Annemieke Postema volgt de Training Timemanagement bij Lindenhaeghe

22-02-2017

Laatste nieuws Lindenhaeghe

Timemanagement is voor iedereen!
Annemieke Postema (Maan Financieel Advies) volgt de Training Timemanagement bij Lindenhaeghe. De eerste trainingsdag is inmiddels achter de rug en morgen sluit ze af met de tweede. Daarna gaat ze lekker op vakantie. Dat de vakantie naadloos aansluit op de training is geen toeval. Annemieke: “Ik wilde deze training echt graag volgen, ik heb de vakantie erop afgestemd!” Een gesprek met een bevlogen cursist.

“Je hebt je vakantie op de training afgestemd?”
Tja. We hadden nog niet definitief geboekt. Toen kwam jullie nieuwsbrief voorbij. Ik zei tegen mijn man: ‘Deze training wil ik al zó lang volgen, ik krijg spijt als ik me nu niet inschrijf’.

“We bieden meerdere trainingen op gebied van Persoonlijke Ontwikkeling. Koos jij heel bewust voor Timemanagement?”
Jazeker. Mijn eerste gedachte was namelijk ‘maar ik heb helemaal geen tijd voor een training’, mijn tweede gedachte: ‘Dan moet ik het juist nu doen!’ Tja. Dan kom je vrij snel uit bij Timemanagement. Want die gedachte ‘ik heb daar helemaal geen tijd voor’, die heb ik wel vaker.

“Herkende je dat gevoel bij je medecursisten?”
Grappig genoeg was die herkenbaarheid er al bij het voorstelrondje. Hoe verschillend onze achtergronden ook waren, iedereen had last van de tijdsdruk, de continue stroom berichten die aandacht vraagt en het eeuwige inzicht aan het einde van de dag dat je keihard hebt gewerkt, maar weer niet hebt gedaan want je van plan was.

“We hebben allemaal standaard tijdtekort. Terwijl ik met jou telefoneer, vul ik ondertussen de suikerzakjes bij.”

“Pakt de trainer dat dan ook direct aan?”
Dat zijn inderdaad bekende leerdoelen. Er wordt gekeken naar hoe je je tijd efficiënter kunt indelen en hoe je prioriteiten moet stellen. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan verwachtingsmanagement: waarom vindt iedereen het normaal dat je op een antwoord van een verzekeraar een paar dagen moet wachten terwijl ze jou na een uur alweer mailen waar je reactie blijft. Zulke dingen. Daar kun je aan werken.

“Voor wie is zo’n training nou bij uitstek geschikt?”
(Denkt even na) Eigenlijk voor iedereen. Het is zo verhelderend om aan de slag te gaan met je eigen valkuilen. Het is iets dat breder is dan het werk. Het biedt handvatten voor alles eigenlijk. Echt een cadeautje voor jezelf zo’n training.

Hele fijne dag morgen en alvast een fijne vakantie natuurlijk
Dank. Dat gaat vast lukken. Kan ik alles straks nog eens rustig overdenken.

Meer over de training Timemanagement

Annemieke Postema (Maan Financieel Advies) is directeur/eigenaar en financieel adviseur.