PE Schuldhulpverlener | PE SHV

Aan ons PE-SHV aanbod wordt gewerkt. We verwachten dat het medio maart boekbaar is.

Header bovenwettelijk

Overzicht PE SHV

Algemeen

PE SHV 1, 2 en 3 Schuldhulpverlener en Budgetcoach

Over PE SHV

Ben je in het bezit van de Schuldhulpverlenercertificaten SHV I, II en/of III, dan dien je ieder kalenderjaar permanente educatie te volgen. Je dient jaarlijks de verplichte 12 PE SHV punten te behalen. Eén PE-punt staat gelijk aan 1 uur zuivere scholing.

Het onderhouden van je vakbekwaamheid is belangrijk: sommige regels en/of wet- en regelgevingen veranderen en dan is het zaak, mede in het belang van de cliënten, dat de schuldhulpverlener zo veel mogelijk op de hoogte is van deze wijzigingen.
KIWA werkt met Permanente Educatiepunten (PE-punten) voor zowel budgetcoaches (SHV 3) als schuldhulpverleners (SHV 1 & 2).

Het persoonscertificaat schuldhulpverlener en het persoonscertificaat budgetcoach kennen een geldigheidsduur van 5 jaar. Na vijf jaar moet opnieuw examen gedaan worden.

  • In het jaar dat het certificaat wordt afgegeven, hoeft men geen PE-punten te behalen.
  • In de drie kalenderjaren daaropvolgend dient men per jaar 12 PE-punten te behalen.
  • In het jaar van hercertificering hoeft men geen PE-punten te behalen. Minimaal drie maanden voor de einde geldigheidsdatum van het persoonscertificaat dient men al de schriftelijke examens (niet het assessment) opnieuw af te leggen.


PE Schuldhulpverlening: keuzevrijheid
Lindenhaeghe biedt verschillende PE-trainingen voor budgetcoaches en schuldhulpverleners. Budgetcoaches en schuldhulpverleners kunnen dezelfde PE-trainingen volgen.


Hercertificering SHV
Minimaal drie maanden voor het einde van de geldigheidsdatum van je persoonscertificaat (SHV 1, 2 en 3), dien je de schriftelijke examens opnieuw af te leggen. Schrijf je hier in voor de schriftelijke examens (MC en Cases).

Lindenhaeghe heeft uitstekende trainers in huis
Lindenhaeghe heeft uitstekende trainers in huis