De zelfredzaamheid van de consument wordt steeds groter

27-10-2021

Nieuws

Danielle Kok

Danielle Kok is al meer dan vijf jaar als HR Business Partner werkzaam bij de Volksbank. Dat we een roerige tijd achter de rug hebben, is ook binnen haar vakgebied goed merkbaar. Samen met Lindenhaeghe bespreekt ze de belangrijkste ontwikkelingen.

Veranderingen brengen vaak nieuwe energie met zich mee. Dat gold ook voor Danielle. In de zomer van vorig jaar – midden in één van de eerste lockdowns – verhuisde zij naar een nieuwe woning. “Ik had vanaf het najaar van 2020 een nieuw uitzicht vanaf mijn nieuwe thuiswerkplek. Dat gaf mij wel weer nieuwe energie”, vertelt ze. “Maar ik merk wel dat de koek nu bij veel mensen echt op begint te raken. Je wilt graag mensen in de ogen kijken en niet alleen via een scherm zien. Dat is toch anders. Daarom heb ik nu best vaak wandelafspraken. Even achter je laptop vandaan, de natuur in. Dat prikkelt de zintuigen.”

Toch merkt Danielle ook dat het thuiswerken voordelen met zich mee heeft gebracht. Zo is de productiviteit omhoog gegaan en zijn we flexibeler geworden in het maken van onze planning. “Zo’n wandelafspraak plan je nu makkelijker in dan voorheen. Ik merk dat we ook meer oog voor elkaar hebben en dat vitaliteit een nog belangrijker onderwerp is geworden bij ons.” Bij de Volksbank uitte dit zich in het vinden van nieuwe manieren om contact met elkaar te hebben. Van recepten uitwisselen tot samen ontsnappen uit een virtuele escaperoom. Alles is voorbijgekomen. Danielle: “Die creatieve oplossingen waren er voorheen minder. Vooral omdat je elkaar toch wel sprak bij het koffiezetapparaat. Hoe houd je iedereen binnen je team aangehaakt en gemotiveerd? Daar zijn we nu meer mee bezig.”

Persoonlijke ontwikkeling
Kennis blijft daarnaast hoog op de agenda staan bij de Volksbank. Danielle licht toe: “Dit jaar hebben we de Volksbank Academy bij HR geïntegreerd en een nieuw leerplatform gelanceerd. Op dit platform kun je zelf kiezen wat je zou willen leren.” De trainingen bestaan niet alleen uit het volgen van lessen, maar stimuleren het team van de Volksbank ook om het gesprek aan te gaan met collega’s en kennis met elkaar te delen. “Er wordt meer appel gedaan op de intrinsieke motivatie en dat vind ik persoonlijk erg goed”, aldus Danielle.

Het is nodig om met de tijd mee te bewegen, merkt Danielle op, want de financiële sector staat alles behalve stil. Digitalisering speelt hier een belangrijke rol in. “Ik vermoed dat de behoefte aan persoonlijk advies nog steeds blijft, maar daartegenover staat dat de zelfredzaamheid van de consument steeds groter wordt. Hij zoekt alles zelf uit en wil bepaalde dingen zelf kunnen regelen, maar als het te ingewikkeld wordt, zal er alsnog behoefte zijn aan professioneel advies.” Om die reden voorziet Danielle dan ook dat er nieuwe rollen gaan ontstaan binnen de branche. “Minder op operationeel niveau, maar meer strategisch”, legt ze uit. “Standaard handelingen zijn makkelijk te regelen door middel van technologie. De adviseur zorgt echt voor de verbinding en kijkt naar de mogelijkheden buiten het systeem om. Op die manier heeft de consument ook meer behoefte aan expertise, dus het kennisniveau van de adviseur moet hoog zijn. Dat vraagt wel meer van de adviseur dan vijf jaar geleden.”

Het blijft daarom voor adviseurs belangrijk om te investeren in hun persoonlijke ontwikkelingen, vindt Danielle. “Ook buiten het financiële vakgebied. Denk bijvoorbeeld aan duurzame thema’s, zoals energie en agile werken.” Haar advies voor de adviseur van de toekomst? “Ga vooral op zoek naar waar jij zelf blij van wordt en waar je energie uit haalt.”

Het interview met Daniëlle Kok heeft plaatsgevonden op persoonlijke titel. De tekst bevat Daniëlles persoonlijke mening, gebaseerd op haar eigen ervaringen.

Over Daniëlle Kok
Daniëlle is HR Business Partner bij de Volksbank met aandachtsgebied Risk. Ze heeft 28 jaar ervaring op het gebied van Leidinggeven, Advisering Hypotheken en Beleggingen, Learning & Development en HR.

Daniëlle wordt blij van inzichten geven, samen kijken vanuit verschillende perspectieven naar team en persoonlijke ontwikkeling om tot nieuwe oplossingen en beweging te komen.

Motto: “Zekerheid is de vijand van veranderen” – Esther Perel