PE Blogger Mark is een beetje geschrokken

19-05-2021

PE Wft Blogger Mark

Hoi! Ik ben Mark, zelfstandig financieel adviseur, woonachtig in de Randstad en vader van een zoontje (8). Voor Lindenhaeghe blog ik regelmatig over mijn PE-rikelen.

Lees hier mijn vorige blog.

In mijn vorige blog schreef ik over het contact dat ik had met Lindenhaeghe over de PE-campagne #ikbenalklaar en dat ik daaraan zou meewerken als blogger #dienognietklaarwas. Inmiddels heb ik mijn eerste PE gehaald.

Luister en huiver

Op de dag van mijn training PE Inkomen was ik extra vroeg naar Bilthoven gegaan. Dan kon ik nog even koffiedrinken met Maureen of Esther. Mede daarom dacht ik dat ik nog niet helemaal wakker was toen ik bij Lindenhaeghe binnenstapte. Wat was hier gebeurd?! Opeens waren de banken rood en groeiden er planten uit de muur.

Restyling tijdens lockdown
‘Mooi hè!’, riep Maureen enthousiast. Snel deed ik mijn open mond dicht (niet dat ze dat kon zien, bedacht ik later, ik droeg uiteraard een mondkapje) en knikte. Het wás ook mooi, maar dit had ik niet verwacht. Bleek dat ze bij Lindenhaeghe de laatste lockdown gebruikt hadden om de boel te re(huis)stylen. ‘Konden we mooi doen zonder dat iemand er last van had’, aldus Maureen. Esther van de marketingafdeling stuurde me later nog dit filmpje, dat haar collega Anne gemaakt had. ‘Leuk voor je blog misschien’, schreef ze. ‘Jammer dat ik er niet was toen jij training had!’ Tja, dat krijg je natuurlijk met dat thuiswerken. Vond ik ook jammer.

Ouderwets goede PE-training
De training PE Inkomen was weer ouderwets goed. De lokalen waren ook opgefrist en de trainer vond het duidelijk leuk om weer voor de groep te staan. ‘Echt een uitje tegenwoordig’, zei hij en iedereen was het wel met hem eens. We waren met een kleine groep, zo’n 7 adviseurs op 1,5 meter afstand, dat kon natuurlijk prima in dat grote lokaal. We vlogen door de stof heen met leuke casussen en goede examentips. Halverwege kwam er nog iemand binnen, die was te laat. Had in de file gestaan, zei hij. Dat geloofde natuurlijk niemand.

Herexamen niet nodig: missie geslaagd
Afijn. Ik had me echt goed voorbereid en dat was te merken. Ik stelde goede vragen (vond de trainer) en toen we op examen gingen, had ik een goed gevoel. En dat gevoel klopte: ik ben geslaagd met een acht. Dat voelde zo goed, ik had me bijna ter plekke al ingeschreven voor de volgende PE. Maar ad hoc werken is De Oude Mark. De Nieuwe heeft een cursus Timemanagement gedaan en pakt de zaken beter aan. Dus daar ga ik even rustig voor zitten, voor het vervolg.

En dat lezen jullie dan natuurlijk weer in mijn volgende blog.

#ikbenalklaar gaat van start
In de tussentijd mag ik jullie wél alvast verklappen dat volgende week de campagne #ikbenalklaar van start gaat. Ik kan nog niet precies zeggen wat er gaat gebeuren, maar het is iets met een verrassing bij je certificaat (als je slaagt), een selfie en een leuke actie (waarmee je ook nog wat kunt winnen). Check deze landing voor een sneakpeek.

Houd volgende week de nieuwsbrief in de gaten! (Dan houd ik de post in de gaten…)