PE Erkend Financieel Adviseur | PE SEH

Overzicht
Header bovenwettelijk

Overzicht PE SEH

Algemeen

Hoe werkt PE SEH

Alle Erkend Adviseurs volgen jaarlijks Permanente Educatie (PE) waardoor hun kennis up-to-date blijft. Sinds 1 januari 2018 kan een Erkend Adviseur de jaarlijkse 12 punten (opgedeeld in categorie A en B) op geheel eigen wijze invullen. Hieronder lees je daar meer over.

Categorie A
Categorie A bevat kennissessies van tenminste 6 uur. Dit is tevens het minimale aantal punten (uren) dat je in deze categorie moet behalen. De overige 6 uur mag je ook in categorie A halen, maar je kunt de uren ook invullen met kortere sessies uit categorie B.

Het is bij Lindenhaeghe ook mogelijk een combinatie van A-sessies in te plannen. Je kiest twee van de categorie A-sessies en je voldoet met deze combinatie direct aan jouw PE verplichting voor 2021.

Categorie B
In de categorie B bieden wij een aantal kortere sessies (waaronder vaardighedentrainingen) aan. Deze sessies zijn interessant voor adviseurs die niet alleen kennis willen opdoen maar ook hun vaardigheden willen verbeteren of willen netwerken met branchegenoten.

E-learing Adviseur Duurzaam Wonen
Aanvullend hierop stelt het bestuur van SEH de opleiding Adviseur Duurzaam Wonen verplicht voor alle Erkend Financieel Adviseurs. De E-learning moet uiterlijk 31 december 2021 gevolgd zijn.

Let op!
Een aantal opleidingsprogramma’s geven gelijkstelling/vrijstelling voor de SEH PE 2021. Volg jij in 2021 een van de onderstaande programma's, dan hoef je geen SEH PE 2021 te volgen.

PE SEH en de Opleiding Financieel Planner
Volg jij de Opleiding Financieel Planner (FFP), dan krijg je vrijstelling voor de PE SEH.

PE SEH en de Leergang Hypothecair Planner
Volg jij de Leergang Hypothecair Planner (LHP), dan krijg je vrijstelling voor PE SEH in het jaar dat je de Leergang volgt. Voorwaarde is dat het merendeel van de lesdagen in dat specifieke jaar vallen.

PE SEH en de Opleiding Financieel Echtscheidings Adviseur
Volg jij de Opleiding Financieel Echtscheidings Adviseur, dan krijg je vrijstelling voor PE SEH. Valt jouw opleiding gedeeltelijk in het ene en gedeeltelijk in het andere jaar, neem dan contact met ons op of je voor vrijstelling in aanmerking komt.

PE 2021 NVHP - 12 A-punten
In 2021 dien je 4 NVHP-masterclasses/dagdelen te volgen voor de gelijkstelling met de SEH PE.

Let op!
Heb je vragen over vrijstellingen, neem dan contact op met de SEH, zij kunnen je hierover nader informeren.

Lindenhaeghe heeft uitstekende trainers in huis
Lindenhaeghe heeft uitstekende trainers in huis