030 – 693 23 48

CDFD maakt nieuwe cijfers bekend

15-07-2020

Heb jij jouw Wft | PE-punten al gehaald? Gefeliciteerd! Je bent officieel een Snelle Jelle. Want hoewel er een derde van de PE-periode is verstreken, heeft minder dan 20% van de adviseurs hun adviesbevoegdheid inmiddels veiliggesteld tot 2025. Uitzondering is Wft Zorg; hiervoor is 27,3% (reeds) bevoegd tot 2025.*

Bijzonder Examen scoort laag
Aflopen week maakte het CDFD de cijfers over april | mei | juni bekend. Een bijzonder kwartaal, waarin het ‘anderhalve meter-examen’ centraal stond. De vrees dat de slagingspercentages zouden dalen omdat veel examens die gepland stonden vóór 1 april, uiteindelijk na 1 april (en dus na de actualiteitenwissel) plaatsvonden, werd niet bewaarheid. Het slagingspercentage voor Wft steeg zelfs met 3%.

PE Consumptief = lastig
Kijkend naar de moeilijkheidsgraad bij de PE-examens kunnen we zeggen dat de kandidaten het vooral lastig hadden met PE Consumptief krediet. Het slagingspercentage bleef bij deze module steken op 72,6%. De beste resultaten werden behaald bij de modules Inkomen en Pensioen (boven de 92%). Initieel werd nogal eens gestruikeld over Wft Vermogen en Wft Hypothecair krediet (respectievelijk 45% en 41%). Kandidaten die opgingen voor Wft Inkomen hadden meer succes. Hier slaagde ruim 70% voor het examen.

88,8 % slaagt bij Lindenhaeghe
De afgelopen drie maanden deden zo’n 2.100 professionals PE-examens. Bij Lindenhaeghe slaagde 88,8%. Dat is een fractie hoger dan het landelijk gemiddelde: dit lag de afgelopen periode op 85,5%.

Bijzonder examen
Ook voor het Bijzonder Examen werden weer slagingspercentages gepubliceerd. Net als vorige periode vielen de cijfers ook nu tegen. Met een gemiddelde van 63,9% komen ze wederom flink onder dat van de reguliere PE-examens (85,5%). De slagingspercentages liggen hiermee op het niveau van een gemiddeld Wft-examen (62,1%).

*De huidige periode loopt af op 31 maart 2022, de volgende periode loopt af op 31 maart 2025. Bron: statistieken Wft Examens

Het CDFD publiceert elk kwartaal de cijfers van het lopende PE-jaar. Bekijk hier de statistieken met betrekking tot de slagingspercentages en aantallen afgenomen Wft-examens over de periode april tot en met juni 2020.