Van Rabobank naar hoekzitbank

13-11-2019

Nieuws Henriette

Henriette Hartman, adviseur bij Rabobank Nederland, verruilde (tijdelijk) noodgedwongen de Rabobank voor de hoekzitbank. ‘Ik kan nu een paar weken gaan Netflixen of ik kan nu mijn PE’s halen’, dacht de praktisch ingestelde Henriëtte. Het resultaat postte ze vorige week op onze Facebookpagina: “Geslaagd met een 9!”

Wij gingen in gesprek met deze doorzetter.

Van Rabobank naar hoekzitbank, dat klinkt als een reclameslogan!
Henriette: “Tja. Het is wat het is. Ik werd aan mijn knie geopereerd en mocht niet autorijden. Er zat weinig anders op dan thuis revalideren en rustig aan doen.”

En je PE’s halen vind jij ‘rustig aan doen’?
Henriette: “Haha nou, het moet toch. En ik ben zo’n type ‘waarom uitstellen als je het nu al kunt doen’. En eerlijk is eerlijk: ik heb nu tóch de tijd. Er is geen beter moment.”

Welke PE heb je gedaan? En hoe heb je dit aangepakt?
Henriëtte: “Ik ben gestart met PE Hypothecair krediet. Vrij snel na mijn operatie. Ik heb het boek doorgenomen, geoefend met Slim Leren, een proefexamen gemaakt en vervolgens heb ik na een klassikale examentraining direct examen gedaan. En ik ben geslaagd.”

Tip van Henriëtte:

1) PE-stof doornemen

2) Slim Leren doorlopen + oefenexamen maken

3) Examentraining met examen

4) Geslaagd!

Lekker hoor. Volgen er nog meer PE’s?
Henriëtte: “De PE Schade particulier is de volgende waar ik me aan ga wagen. PE Inkomen moet ook nog en ik twijfel over PE Consumptief krediet. Zit deze PE nou wél of niet bij PE Hypothecair krediet in.”

Goeie vraag. Daar lopen meer mensen tegenaan. In dit artikel leggen we precies uit hoe het zit.
Henriëtte: “Ah. Duidelijk. Nou, dan ga ik ‘m toch maar doen. Je weet tenslotte nooit wat de toekomst zal brengen.”

Dat is waar. En als jij straks al je PE’s op zak hebt, is je volgende deadline pas in 2025. Dat is toch wel een lekker gevoel, of niet?
Henriëtte: “Zeker. Een geluk bij een ongeluk noem ik dat.”

Bedankt voor het gesprek!

Naar alle Wft- en PE-opleidingen