Het Bijzonder PE Examen komt er weer aan

03-10-2019

Nieuws bijzonder examen

Update 12 april 2022. Dit artikel bevat verouderde content. Voor recente informatie over het Bijzonder Examen kijk je hier.

In week 43 vinden de Bijzondere PE Examens weer plaats. De inschrijving voor dit examenmoment is inmiddels gesloten. Wie een beroepskwalificatie wil herstellen, zal moeten wachten tot 2020: in week 9 (2020) vindt er een nieuw examenmoment plaats.*

Wat is het ook alweer?
Het Bijzonder PE Examen is een escape voor adviseurs die er niet in slagen op tijd hun PE Examen te halen. En het is bijzonder omdat het op meerdere punten afwijkt van de gewone PE Examens. Het is zwaarder omdat het wordt samengesteld uit de PE Examens van de vorige PE-periode plus de PE Examens van de nieuwe periode en het is duurder vanwege de hogere leges. Het bijzonder examen wordt drie keer per PE-jaar afgenomen.

Slagingspercentages
De slagingspercentages van het eerste Bijzonder PE Examen zijn inmiddels bekend: 77,4% van de examens werd met een voldoende afgesloten. Klinkt hoog, maar voorlopig gaat het hier om slechts 31 examens.

Wat ook kan
Wil je niet wachten tot het volgende examenmoment om je beroepskwalificatie te herstellen? Je kunt er ook voor kiezen opnieuw je Wft-diploma’s te behalen. Let er hierbij wel op dat je niet alleen de topmodule opnieuw moet behalen, maar ook de onderliggende modules. Het CDFD heeft dit onlangs nog bevestigd.

Voorbeeld
Ben jij hypotheekadviseur en heb jij jouw PE Examen voor 1-4-2019 niet gehaald? Dan kun je jouw beroepskwalificatie herstellen door 1) een Bijzonder PE Examen en 2) het opnieuw behalen van Wft Basis, Wft Vermogen en Wft Hypothecair krediet.

Topmodule
Je kunt een beroepskwalificatie ook herstellen door het halen van een nieuwe (hogere) module, bijvoorbeeld Wft Hypothecair krediet na Wft Vermogen of Wft Schade zakelijk na Wft Schade particulier.

Aanmelden voor het Bijzonder PE Examen kan via de Supportdesk van Lindenhaeghe.

Inschrijven voor de verschillende Wft-modules kan hier.

Wanneer moet jij weer PE-examen doen?

*Let op! Inschrijvingen tussen week 44 en week 4 (2020)