Examen PE Inkomen

Schrijf je nu in voor het PE Examen Inkomen en ontvang gratis studiemateriaal (pdf). Eenvoudig online boeken en keuze uit 25 locaties.

  • Digitaal examen
  • Gratis studiemateriaal (pdf)
  • Houd je beroepskwalificatie geldig
Delen:
Algemeen

Het examen PE Inkomen

Over het Examen PE Inkomen
Het Examen PE Inkomen wordt digitaal afgenomen op één van onze examenlocaties. Je hebt 60 minuten de tijd om de 23 vragen te beantwoorden. De vragen zijn onderverdeeld in: 16 vragen kennis en begrip en 7 vragen vaardigheden en competenties. De slaaggrens is landelijk vastgesteld op 68%.

Let op! Detailvragen in examens (tip!)
De PE-slagingspercentages zijn al langere tijd vrij hoog, zo rond de 80%. Maar enkel het volgen van een training is vaak niet meer voldoende. Het CDFD, verantwoordelijk voor de examenvragen, neemt namelijk steeds vaker detailvragen op in de examens. Het is dus belangrijk dat je – naast het volgen van een training – zorgt voor een goede voorbereiding: bestudeer de syllabus grondig en oefen met Slim Leren. Alleen zo heb je voldoende kennis om ook de detailvragen goed te beantwoorden. Wil je meer lezen over deze verandering? Bekijk dan dit artikel: https://www.lindenhaeghe.nl/nieuws/meer-dieptevragen-in-de-pe-examens


Wat je verder nog moet weten over dit examen
Wij zijn een geaccrediteerd exameninstituut. Dat betekent dat onze examenleiders op door ons geselecteerde locaties het Examen PE Inkomen af mogen nemen. Je kunt op elke doordeweekse dag examen doen. Je hebt keus uit 25 locaties!

Slaag je voor het PE Examen Inkomen, dan ontvang je het certificaat PE Inkomen. Hiermee heb je aan je PE-verplichting voldaan voor de periode april 2022 - april 2025. Meer over de Periodieke PE lees je hier

Extra examen tip!

Meer tips en oefeningen nodig voor je examen? Vergroot je kennis en kans op het slagen voor je Examen PE Inkomen. Bekijk de trainingsvideo’s ‘Succesvol examen doen’ en ‘Examenvaardigheden'.

Examen
Examen

Over de prijs

  • Exclusief btw
    De prijs van dit product is exclusief btw
  • Persoonlijke leeromgeving
    Inclusief benodigd studiemateriaal
Examen

Voorbereiding op het examen

Bij Lindenhaeghe studeer je altijd op je eigen manier. Tijdens onze klassikale opleidingen word je effectief getraind en gecoacht door een professional trainer. Studeer je liever plaats- en tijdonafhankelijk dan is een van onze online studie-methoden iets voor jou. Je kunt dan ook gebruik maken van Slim Leren.

Meer over de Periodieke PE lees je hier

Startdata en locaties

Wanneer kan ik beginnen?

Start wanneer jij wilt op centraal gelegen locaties in Nederland.

Item startdatum1
Studiemateriaal

Wat krijg ik bij dit examen?

Bij het examen ontvang je gratis studiemateriaal (pdf). Je kunt eenvoudig online boeken. Kies uit 25 locaties.
online leeromgeving
Online Leeromgeving

Alle benodigde materialen (en/of opdrachten) vind je hier

Item Studiemateriaal
Leerroute met stapsgewijze structuur

Stap voor stap voorbereid naar je examen

Item Online leerongeving 2
Studiemateriaal (pdf)

Digitaal studiemateriaal (pdf)

Reviews
6 F Jaarsveld

Wat mij opviel was het volgende, bij de eerdere examens op dezelfde locatie is dat het lettertype op een grote imac beeldscherm te wensen over laat. Het lettertype is klein zelfs met leesbril. Daardoor moet je je extra concentreren om het juiste te lezen. Vooraf het examen (gisteren) heb ik gevraagd op de examenlocatie of het lettertype groter kan (Met een windows PC kun je dat zo instellen) dat bleek moeilijk te zijn en men wist ook niet hoe het moest, toen ik aan gaf dat belachelijk te vinden (het niet groter kunnen maken van het lettertype) werd mij te verstaan gegeven dat ik mij niet zo druk moest maken en de volgende keer het maar moest vragen als je een examen boekt bij de opleider.

Het is toch absurd dat voor de oudere onder ons het niet mogelijk is om het examen goed uit te kunnen voeren het lettertype niet te vergroten is, dat is een gemis en zou aan de kaak gesteld moeten worden.

Daarnaast valt het mij op dat de vraagstelling in de echte examens totaal niet lijken op de vraagstelling zoals die in de lindenhaeghe omgeving worden gesteld, in de echte examens kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat d.m.v. de vraagstelling bewust verwarring gezaaid wordt, het lijkt niet op de echte werkelijkheid. Daarnaast is het een groot gemis dat je geen inzicht krijgt wat je fout hebt gedaan, als je een kind bestraft maar je geeft niet aan waarom je dat doet zal het kind nimmer iets leren, en dat is toch de bedoeling van de examens dat je iets of extra leert, dat is toch in het belang van de klant.

9 Jacqueline Scholing

Op de brief waarop locatie staat, vermelden dat er geen parkeerruimte is voor kandidaten. Verder erg goede begeleiding en strenge controle ( dat mag wel iets minder) . Een gewoon horloge , moet af. Over alles genomen zeer tevreden. Mooie zaal en vriendelijke begeleiding .

Meer reviews

Anderen bekeken ook

Klaar om te bestellen?