PE Opleiding klassikaal + Examen

Maximale slagingskans

De klassikale PE Opleiding mét Examen

Onze PE Opleiding + Examen is dé manier om je voor te bereiden op je PE-examen. Thuis neem je het studiemateriaal door, je volgt een (examen)training bij een van onze professional trainers en gaat direct op examen.

Met deze (t)opleiding verhoog direct je slagingskans. Op deze pagina vertellen we je er alles over.

Ter voorbereiding op de lesdag ontvang je een digitaal studiepakket. Dit pakket bestaat uit digitaal studiemateriaal (pdf-bestand), een praktische samenvatting met kennisquiz én een oefenexamen. De vele praktijkvoorbeelden in het toegankelijk geschreven studiemateriaal helpen je om de theorie snel eigen te maken.

Training

Tijdens de intensieve (examen)training komen alle belangrijke onderdelen aan de orde. Onze professional trainers hebben maar één doel: jou klaarstomen voor het examen. Om dit te bereiken doen ze zelf regelmatig examen en worden ze intensief getraind. Zij gebruiken hun kennis en vaardigheden om jou te motiveren, coachen. Na een halve dag ben je 'klaar voor de start'.

Examen

Het examen doe je direct na de training. Alle informatie zit nog vers in je geheugen en je bent optimaal gemotiveerd. De uitslag ontvang je binnen 12 uur per e-mail (meestal al binnen een uur.)

Slim Leren
Onze digitale studievormen zijn opgebouwd volgens het slim-leren-systeem. Beantwoord je een vraag uit de kennisquiz juist, dan word je beloond met de volgende vraag. Beantwoord je een vraag uit de kennisquiz onjuist, dan volgt een verwijzing naar het betreffende onderwerp in de leerstof. Op die manier kun je jezelf nog eens verdiepen in de stof en krijg je aansluitend een herkansing middels een nieuwe (soortgelijke) vraag. Zo word je gericht geholpen om de ‘zwakke plekken’ in je kennis te ondervangen.

Wat is de studiebelasting van de klassikale PE opleiding met examen?
Een goede examenvoorbereiding kost tijd. Hoeveel tijd is van verschillende factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld: hoe zijn je studievaardigheden? Ben je misschien al bekend met (een deel van) de stof? Het aantal studie-uren kan dus per persoon sterk verschillen. Om je toch een indicatie te geven, gemiddeld studeren cursisten 28 uren voor de een PE-examen.

Anouk Hengeveld
Anouk Hengeveld