Tips van onze trainers voor 2020

10-12-2019

Tips van trainers Lindenhaeghe

Lees de tips van onze trainers en maak van 2020 een mooi jaar. Wij wensen jou een fantastisch 2020!

Remko Grijm:

Maak 2020 jouw beste jaar tot nu toe. Hoe? Stel doelen!

Ons brein gaat in richtingen. Geef je het géén richting, dan doet het zelf maar wat. En dan herhaalt het vaak wat we al weten, kennen of denken. Wil je wat anders, wil je echt iets bereiken, geef je brein dan richting. Stel doelen op een manier dat je jezelf programmeert ze te halen.

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is bij uitstek geschikt om te bereiken wat je wilt bereiken, te kunnen doen wat je wilt doen, te zijn wie je wilt zijn.

Stel dat je nu weet wat je doel is, dan gaat het erom dat je het geheim leert van doelen die uitkomen. Een tip van de sluier alvast opgelicht:

  • Formuleer je doel positief. Bijvoorbeeld ‘ik wil genieten’ in plaats van ‘ik wil geen stress meer voelen’.
  • Bepaal tot in detail hoe je doel eruit ziet als je het hebt behaald.
  • Pak de volle verantwoordelijkheid voor het behalen van je doel.
  • Neem volop actie om het te bereiken.
  • Ben flexibel in de weg er naartoe.
  • Alles minder dan 100% is sabotage.

Mijn belangrijkste tip: zorg dat je doel zo ongelooflijk aantrekkelijk is, dat het water er van in je mond loopt. Dat het een absolute ‘must’ is om te halen. Want dan is deze mooie quote van toepassing: ‘If you cannot, you must. And if you must, you can!’. Een nadenkertje voor de feestdagen.

Remko verzorgt de volgende trainingen:
Associate of NLP

Opleiding Certified Practitioner of NLP voor financials


Iris Reinhard:

Leer, onthoud én prioriteer effectiever, leuker en sneller

Zorg er in 2020 voor dat je effectiever, leuker, sneller en beter gaat leren, onthouden, prioriteren en communiceren door beide hersenhelften te gebruiken en te stimuleren. Dus niet alleen zwart-witte lijstjes, maar gebruik kleur, plaatjes, pijltjes en structuren! Dit kun je bijvoorbeeld doen door het inzetten van een mindmap, maar je kunt al simpel beginnen door een proces of project eens met gekleurde pijlen en plaatjes (in plaats van) begrippen uit te werken. Veel plezier!

Bereid je goede voornemens goed voor

Maak je doelen SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden). Creëer subdoelen en kleine stapjes ernaartoe en overleg ze met je manager of andere personen die je hierbij gaan helpen. Zo kom je er in december 2020 niet achter dat je weer een jaar in de sleur bent vervallen, maar ga je er voor zorgen dat je je nieuwe doelen ook gaat halen!

Een klein voorbeeld: stel je hebt het doel ‘aan het eind van dit jaar kan ik beter communiceren’. Dan kun je beter zeggen ‘in december heb ik mijn communicatievaardigheden verbeterd door twee communicatiecursussen gevolgd te hebben, eentje in het eerste kwartaal en eentje in het tweede kwartaal.’

Veel succes!

Iris verzorgt de Training Mindmappen


Marit Engelsma:

Zorg voor een gezonde spanning bij presenteren

Een leerdoel wat bijna elke deelnemer heeft, is ‘presenteren ZONDER spanning’. Heel begrijpelijk, want het is natuurlijk super fijn als je ontspannen en volledig onder controle een presentatie geeft. Maar, mijn eigen ervaring leert, dat spanning vooral ook helpend is: in gezonde mate natuurlijk ;-).

Mijn beste presentaties/training zijn die waar ik gespannen voor ben. Ik ervaar dan drukte in mijn hoofd. En ik vraag me bijvoorbeeld af: beheers ik het wel en krijg ik geen lastige reacties? Uiteindelijk zijn dit vaak mijn beste presentaties: ze zetten me op scherp, alert, ik sta aan. De gezonde spanning (niet Overspanning) helpt mij juist om er een goede presentatie van te maken. Ik zeg dan ook altijd twee dingen tegen de deelnemers:

  • ‘Zorg juist voor een gezonde spanning! Het maakt je scherp en 300% aanwezig!’
  • ‘(Gezonde) Spanning is een compliment voor je publiek!’ Je wilt namelijk goed werk leveren!

Marit verzorgt de Training Ontspannen Presenteren


Maurice van Dinther:

Lach!

