030 – 693 23 48

PE Erkend Financieel Adviseur | PE SEH

Overzicht

Header bovenwettelijk
Algemeen

Hoe werkt PE SEH

Alle Erkend Adviseurs volgen jaarlijks Permanente Educatie (PE) waardoor hun kennis up-to-date blijft. Sinds 1 januari 2018 kan een Erkend Adviseur de jaarlijkse 12 punten (opgedeeld in categorie A en B) op geheel eigen wijze invullen. Hieronder lees je daar meer over.

Categorie A
Categorie A bevat kennissessies van tenminste 6 uur. Dit is tevens het minimale aantal punten (uren) dat je in deze categorie moet behalen. De overige 6 uur mag je ook in categorie A halen, maar je kunt de uren ook invullen met kortere sessies uit categorie B.

Het is bij Lindenhaeghe ook mogelijk een combinatie van A-sessies in te plannen. Je kiest twee van de categorie A-sessies en je voldoet met deze combinatie direct aan jouw PE verplichting voor 2020. Wanneer je gebruik maakt van de combinatiemogelijkheid in categorie A, ontvang je een korting.

Categorie B
In de categorie B bieden wij een aantal kortere sessies (waaronder vaardighedentrainingen) aan. Deze sessies zijn interessant voor adviseurs die niet alleen kennis willen opdoen maar ook hun vaardigheden willen verbeteren of willen netwerken met branchegenoten.

Verplichte kost
Ben jij EFA? Dan is de E-learning Adviseur Wonen dit jaar verplichte kost voor jou. Gezien het uiterst relevante onderwerp heeft de Stichting SEH heeft bepaald dat wie lid is van de stichting (en wie lid wil blijven) verplicht is de E-learning Adviseur Duurzaam wonen te volgen. De verplicht geldt ook wanneer je al eerder een duurzaamheidsprogramma gevolgd hebt. De training levert 3 punten cat. B op.

Let op!
Een aantal opleidingsprogramma’s geven gelijkstelling/vrijstelling voor de SEH PE 2020. Volg jij in 2020 een van de onderstaande programma's, dan hoef je geen SEH PE 2020 te volgen.

PE SEH en de Opleiding Financieel Planner
Volg jij de Opleiding Financieel Planner (FFP), dan krijg je vrijstelling voor de PE SEH.

PE SEH en de Leergang Hypothecair Planner
Volg jij de Leergang Hypothecair Planner (LHP), dan krijg je vrijstelling voor PE SEH in het jaar dat je de Leergang volgt. Voorwaarde is dat het merendeel van de lesdagen in dat specifieke jaar vallen.

PE SEH en de Opleiding Financieel Echtscheidings Adviseur
Volg jij de Opleiding Financieel Echtscheidings Adviseur, dan krijg je vrijstelling voor PE SEH. Valt jouw opleiding gedeeltelijk in het ene en gedeeltelijk in het andere jaar, neem dan contact met ons op of je voor vrijstelling in aanmerking komt.

PE 2020 NVHP - 12 A-punten
In 2020 dien je 4 NVHP-masterclasses/dagdelen te volgen voor de gelijkstelling met de SEH PE.

Let op!
Heb je vragen over vrijstellingen, neem dan contact op met de SEH, zij kunnen je hierover nader informeren.

De beste trainers
De beste trainers