dan alvast je aanmeldingsbewijs aan. Deze kan kan je op 1 mei om 10.00 uur indienen in het UWV STAP-portaal.

Over de STAP-regeling

Het STAP-budget

Volg een opleiding of training naar keuze met €1.000,- STAP-budget!

Als je wilt groeien in jouw carrière, wilt omscholen of als je werkzoekend bent, biedt het STAP-budget (Stimulans Arbeidsmarkt Positie) mooie mogelijkheden om met behulp van €1.000,- subsidie een scholingstraject te starten. De overheid stelt de subsidie beschikbaar om werkenden en werkzoekenden te ondersteunen in het versterken van de arbeidsmarktpositie. Een sterke arbeidsmarktpositie start immers met de juiste scholing!

Er wordt door de overheid ongeveer 200 miljoen euro per jaar beschikbaar gesteld voor het STAP-budget. Hiermee worden ongeveer 200.000 verstrekkingen van €1.000,- toegekend, verdeeld over verschillende aanvraagtermijnen.

Voor wie is STAP?

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen:

  • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
  • Je ontvangt geen andere publieke onderwijsfinanciering, zoals bijvoorbeeld een studiefinanciering of lerarenbeurs.
  • Je hebt het huidige kalenderjaar nog niet eerder een STAP-budget toegekend gekregen.
  • Jouw gekozen opleiding start ná 4 weken vanaf het aanvraagmoment bij het UWV en vóór 3 maanden na het einde van de aanvraagtermijn.
  • Je voert jouw scholingstraject uit bij een erkende STAP-aanbieder.


De aankomende aanvraagtermijnen

Wanneer start een nieuwe aanvraagtermijn? En voor wanneer moet ik dan mijn opleiding boeken? Meer hierover lees je in onze veelgestelde vraag.Welke opleidingen kan ik volgen met STAP?

Opleidingsaanbod

Lindenhaeghe biedt verschillende opleidingen en trainingen aan die geboekt kunnen worden met gebruikmaking van het STAP-budget. Binnen dit opleidingsaanbod vallen verschillende financiële (vak)opleidingen (bovenwettelijk) en vaardigheidstrainingen.

Lees meer over het opleidingsaanbod of download de catalogus.

STAP Catalogus
Hoe een aanvraag indienen?

STAP-budget aanvragen

Je kan op 1 mei vanaf 10.00 uur weer STAP-budget aanvragen!

Visuele weergave? Bekijk de infographic!

1. Plaats een STAP-aanmelding
Heb je het STAP-opleidingsaanbod van Lindenhaeghe bekeken en heb je een opleiding gevonden die je graag wilt volgen? Dan plaats je een aanmelding door te klikken op de button 'bestel met STAP' en rond het bestelproces af. Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om meerdere opleidingen of trainingen te boeken om daarmee de kansen te spreiden.

2. Dien het STAP-aanmeldingsbewijs in
Je ontvangt van Lindenhaeghe een reserveringsbevestiging met bijgevoegd het STAP-aanmeldingsbewijs. Deze heb je nodig om de subsidieaanvraag via het UWV STAP-portaal te voltooien (zie handleiding).

De vorige aanvraagtermijnen hebben ons geleerd dat het budget razendsnel op is. De aanvraagtermijn opent altijd om 10.00 uur, maar zorg ervoor dat je ruim voordat de aanvraagtermijn opent al naar het UWV STAP-portaal gaat en klikt op 'aanvragen STAP-budget'. Zo word je om 10.00 uur direct toegevoegd aan de wachtrij en maak je de meeste kans om in aanmerking te komen voor het STAP-budget. Het zou zonde zijn als je nét te laat bent.


In welke aanvraagtermijn moet jij jouw subsidieaanvraag indienen? De startdatum van jouw opleiding of training is hiervoor bepalend. Zo dient jouw opleiding te starten ná 4 weken vanaf aanvraagdatum bij het UWV en vóór 3 maanden na het einde van de aanvraagtermijn. Valt jouw training of opleiding binnen deze periode? Dan zit je goed, en kun je de aanvraag via het UWV STAP-portaal indienen. Meer hierover lees je in onze veelgestelde vraag over de aanvraagtermijnen.

3. Houd jouw mailbox in de gaten!
Heb jij de subsidieaanvraag ingediend? Houd jouw mailbox goed in de gaten!

Zodra de subsidie wordt toegekend, kunnen we jouw aanmelding definitief maken. Je ontvangt uiteraard een mailtje van ons met de benodigde informatie.

Heb je de subsidie helaas gemist, maar wil je de opleiding toch graag volgen? Dan kun je er uiteraard voor kiezen om de aanmelding te laten staan en de kosten zelf te financieren. Waag je liever nog een poging? Bekijk dan goed of jouw STAP-aanmeldingsbewijs nog in een volgende aanvraagtermijn ingediend kan worden, of dat er opnieuw een aanmelding geplaatst moet worden voor een nieuwe opleidingsdatum.

4. Ga voor een succesvolle afronding!
Heb je het STAP-budget toegekend gekregen? Dan kan het studeren beginnen!

Houd er rekening mee dat het UWV als voorwaarde van de subsidie een succesvolle afronding van het scholingstraject verwacht. Dat wil zeggen dat:

  • Je een diploma of certificaat kunt tonen, en
  • je aan het aanwezigheids- en deelnamepercentage voldoet.


Mocht er niet aan deze voorwaarden voldaan kunnen worden, loop je het risico dat het recht op de subsidie komt te vervallen. Uiteraard helpen we je naar een succesvolle afronding van het traject.

Vraag & antwoord

Meer weten?

Heb je een vraag of wil jij meer informatie over de STAP-regeling? Bekijk onze veelgestelde vragen-pagina!

Hoe kan ik mij aanmelden?

STAP-aanmelding

Via onze website is het mogelijk om een aanmelding te plaatsen voor een opleiding of training met gebruikmaking van het STAP-budget. Je meldt je dan aan voor de opleiding door te klikken op de button 'bestel met STAP'.

Wil je er zeker van zijn dat je niet nét misgrijpt? Schrijf je hieronder in voor de mailinglijst en blijf op de hoogte van belangrijke updates!