Het ontwikkelbudget komt eraan!

02-09-2020

Laatste nieuws Lindenhaeghe

Het zijn onzekere tijden en de arbeidsmarkt verandert voortdurend. Banen verdwijnen of krijgen een andere inhoud. Nieuwe specialismen komen op. We zijn zoekende: wat kunnen we doen om een bedreiging om te smeden tot kans. De overheid helpt. Met de nieuwe regeling Nederland Leert Door biedt zij werknemers, zzp’ers, flexwerkers en werkzoekenden een kans zich aan te passen aan de nieuwe situatie.

Wat is NL Leert Door precies?
Nederland Leert Door is een regeling die financiële steun biedt bij ontwikkeladvies en scholing. De regeling valt in twee delen uiteen: jobcoaching (loopbaanadvies) en bij- en omscholing. Een theoretisch en een praktisch deel dus. De regeling Loopbaanadvies is inmiddels stopgezet, de bij- en omscholingsmogelijkheden in het kader van NL Leert Door komen binnenkort online.

In dit artikel zetten we de belangrijkste afspraken rond de regeling voor je op een rij.

  • De scholingsmogelijkheden zijn voor iedereen van 18 jaar en ouder
  • De scholing is vooral bedoeld voor persoonlijke ontwikkeling en het trainen van vaardigheden die je helpen om ander werk te kunnen vinden en verrichten. Het kan gaan om een vaardighedentraining, vakgerichte bijscholing of een eerste module van een langer omscholingstraject.
  • De cursussen en trainingen in de regeling voor om- en bijscholing zijn allemaal online of in blended vorm (zowel online als fysiek onderwijs).
  • Je krijgt een tegemoetkoming in de kosten. Samen met bijdragen van bijvoorbeeld sociale partners, sectoren en O&O-fondsen blijven de kosten voor jou laag.
  • Het aanbod van Lindenhaeghe in het kader van NL Leert Door komt binnenkort online.

Wat betekent deze regeling voor jou?
De wereld verandert in een snel tempo. Banen verdwijnen of veranderen inhoudelijk. Wie zich daar nu al op voorbereidt, kan in de toekomst sneller schakelen. Wanneer het noodzakelijk is een overstap te maken binnen of buiten jouw bedrijf, ben jij er klaar voor. ‘Future skills’ for financials waren nog nooit zo relevant en bereikbaar.

Hoe werkt de regeling
Hier komt binnenkort meer duidelijkheid over. Houd onze website in de gaten of kijk op de pagina van de overheid 'Hoe maak ik gebruik van online scholing'.

De overheid schrijf nu:

"Op dit moment bereiden de scholingsinstellingen hun subsidieaanvraag voor, die ze tussen 1 en 15 oktober kunnen indienen. Nadat deze zijn beoordeeld en goedgekeurd, kan het aanbod online worden gepresenteerd en kun jij hier gebruik van gaan maken. Je hoeft je dan alleen maar aan te melden bij een opleider die deelneemt aan de regeling. De opleider handelt verder de administratie en kosten af. Naar verwachting zal rond half november het eerste aanbod beschikbaar zijn. "