PE FFP Praktijktoepassing Estate Planning 1-daagse

 • vanaf 16 juni 2023

Deze 1-daagse PE FFP (PT) voor Financieel Planners is gericht op de beginselen van Estate Planning als onderdeel van het financieel advies.

Let op!
We bieden ook een 2-daagse PE FFP aan over dit onderwerp. De 2-daagse levert 12 PT-punten op.

 • 1 trainingsdag
 • 6 Punten PT | PE FFP 2022 - 2023
 • Basisbeginselen Estate Planning
Delen:
Algemeen

PE FFP Praktijktoepassing Estate Planning

1-daagse training over de basisbeginselen van Estate Planning

Bij Estate Planning draait het om het vermogen voor, tijdens en na overlijden. Het onderwerp is erg actueel, er hebben veel veranderingen plaatsgevonden op dit gebied en er is veel aandacht voor in de media.

1-daagse PE FFP

In deze PE FFP nemen we je mee in de wereld van Estate Planning. Wat is Estate Planning, hoe werkt de 'levencyclus' en hoe verhoudt zich dit tot het 7-stappenplan. We werken aan bewustwording rond het onderwerp maar kijken ook hoe Estate Planning kan worden gebruikt en geïntegreerd in de dagelijkse adviespraktijk.

Ook boekbaar: 2-daagse PE FFP (12 PT punten)
Binnen PE FFP bieden we ook een 2-daagse training Estate Planning waarbij dag 2 in het teken staat van wijzigingen aanbrengen middels het 7-stappenplan. Dit gaat aan de hand van diverse praktijkgerichte casussen.
Bekijk hier de 2-daagse training.

Wat levert deze training/opleiding mij op?
Ben jij gecertificeerd Financieel Planner (CFP), dan bestaat de jaarlijkse PE in 2022 en 2023 uit de pijlers Kennis & Actualiteit (K&A) en Praktijktoepassing (PT). Ook voor niet-gecertificeerde financieel professionals geldt een PE-plicht. Er zijn 12 verplichte PE FFP punten in de pijler Praktijktoepassing (PT).


De inhoud van de opleiding/training

Deze training staat in het teken van hoe een financieel planner zijn/haar klant in beweging kan krijgen om over Estate Planning te praten. Daarnaast wordt er tijdens deze dag gewerkt aan de juridische en fiscale kennis om de huidige situatie (vanuit het oogpunt van Estate Planning) van de klant te kunnen beoordelen.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

 • Breinfilters
 • De dienstverlening bij Estate Planning
 • Estate Planning en levenscyclus
 • Wettelijk kader
 • Inventarisatie volgens het 7-stappenplan


Wat je verder nog moet weten over deze opleiding
Tijdens de trainingsdagen is het de bedoeling dat jij niet alleen leert van de trainer, maar ook van je branchegenoten. De PE FFP PT kent een sterk social aspect waarbij er onderling kennis en ervaringen worden uitgewisseld aan de hand van dialoog en rollenspel. De trainer speelt hierbij een verbindende rol en is zowel coach als begeleider. De trainingsdag vindt plaats op een doordeweekse dag van 9.30 - 16.30 uur. De opleiding wordt gegeven op verschillende centraal gelegen locaties.

Er is geen afsluitend examen. Actieve deelname is voldoende om voor de punten in aanmerking te komen. Deze punten zullen binnen 3 weken na de (laatste) trainingsdag(en) worden aangemeld.

Leo Brunt
Leo Brunt Trainer

Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Toeslag locatie- en arrangementskosten
  Bij dag- of ochtendprogramma € 21,95 | Bij middagprogramma € 10,95
Over de PE-structuur

PE FFP 2022 - 2023

Ben jij gecertificeerd financieel planner, dan bestaat de jaarlijkse PE in 2022 en 2023 uit de pijlers Kennis & Actualiteit (K&A) en Praktijktoepassing (PT). In de periode 2022-2023 moet je binnen het PT-onderdeel 12 punten PE FFP halen.

Startdata en locaties

Wanneer kan ik beginnen

Start wanneer jij wilt op een centraal gelegen locatie in Nederland

Item startdatum1
Studiemateriaal

Wat krijg ik bij deze training?

Onze professional trainers kennen jouw praktijk. Dat maakt hen bij uitstek geschikt als mentor, coach en trainer. Aan de hand van gevarieerde werkvormen (casus, rollenspel, dialoog) nemen ze jou én je branchegenoten mee langs een integrale, realistische casus.
Item Klassikaal PO
Klassikale training

Onze trainers staan voor je klaar

Item interactief
Interactieve trainingsvormen

Ruimte voor vraag, antwoord en feedback

Item interactie vakgenoten transparant
Interactie met vakgenoten

Breid je netwerk uit tijdens de training

PE passed stempel
PE-punten

Jouw PE-punten zijn weer binnen!

Klaar om te bestellen?