STAP-budget

Het STAP-budget biedt je de kans om op een laagdrempelige wijze een opleiding of training te starten en jouw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Lees hier alles over de voorwaarden en het aanvragen van een STAP-budget.

STAP-budget
Over de STAP-regeling

Het STAP-budget

Als je wilt groeien in jouw carrière, wilt omscholen of als je werkzoekend bent, biedt het STAP-budget (Stimulans Arbeidsmarkt Positie) mooie mogelijkheden om met behulp van een subsidie een scholingstraject te starten. De overheid stelt de subsidie beschikbaar om werkenden en werkzoekenden te ondersteunen in het versterken van de arbeidsmarktpositie. Een sterke arbeidsmarktpositie start immers met de juiste scholing!

Op dit moment is er geen STAP-budget meer beschikbaar voor de huidige aanvraagtermijn. De eerstvolgende aanvraagtermijn opent op 1 september 2022. Je meldt je via de website van Lindenhaeghe aan voor een training of opleiding, volledig naar eigen keuze, en dient een aanvraag in bij het UWV. Er wordt door de overheid ongeveer 200 miljoen euro per jaar beschikbaar gesteld voor het STAP-budget. Hiermee worden ongeveer 200.000 verstrekkingen van €1.000,- toegekend, verdeeld over verschillende aanvraagtermijnen.

Voor wie is STAP?

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen:

  • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
  • Je ontvangt geen andere publieke onderwijsfinanciering, zoals bijvoorbeeld een studiefinanciering of lerarenbeurs.
  • Je hebt het huidige kalenderjaar nog niet eerder een STAP-budget toegekend gekregen.
  • Jouw gekozen opleiding start ná 4 weken vanaf het aanvraagmoment bij het UWV en vóór 3 maanden na het einde van de aanvraagtermijn.
  • Je voert jouw scholingstraject uit bij een erkende STAP-aanbieder.
Hoe een aanvraag indienen?

STAP-budget aanvragen

De volgende aanvraagtermijn opent op 1 september 2022!

Via de website van Lindenhaeghe kunnen STAP-aanmeldingen voor opleidingen en trainingen geplaatst worden. Na een aanmelding ontvang je van ons een STAP-aanmeldingsbewijs waarmee de aanvraag bij het UWV kan worden ingediend. Deze kan worden ingediend via het UWV STAP-portaal zodra op 1 september 2022 de eerstvolgende aanvraagtermijn open gaat.

Wanneer de aanvraag door het UWV wordt goedgekeurd, wordt de inschrijving voor de opleiding voltooid. Je kunt nu de opleiding of training volgen. Houd er rekening mee dat Lindenhaeghe geen invloed heeft op het wel of niet toekennen van het STAP-budget aan een cursist.

Ga naar ‘een STAP-budget aanvragen’ of download de infographic voor meer informatie over het aanvraagproces.

Welke opleidingen kan ik volgen met STAP?

Opleidingsaanbod

Lindenhaeghe biedt verschillende opleidingen en trainingen aan die geboekt kunnen worden met gebruikmaking van het STAP-budget. Binnen dit opleidingsaanbod vallen verschillende Wft-, PE- en financiële (vak)opleidingen (bovenwettelijk) en vaardigheidstrainingen.

Lees meer over het opleidingsaanbod of download de gratis catalogus.

STAP Catalogus
Vraag & antwoord

Meer weten?

Heb je een vraag of wil jij meer informatie over de STAP-regeling? Bekijk onze veelgestelde vragen-pagina!