CDFD-slagingspercentages: wat ging goed en wat kan beter?

19-10-2021

Nieuws

Financiële balans

Afgelopen week deelde het College Deskundigheid Financiële Diensten (CDFD) de nieuwste Wft- en PE-kwartaalcijfers met de markt. Wij legden ze langs de Lindenhaeghe-lat en zoomden in op de PE-cijfers van het afgelopen half jaar: wat ging goed en wat kan beter?

Wat ging goed?
Laten we beginnen met het goede nieuws: van de 2.795 professionals die afgelopen maand op PE-examen gingen, slaagde 77,9%. Conclusie: de slagingspercentages gaan omhoog! Na de zomerdip (75,5% in juni en 72,1% in augustus) lijkt het erop dat examenkandidaten de slag weer te pakken hebben. Dat biedt hoop voor de komende maanden.

Wat kan beter?
Maar, er is nog een hoop te doen het laatste (krappe) half jaar van deze PE Periode. De voorspelling van het CDFD is dat komende maanden meer dan 50% van alle adviseurs de PE-punten nog moet halen. DUO gaat een handje helpen als het gaat om bewustwording: komende tijd gaan zij alle diplomahouders die het PE-examen nog niet in de pocket hebben, een mail sturen. Wil je daar niet op wachten of twijfel je of je al klaar bent of niet, je kunt ook inloggen in Mijn Wft bij DUO om jouw dossier te bekijken.

Extra slagingskans bij Lindenhaeghe
En ‘moet’ jij komende maanden nog op voor een PE-examen? Dan kun je dat natuurlijk bij marktleider Lindenhaeghe doen. Met een jaarlijks gemiddeld slagingspercentage van 76,5% zitten we boven het (halfjaarlijks) landelijk gemiddelde van 75,5%; met uitschieters in PE Inkomen en PE Pensioen (respectievelijk 84% en 87% geslaagd). Ga jij dit jaar nog op voor je PE en boek je een opleiding + examen ineen, dan krijg je daar onze gratis Herexamenservice bij. Altijd fijn, een extra zekerheid.

Zorg dat je op tijd bent
Zet jij jouw examenmoment door naar 2022, dan is het wel aan te raden om op tijd (dus ruim voor 1 april 2022) examen te doen:

  • Je adviesbevoegdheid vervalt als je te laat bent.
  • De slagingspercentages van het Bijzonder Examen (nodig om een beroepskwalificatie te herstellen) liggen een stuk later liggen dan de reguliere PE-examens. Afgelopen maand kwamen de slagingspercentages bij deze bijzondere vorm van toetsing niet boven de 50% uit.


Kortom, start op tijd, finish op tijd. En heb je hulp nodig? Neem contact met ons op.


Wist je dat…

- Veel vragen over het doen van PE-examen hier beantwoord worden.

- Je voor een snel advies altijd contact met ons kunt opnemen.

- Je op deze pagina snel jouw PE Opleiding + examen boekt.