Mark het carrièrebeest

04-10-2021

PE Wft Blogger Mark

Hoi! Ik ben Mark, zelfstandig financieel adviseur, woonachtig in de Randstad en vader van een zoontje. Voor Lindenhaeghe blog ik regelmatig over mijn PE-rikelen.

In mijn vorige blog schreef ik over mijn voorbereiding voor het examen PE Hypothecair krediet eind augustus. Deze week vertel ik hoe het examen gegaan is.

Yes! Ik ben geslaagd! Ome Mark heeft alle PE-punten in de pocket!

Mocht ook wel, want ik had me dit keer écht goed voorbereid. Deels omdat ik niet nóg een keer wilde zakken en deels omdat ik opeens overal hoorde over de ‘dieptevragen’ die tegenwoordig standaardonderdeel van de examens zijn. Nou, dat had ik dus goed gedaan! Ik wist echt (bijna) alles en ben geslaagd met een dikke, vette 8!

#ikbenalklaar
Ik stuurde meteen een mailtje naar Lindenhaeghe met #ikbenalklaar want ja, daar was ik toch wel even trots op. Mijn vrouw keek over mijn schouder toen ik het mailtje verstuurde en gaf commentaar: ‘Nou ja Mark, ‘al’ klaar…... laat dat ‘al’ maar weg. Je hebt er ruim twee jaar over gedaan. Volgens mij moet je bijna weer voor de volgende ronde op.’ Erg flauw vond ik. (Ook al heeft ze dan gelijk.)

Mark het carrièrebeest
Maar gelukkig reageerden de dames van Lindenhaeghe leuker want Esther van marketing mailde meteen terug met felicitaties. Ik kreeg ook een linkje naar hun carrièretest (waar mijn spellingscheck in deze blog meteen ‘carrièrebeest’ van maakte), met de opmerking dat deze tool kon helpen bij het bepalen van mijn vervolgstap.

Ik hartje testjes
Nu wil het toeval dat ik dol ben op testjes, dus ik ging direct kijken. Leuke tool! Na het beantwoorden van een aantal vragen over vooropleiding en interessegebieden, kreeg ik verschillende suggesties voor doorontwikkeling.

En zo kwam het dat Mark het carrièrebeest zich inmiddels heeft ingeschreven voor een vervolgopleiding.

Welke dat is, dát horen jullie volgende keer. Nu genieten van het feit dat ik even niets ‘hoef’ met een lekker kopje koffie en een schaaltje chocolade PE-pernoten. Jammie.

Doe ook de carrièrematchtest