030 – 693 23 48

Nieuwe toetstermen per 1 april: wat nu?

18-03-2020

Nieuws

Nieuwe toetstermen per 1 april: wat nu?

DUO heeft alle examens tot en met 6 april geannuleerd. Daarnaast heeft het CDFD aangegeven dat de datum van 1 april gewoon blijft staan. Dat betekent dat iedereen die straks opgaat voor een PE- of Wft-examen per direct te maken krijgt met de nieuwe toetstermen.

Niet voor niets
Wij begrijpen dat veel cursisten hier ongerust over zijn: is alle voorbereiding dan nu voor niets geweest? Gelukkig is dat niet zo: je kunt het studiemateriaal 2019 blijven gebruiken. Zowel voor PE als voor Wft. Onze trainers werken hard aan een verschillenoverzicht per beroepskwalificatie. Hierin staan de belangrijkste wijzigingen 2019/2020: welke onderwerpen zijn nieuw en dien je nog te bestuderen?

Relatief kleine aanpassingen
Op deze manier is iedereen die niet meer voor 1 april 2020 het PE-examen kan afleggen, straks toch klaar voor de relatief kleine aanpassingen die de nieuwe toetstermen met zich meebrengen. In de loop van deze week vinden cursisten - naast het studiemateriaal 2019 en 2020 - ook de verschillenoverzichten in de Leerroutes 2019.

Samenvattend:

  • Je kunt tot en met 6 april geen Wft- en/of PE-examen meer doen
  • Je krijgt bij jouw examen te maken met nieuwe toetstermen
  • Voor het PE- en/of Wft-examen kun je straks kiezen:


- Bereid je voor op het examen met het studiemateriaal 2020
- Bereid je voor op het examen met het studiemateriaal 2019 + verschillenoverzicht

Let op!
Duo verwerkt de exameninschrijvingen PE- en Wft momenteel niet. Ook niet voor data na 6 april 2020. Volg de berichten op onze website en in onze nieuwsbrief voor de laatste ontwikkelingen.

Meer over ons beleid rond de coronacrisis lees je hier