3 trainingstrends volgens accountmanager Rachid

08-04-2020

Rachid el Geubli

Lindenhaeghe-accountmanager Rachid El Guebli werkt net als zovelen momenteel vanuit huis. Dat valt niet mee, met een paar kleine kinderen en werkende partner. Toch geniet hij van het thuiswerken: de gezelligheid, de dynamiek en… de bijzondere gesprekken met relaties. Rachid: “Er vindt een verschuiving plaats.”

3 trainingstrends die Rachid signaleert

Er ontstaat ruimte

Rachid: “De eerste reactie van veel bedrijven was: nu even niet. Opleidingen? Dat komt wel weer. Trainingen? Op termijn misschien. Maar nu zie je een kentering: de thuisperiode is verlengd en de werkstroom droogt op. Er komt weer ruimte en we kijken vooruit: examens zijn weer mogelijk, de Virtual Classroom is een goed alternatief. ‘Dan zijn we in elk geval klaar met de PE straks’, zei vanochtend nog iemand letterlijk tegen me.”

Andere behoeften

Rachid: “Een andere trend die ik waarneem, is de behoefte aan nieuwe skills. Opeens moet iedereen - net als ik trouwens - afspraken maken ‘op afstand’. Zoomen, online vergaderen, werken via Teams, dat is wel even wennen. Maar ook salesgesprekken voeren, proberen toch dat contact nu te leggen, dat is echt wel anders nu. Trainingen als Sales-without-a-handshake en Online vergaderen worden nu veel vaker en voor grotere groepen geboekt.”

Opleidingsbudgetten inzetten

Rachid: “Een derde trend is dat mensen hun opleidingsbudget creatiever gaan inzetten. De wereld staat op z’n kop en wie weet hoe we er straks uitkomen? Bestaat mijn baan nog wel? Moet ik mijn werk straks op een andere manier gaan doen? Waar het opleidingsbudget voorheen genegeerd werd of werd gebruikt om kennis te verdiepen, wordt het nu vooral ingezet voor verbreding en vernieuwing.”

Meer weten wat Lindenhaeghe voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact op met onze afdeling Maatwerk.