En de winnaar is...

23-09-2020

De Fubquiz Lindenhaeghe

Afgelopen vrijdag was het dan zo ver: LIVE vanuit Café Bijna Thuis, ons eigen inpandige café, kondigden ‘showhosts’ Ewald Bary (in het oranje) en Esther Vuijsters (in het zilver) samen de start van de 1e Grote Lindenhaeghe FUBquiz aan.

Het werd een uur vol vragen, kennis-met-een-knipoog, discomuziek en ietwat flauwe grappen. De sfeer zat er goed in en ook al werkte de chat niet, de interactie tussen de hosts en de teams was prima. Er zaten gelukkig goede moderatoren achter de mailbox.

Ding flof bibs?
Uiteindelijk deden zo’n 15 teams online mee. En terwijl er na elke ronde druk geteld en geturfd werd, deelden de showhosts de antwoorden. Money for Nothing van de Dire Straits kwam voorbij, The Wolf of Wallstreet, maar ook Pippi Langkous, ding flof bibs en Herman Finkers ‘Prijs de Heer, zeven vijftig’. De vragen waren behoorlijk divers en de teams gingen in het begin redelijk gelijk op.

Grote Winnaar: Team Robbe
Team Robbe Financiële Raadgevers ging er uiteindelijk met de ‘overall’ prijs (bol.com-bon van vijftig euro) vandoor, op de voet gevolgd door Team Mega Force (2e plaats) en de Vipp’s (3e). Deze laatste sleepte overigens de prijs voor de hoogste score op de vooraf-vragen in de wacht.

Wordt vervolgd
Het was een geslaagde vrijdagmiddag. En de reacties op de FUBquiz - op de vragen maar ook de presentatie - waren zo positief dat de FUBquiz volgend jaar een vervolg krijgt. Misschien live bij Lindenhaeghe, misschien online, dat zullen we tegen die tijd nog bekijken.

Wordt vervolgd dus. En hopelijk met jou erbij dan!

Komende tijd zullen wij enkele vragen (plus antwoorden) van de FUBquiz met jullie delen via Facebook. Volg jij ons al op Facebook?

Rectificatie
Zet de wetten op volgorde van oud naar nieuw

Op bovenstaande vraag kregen we verschillende reacties met betrekking tot de volgorde die wij aanhielden. Dat hebben we uiteraard gecheckt bij onze trainers en het antwoord dat wij gaven was inderdaad onjuist! Hieronder delen we de juiste volgorde. Het maakte overigens niet uit voor de scores en de ranking.

Jullie hebben wel goed opgelet, dat verdient een compliment! (En de vragenmaker hebben we op cursus gestuurd!)

Het antwoord op vraag 18: zet de wetten op volgorde van oud naar nieuw

De Euro als wettig betaalmiddel kwam in 2002, de eerste pensioenwet in 2007, het huwelijksvermogensrecht ging in per 1 januari 2018 en komt dus voor de AVG. Dat is namelijk per 25 mei 2018. En pas sinds 2020 is er een transitievergoeding vanaf de eerste werkdag. Voor 2020 moest je minimaal 2 jaar in dienst zijn, dus de transitievergoeding moet worden geteld als meest recente wet.

Het juiste antwoord is D,B,C,E,A.