Hoe ontwikkel ik me tot pensioenadviseur?

01-04-2019

Laatste nieuws Lindenhaeghe

Hoe ontwikkel ik me tot pensioenadviseur?

De pensioenbranche is volop in beweging en de behoefte aan gedegen pensioenkennis groeit. Maar hoe ontwikkel jij je tot pensioenadviseur? Bekijk hier ons stappenplan!

1. Leg een solide basis

De opleiding WFt Pensioen is uitermate geschikt voor financieel professionals die willen adviseren in pensioenverzekeringen. Met de opleiding WFt Pensioen krijg je kennis en inzicht in alle aspecten van het vak.

Het pensioenvak heeft daarnaast veel raakvlakken met andere deelgebieden. Daarom behandelt Lindenhaeghe in haar programma's ook uitgebreid risicomanagement, juridische en fiscale aspecten.

Om jezelf tot pensioenadviseur te ontwikkelen, adviseert Lindenhaeghe te starten met WFt Basis en WFt Vermogen. Deze diploma’s vormen de opstap tot WFt Pensioen.


2. Kies je studievorm

Bij Lindenhaeghe heb je de keuze uit 3 studievormen:

1. Zelfstudie d.m.v. studieboek WFt Pensioen

2. E-learning WFt Pensioen

3. WFt Pensioen klassikaal

Met deze programma’s heb je maximale keuzevrijheid tegen een scherpe prijs!


3. Oefenen met nieuwe examenonderdelen

Tip! De meerwaarde van WFt Pensioen klassikaal

WFt Pensioen klassikaal is een hoogwaardige opleiding waarbij je begeleid wordt door (Certified) Professional Trainers. Deze trainers hebben veel praktijkervaring. Het voordeel van de klassikale opleiding is dat je daarnaast intensief wordt getraind in het correct hanteren van kennis, competenties en vaardigheden.

Dit topprogramma sluit perfect aan op het examen nieuwe stijl. In kleine groepen ga je aan de slag met interessante casussen. Tevens is er veel ruimte voor persoonlijke ondersteuning. Een absolute meerwaarde voor jou!


4. Bekijk onze handige hulpmiddelen

Lindenhaeghe heeft als doel je cum laude te laten slagen!

Daarom hebben wij verschillende hulpmiddelen ontwikkeld om je optimaal te ondersteunen:

1. Oefenvragen Pensioen

2. Examentrainingen

Met bovenstaande stappen ga je uitstekend voorbereid het examen WFt Pensioen in.