De Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH) gaat met de tijd mee

01-04-2019

Laatste nieuws Lindenhaeghe

De Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH) gaat met de tijd mee

De Stichting SEH, opgericht om de kwaliteit van adviseurs op een hoog niveau te brengen en te houden, zet sinds 2018 in op flexibilisering van de jaarlijkse PE SEH.

Vanaf nu kun je de Permanente Educatie behorende bij de titel ‘Erkend Hypotheek Adviseur’ en ‘Erkend Financieel Adviseur’ op jouw eigen manier invullen.

12 verplichte kennisuren

De 12 verplichte SEH-kennisuren (of: 12 PE-punten) kun jij dit jaar verdelen over twee categorieën: A en B. Categorie A bevat kennissessies van tenminste 6 uur. Dit is tevens het minimale aantal punten (uren) dat je in deze categorie moet behalen. De overige 6 uur mag je ook in categorie A halen, maar je kunt de uren ook invullen met kortere sessies uit categorie B. Deze B-categorie kan ook vaardigheden bevatten. Of een bezoek aan een evenement.

Individuele opleidingswensen

De Stichting wil hiermee tegemoet komen aan de wensen van Erkend Adviseurs en hun werkgevers om hun permanente educatie beter te laten aansluiten bij hun individuele opleidingswensen en interesses en/of de richting die de werkgever voor ogen heeft.

Nieuw programma

In categorie A vind je bij Lindenhaeghe binnenkort de sessies ‘Vaststellen aandeel eigenwoningschuld’, ‘Nieuw huwelijksvermogensrecht’, en ‘Vermogensovergang bij overlijden’. Tevens bieden wij je de mogelijkheid om PE SEH punten in te vullen met een combinatiesessie: hierbij haal je in 2 dagen het totaal van 12 SEH-punten. In de categorie B bieden wij 2 trainingen aan die zijn ontwikkeld in samenwerking met NHG.