Permanent Vakbekwaam MiFID

Houd jouw kennis en vaardigheden up-to-date met Permanent Vakbekwaam.

Header375x375 Vrouwmetkrullen
Jouw kennis en -vaardigheden up-to-date

Permanent Vakbekwaam met Lindenhaeghe

Heb jij je MiFID kennis- en vaardighedenexamen behaald? En informeer en adviseer jij klanten over beleggen en beleggingsproducten? Dan dien je te voldoen aan de MiFID-vakbekwaamheidseisen door permanent vakbekwaam te blijven. Met één van de Permanent Vakbekwaam-abonnementen van Lindenhaeghe behoud jij je vakkennis up-to-date.

Kies jij voor een Permanent Vakbekwaam-abonnement van Lindenhaeghe? Dan ontvang jij 24 keer per jaar een artikel, met één of meerdere actualiteiten die aansluiten op de leerdoelen uit het DSI-register waar jij vakbekwaam voor dient te blijven. Met jouw abonnement krijg jij toegang tot een overzichtelijk dashboard met een persoonlijke online leeromgeving, waarin jij de artikelen kunt bekijken en de toetsvragen kunt doorlopen.

Welke module kies jij?
Wij hebben drie verschillende soorten Permanent Vakbekwaam-abonnementen beschikbaar. Elk abonnement sluit aan bij een afzonderlijke MiFID-module. Welke module je kiest is afhankelijk van welk diploma je geldig wenst te houden. Hieronder lees je meer over de verschillende abonnementsvormen.

Goed om te weten
Alle initiële examens en Permanent Vakbekwaam-abonnementen bij Lindenhaeghe zijn opgesteld volgends de geldende ESMA-richtsnoeren (European Securities & Markets Authority) en door DSI (Dutch Securities Institute) geaccrediteerd.

MiFID-richtlijnen

Over MiFID II/ESMA

Financieel adviseurs die klanten informeren en adviseren over beleggen en beleggingsproducten, moeten sinds 2018 aan de vakbekwaamheidseisen uit de ESMA-Richtsnoeren voldoen (opgesteld door de European Securities & Markets Authority) met de introductie van de Europese richtlijn MiFID II (Markets in Financial Instruments Directive). Informerende en adviserende medewerkers kunnen hun vakbekwaamheid aantonen door zich in te schrijven in het register van DSI.

Naast het eenmalig aantonen van vakbekwaamheid, is het sinds 2020 vanuit de DSI-certificering ook vereist dat adviseurs jaarlijks permanent vakbekwaam blijven. Hiervoor dienen zij hun kennis en vaardigheden gedurende het hele jaar op niveau te houden. Deze verplichting geldt nog niet in het jaar waarin een adviseur zich registreert. Behaal jij halverwege het jaar je MiFID-examen? Dan gaat jouw Permanent Vakbekwaam-verplichting het kalenderjaar erop in.

Welke module past bij jou?

Over de drie abonnementen

Voor wie is Permanent Vakbekwaam MiFID Informeren Beleggen Retail?
Permanent Vakbekwaam Informeren Beleggen Retail is geschikt voor adviseurs die werkzaam zijn in de beleggingssector op afdelingen als een beursorderlijn of een operations beleggen. Deze adviseurs verstrekken klanten inhoudelijke informatie over beleggingsproducten en beleggingsdiensten, of houden zich bezig met het verwerken en ontvangen van beleggingsorders.

Voor wie is Permanent Vakbekwaam MiFID Beleggen Standaard Retail?
Permanent Vakbekwaam Adviseren Beleggen Standaard Retail is geschikt voor adviseurs die werkzaam zijn in de beleggingssector zoals bijvoorbeeld een private banker, beleggingsadviseur of vermogensbeheerder. Deze bedrijven of organisaties adviseren particulieren over een standaard beleggingsproduct zoals o.a. aandelen- en obligatiebeleggingsfondsen.

Voor wie Permanent Vakbekwaam MiFID Beleggen Maatwerk Retail?
Permanent Vakbekwaam Adviseur Beleggen Maatwerk Retail is geschikt voor adviseurs die werkzaam zijn in de beleggingssector zoals een private banker, beleggingsadviseur of vermogensbeheerder. Deze bedrijven of organisaties adviseren niet-professionele beleggers (zoals particulieren) over beleggingsoplossingen zoals o.a. aandelen- en obligatiebeleggingsfondsen. Dit kan zowel een maatwerk- als een standaardoplossing zijn.