Het boeken van examens is weer in trek

29-04-2020

Super snel

Vooral PE en Wft-examens zijn populair en worden vaak ingepland voor de korte termijn. De toename sluit aan bij de constatering van Lindenhaeghe accountmanager Rachid enkele weken geleden: dat bedrijven de draad weer oppakken en medewerkers tijdens de coronacrisis op studieverlof sturen. De trend lijkt zich nu voort te zetten bij individuele inschrijvingen.

Oefenexamens
Ter voorbereiding op het examen wordt vaak gekozen voor een digitale opleidingsvorm zoals het 100% Online-pakket of een training in een Virtual Classroom. Ook wordt, ter voorbereiding op het examen vaker gebruik gemaakt van oefenexamens. Deze oefenexamens sluiten qua look-and-feel aan bij het ‘echte’ examen en zijn inmiddels uitgebreid met de nieuwe toetstermen.

Veilige examenplek
Supportmedewerker Heijmen bevestigt dat er meer vraag is naar examens, nu we langer thuiszitten. ‘We krijgen veel vragen over de studievormen. Ik verwijs dan altijd naar deze pagina.’ aldus Heijmen. ‘Ook vragen jullie of het wel veilig is om examen te doen. Ik leg dan altijd uit dat onze examenlocaties de regels van het RIVM volgen, dat er een deurbeleid is en dat er voldoende ruimte tussen de examenplekken is. Alleen de locaties waar dit mogelijk is, zijn geopend.’

Populair
Bij PE-examens is het vooral de combinatie opleiding + examen die momenteel veel gekozen wordt. De voorbereiding vindt plaats in de Virtual Classroom, voor het examen schrijf jij je in op de locatie van jouw keuze. Het combiproduct is populair onder professionals die de coronatijd gebruiken om alvast hun PE-examens te doen. De deadline voor deze PE-periode is 1-4-2022.

Naar Veelgestelde vragen

Naar Laatste nieuws

Naar Virtual Classrooms