Lach om je fouten. Als ondernemer (zijn bedrijf heet WAFL) maakte Maurice een grote blunder. Er kwam zelfs een klacht binnen. Maar het bleek allemaal niet zo erg als hij in eerste instantie dacht. Hij schreef er een blog over.

En bekijk deze inspirerende video en lach!

Maurice verzorgt de Training Corporate Storytelling


Hanneke Janzen:

Een nieuw jaar zonder ‘maar’

Valt het jou ook op dat het woord ‘maar’ heel vaak klinkt in een gesprek? Als je het woord ‘maar’ uitspreekt zeg je eigenlijk ‘nee’. Door het woord ‘maar’ te vervangen door het woordje ‘en’ krijg je een heel ander gesprek. Probeer het eens. Je zult merken dat je gesprek er een stuk effectiever van wordt.

Hanneke verzorgt de trainingen:
Effectief Communiceren

Harvard Onderhandelen


Ellen Kuners of Koenders:

Wat er ook gebeurt, ergens komt het licht er weer doorheen. Er is altijd hoop.

‘There is a crack in everything, that's where the light falls in.’
Leonard Cohen.

Daar ben ik in de loop van mijn leven meer en meer mijn motto van gaan maken, bewust het vertrouwen opzoeken dat er licht is aan het einde van de tunnel.

Dat heeft in zoverre met snellezen te maken, dat ik soms razendsnel, een aantal hoofdstukken doorakker om mooie quotes en inspirerende teksten te vinden die deze gedachten bevestigen. Echte poëzie daarentegen lees ik graag traag, daarbij gun ik mezelf het genieten van de taal. Of om niet te weten wat er bedoeld wordt en er toch door geraakt te worden. Populaire wetenschap vraagt om veel meer snelheid: op zoek naar de kernbegrippen en klaar.

Ik wens jou, ongeacht of je snel of traag lezend bent: dat 2020 gul mag zijn met 'cracks' waardoor je vaak in het licht mag staan.

Ellen verzorgt de Training Snellezen in een dag


Willem-Jan Kuiper:

Breng minder tijd door op social media

Dan blijft er tijd over voor de zaken die er écht toe doen. Een mooi boek wat ik onlangs hierover las is Digitaal Minimalisme van Cal Newport. En ik heb meteen zelf de daad bij het woord gevoegd en al mijn social media-apps op de laatste pagina van mijn iPhone gezet. Doordat ik nu zes keer moet swipen is de tijd die ik op social media doorbreng met wel 80% verminderd!

Willem-Jan verzorgt de Training Timemanagement


Marc Wilhelmus:

Zorg dat je de regie over je eigen leven houdt of (terug) krijgt

In deze drukke maatschappij lijkt het wel of anderen jouw leven bepalen. Mijn favoriete quote is: "Je gaat het pas zien als je het door hebt”. Het is een Cruyfiaanse uitspraak, maar die raakt alles. Stap eens uit de rollercoaster en zet de trein even stil. Reflecteer op wat je aan het doen bent door juist te vertragen. Alleen door te vertragen ga je het zien. En door te vertragen, versnel je uiteindelijk. Ik wens iedereen veel wijsheid in 2020!

Marc verzorgt de Training Life Planning: van loopbaan naar droombaan


Marjolijn de Galan:

Je mag opnieuw beginnen

Mijn favoriete quote is degene die mij ooit jaren geleden op een cruciaal en intens punt in mijn leven moed en vertrouwen gaf: ‘Je mag opnieuw beginnen.’ Hij is van cabaretier Freek de Jonge en komt uit zijn tekst ‘Het verboden koffertje.’

Ik vind het een hoopvolle en troostende zin. Ook door het woordje mag. Het mag, het moet niet. Het is aan jou, je hebt alle ruimte. Voel je vrij. Het kan over grote levensdingen gaan. Maar ook over heel kleine.

In trainingen zie ik vaak dat mensen streng zijn voor zichzelf en vinden dat ze dingen meteen goed moeten doen. Maar waar staat dat? Dat nodigt niet uit tot lekker leren en ontdekken. Deze quote straalt mildheid uit. Dat vind ik een mooie mindset om een nieuw jaar mee te beginnen. Wat toch altijd een beetje een beloftevol moment is. Een nieuwe fase, nieuwe mogelijkheden.

Marjolijn verzorgt de Training Werken zonder Stress

Wat zijn jouw ambities voor 2020? Wil jij werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling? Bekijk ons trainingsaanbod