Opleiding Client Officer Schade

 • vanaf 24 mei 2023

Ontwikkel je met deze 1-daagse Opleiding Client Officer Schade van een binnendienstmedewerker Schade met veel administratieve taken tot de spin-in-het-voor al het klantcontact rond het (schade)verzekeringspakket.

Bestellen met STAP? Lees hier meer over de STAP-regeling.

 • Klassikale training
 • Inclusief examen
 • Certified Client Officer
Delen:
Algemeen

Opleiding Client Officer Schade

Een goed klantcontact was nog nooit zo belangrijk. Met de Opleiding Client Officer Schade ontwikkel jij je tot dé medewerker die het verschil gaat maken op het gebied van klantcontact (met de focus op schadeverzekeringen). In deze 1-daagse opleiding leer je hoe je klanten optimaal bedient, door het gehele schadeproces. Van benaderen via afsluiten, acceptatie tot en met schade-afhandeling.

Door automatisering verdwijnen steeds meer taken van de binnendienstmedewerker Schade. Tegelijkertijd wordt écht klantcontact belangrijker. Bereid je voor op deze veranderingen door je te ontwikkelen als Client Officer met deze unieke opleiding (inclusief examen).

Spin in het web
De Client Officer is de spin in het web als het om klantcontact gaat. Als Client Officer Schade weet je precies hoe je een schadeportefeuille moet managen. Je weet wat er bij de klanten leeft en wanneer er advies van jouw organisatie nodig is. Werk je bij een intermediair dan bied je ook een helpende hand wanneer er een schade wordt gemeld. In nauwe samenwerking met de adviseur maak je een plan met welke triggers je jullie klanten gaat benaderen. Of je doet dit zelf als je over de juiste Wft-diploma’s beschikt.


Klassikale opleiding in een kleine groep

De 1-daagse opleiding wordt klassikaal gegeven. We werken met een kleine groep van maximaal 12 deelnemers, zodat er voor iedereen voldoende tijd en aandacht is om de theorie persoonlijk toe te passen. Er is een beperkte voorbereiding nodig: door middel van een intakeformulier worden enkele vragen gesteld. Deze input is nodig om de training aan te laten sluiten op de verwachtingen. De vragen hebben betrekking op het bedrijf waar jij nu werkt. Op de dag zelf ontvang je een hand-out. Je sluit de opleiding af met een examen. Bij een goed resultaat ontvang het CO-certificaat.

Wat levert deze training/opleiding mij op

Met de Opleiding Client Officer Schade ben jij voorbereid op een andere invulling van je baan als administratief medewerker. Je bent voortaan het aanspreekpunt als het gaat over klantcontact. Je weet de juiste informatie te verzamelen en managet de klantenportefeuille. Voor de adviseur en de klant ben jij het eerste aanspreekpunt en je stemt de informatie naadloos op elkaar af.

De inhoud van de training
In de 1-daagse klassikale Opleiding Client Officer Schade komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Je wordt bijgepraat over wat er speelt in de adviesmarkt.
 • Je leert herkennen wat belangrijke momenten voor je klant zijn, zodat je daar samen met de adviseur goed op kan inspelen.
 • Je leert om de juiste selectie voor een klantindeling te maken en krijgt andere tools aangereikt om in kaart te brengen wat jullie klant nodig heeft. Je zet daarbij de klant centraal.
 • Je vertaalt de inzichten naar een concreet plan van aanpak, waar je direct de volgende werkdag mee aan de slag kan.


Examen
Na het volgen van de training doe je examen. Heb je het examen goed gemaakt? Dan ontvang je een certificaat en ben je Certified Client Officer.

Wat je verder nog moet weten over deze training
De 1-daagse klassikale opleiding Client Officer Schade is op MBO+-niveau en is geschikt voor medewerkers met en zonder Wft-diploma.

Wil je alvast een kijkje in de wereld van een Client Officer? Download de e-paper Client Officer hier!

Lindenhaeghe heeft uitstekende trainers in huis
Lindenhaeghe heeft uitstekende trainers in huis

Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen
 • Toeslag locatie- en arrangementskosten
  Bij dag- of ochtendprogramma € 21,95 | Bij middagprogramma € 10,95
 • Inclusief examen
  De prijs is inclusief 1 examen
Studiemateriaal

Wat krijg ik bij deze opleiding?

Je ontvangt een digitaal studiepakket en een klassikale training. Het examen is inclusief en wordt na de training online afgenomen. Je kiest hiervoor zelf een moment.
Item Klassikaal PO
Klassikale training

Onze trainers staan voor je klaar

Item interactie vakgenoten transparant
Interactie met vakgenoten

Breid je netwerk uit tijdens de training

online leeromgeving
Online Leeromgeving

Alle benodigde materialen (en/of opdrachten) vind je hier

Klaar om te bestellen?

Anderen bekeken ook