Een beter verdienmodel begint bij Estate Planning

19-02-2020

Nieuws

Beeld nieuws

Een Estate Planner presenteert een advies dat het best aansluit bij de wensen van de klant. Dat hoeft niet altijd fiscaal het meest voordelige advies te zijn.

Bij Estate Planning is de wens van klant is leidend. Wil een klant dat zijn partner zorgeloos verder kan leven? Kan het privévermogen van de partner daaraan bijdragen? Wat krijgen de kinderen? Moeten er wellicht personen worden uitgesloten? Er zijn talloze knoppen waaraan een Estate Planner draait en elke draai heeft gevolgen voor het vermogen van de nabestaanden, de verdeling en de belastingafdracht. Als Estate Planner inventariseer en analyseer je de vermogenssituatie van de klant en presenteer je desgewenst verschillende scenario’s. Na het sluitend maken van het advies, kan het testament bij de notaris worden opgemaakt of aangepast.

Opnieuw bespreken
Na deze periode blijft een Estate Planner ook beschikbaar. Wellicht wil de klant door een levensgebeurtenis zoals bijvoorbeeld (echt)scheiding, kleinkinderen etc. het testament herzien waarna de wens opnieuw zal worden besproken.

Estate Planning verrijkt je vakgebied
Lindenhaeghe-trainer en Estate Planner Leo Brunt. “Trends die je nu ziet, zoals hogere huizenprijzen en toegenomen complexiteit van wetgeving, maken de behoefte aan een Estate Planner alleen maar groter. Estate Planning verrijkt je vakgebied, letterlijk en figuurlijk. Je helpt mensen vooruit én het gevolg is dat hiervoor wordt betaald.”

Lees ook
Tussen klant en notaris: 5 valkuilen van Estate Planning

Download de gratis e-paper Estate Planning