030 – 693 23 48

Online Examens (Proctor Examen)

Lees alles over onze online examens

Header e learning
Nieuw!

Online Examens middels Procotoring

Inmiddels kun je een groot deel van onze opleidingen volgen in een Virtual Classroom. Je volgt je opleiding thuis terwijl je toch de interactie met medecursisten en docent hebt. Vaak moet je voor het examen vervolgens alsnog de deur uit. Maar dat hoeft niet. Het doen van een examen-op-afstand is een logisch gevolg is van de ontwikkelingen van afgelopen weken en past volledig past in deze tijd.

Bij Lindenhaeghe zijn er er trots op dat we de eerste financiële opleider zijn die deze hypermoderne manier van examen doen aanbiedt! Lees hier wat vakmedia-partner AM: schrijft over deze primeur.

Waarom een Proctor Examen
Je boekt het Proctor Examen eenvouding op onze website. Kies het examen van jouw keuze, selecteer bij locaties 'Online Thuisexamen' en je ontvangt een e-mail met instructies. Je hoeft je huis niet uit, doet examen wanneer het jou uitkomt en ontvangt uiteraard ook de examenuitslag digitaal. Inmiddels kun je een aantal (bovenwettelijke) examens boeken, in het oranje schema hieronder zie precies welke examens het zijn.

Bekijk de website (+filmpjes) van ProctorExamen over online proctoring.

Hoe werkt Proctor Examen
Boek jij een online examen? Dan start je zelf thuis het examen op. Een surveillant (proctor) houdt op afstand toezicht en zorgt voor de identiteitscontrole. Middels een ingenieus controlesysteem word je gevolgd tijdens het maken van het examen. Het enige wat nodig is, is een laptop met camera, microfoon en internet. Uiteraard ontvang je uitgebreide instructies. Een systeemcheck hoort hierbij maar let op: examen doen middels procotoring is echt niet moeilijk.

Proctor Examen maakt gebruik van de volgende tools.

  • Het volledige computerscherm van de kandidaat wordt via schermdelen gedurende de examensessie aan de toezichthouders zichtbaar gemaakt.
  • Het geluid gedurende de examensessie is voor de toezichthouder hoorbaar.
  • De volledige examensessie wordt opgenomen (geluid en beeld) en kan door de toezichthouder worden teruggekeken.


Proctor Examen als onderdeel van een opleiding
Sommige opleidingen combineren een training met een examen-op-afstand. Kies je voor deze vorm dan kies je in eerste instantie het moment dat je de opleiding (klassikaal of in een Virtual Classroom) wilt volgen. Je ontvangt per e-mail een voucher om je examen op een later moment in te plannen. Je kunt examen doen wanneer jij wilt. Dit kan 'op locatie' maar ook thuis. Wil je thuis examen doen, dan kies je 'Online Thuisexamen' bij locaties. Je ontvangt dan direct nadere instructies.

Precies weten hoe het examen-op-afstand werkt? Hier vind je een uitgebreidere gebruiksaanwijzing.

Gemak dient te de mens

Online examen

Het examen vindt plaats bij jou thuis. Op het moment dat het jou uitkomt. Met Online Proctor Examens van Lindenhaeghe doe jij namelijk altijd in je eigen omgeving. Een unieke ervaring waarbij gemak de mens dient.