Klaar voor de ‘blockchain-database’?

31-08-2021

Wat is Blokchain?

Je duikt nog even de ‘blockchain-database’ in, automatiseert een proces met behulp van machine-learning en werkt de artificial intelligence-gestuurde chatbot bij. Klinkt misschien nog als een ver-van-je-bed-show, maar toch zal ook jij te maken krijgen met nieuwe technologieën waar je tot voor kort nog niks van wist. En daar komen ook nieuwe vaardigheden om de hoek kijken, de zogenoemde ‘Future Skills’.

Future skills in de praktijk
De wereld wordt digitaler, sneller en efficiënter. Het is dan ook onontkoombaar dat jij in jouw werk te maken zal gaan krijgen met nieuwe technologieën en systemen om processen sneller en efficiënter te maken.

Denk maar aan de grote hoeveelheden data waarmee je in je werk te maken krijgt. Dit is eigenlijk zó veel, dat we het zelf niet meer verwerkt krijgen. En dan zijn daar oplossingen zoals machine-learning om razendsnel data te kunnen verwerken en analyseren. Of denk aan wat het met de klanttevredenheid doet wanneer een klant niet meer langere tijd hoeft te wachten op een reactie, maar direct wordt opgevolgd met behulp van artificial intelligence. Of nog beter, wanneer een klant in gesprek kan met een robot en zo direct geholpen kan worden.

Soft skills’
Leren omgaan met machine-learning, artificial intelligence of big data is natuurlijk gestoeld op het verbreden van kennis en het aanleren van bepaalde vaardigheden. Die zijn relatief simpel om aan te leren. De grootste uitdaging zit in het creëren van draagvlak en het aanleren van zogenoemde ‘soft skills’; flexibel zijn, probleemoplossend denken, samenwerken en niet weten wat morgen brengt en daar vrede mee hebben. Daarmee kun je uiteindelijk het verschil maken.

Relevant zijn en blijven
Door jouw Future Skills te trainen en te blijven ontwikkelen, investeer je in de toekomst en blijf je relevant. Meer tips over hoe je duurzaam inzetbaar kunt blijven? Daar lees je binnenkort meer over!