Bekijk de MiFID opleidingen

Alle MiFID ESMA-modules

Header man stoel hip
Houd jouw vakkennis up-to-date!

Nieuw! Permanent Vakbekwaam MiFID

Heb jij je MiFID kennis- en vaardighedenexamen behaald? En informeer en adviseer jij klanten over beleggen en beleggingsproducten? Dan dien je te voldoen aan de MiFID-vakbekwaamheidseisen door permanent vakbekwaam te blijven. Met één van de Permanent Vakbekwaam-abonnementen van Lindenhaeghe behoud jij je vakkennis up-to-date.

Meer lezen? Bekijk onze informatiepagina over Permanent Vakbekwaam.

Algemeen

Over onze MiFID-opleidingen

Over de e-learnings

Bekijk ook onze speciale pagina: Hoe word ik Beleggingsadviseur

De beleggersmarkt beweegt razendsnel en is daarmee één van de meest complexe vakgebieden van deze tijd. De autoriteiten (waaronder de AFM) eisen dan ook aantoonbare vakbekwaamheid voor advisering over beleggen en beleggingsvormen. Met onze nieuwe MiFID-modules spelen wij hierop in.

Over MiFID II
Financieel adviseurs die klanten informeren en adviseren over beleggen en beleggingsproducten, moeten sinds 2018 aan de vakbekwaamheidseisen van MiFID II (Markets in Financial Instruments Directive) voldoen. Er zijn verschillen tussen MiFID en MiFID II. MiFID II is een update van de in 2007 ingevoerde Europese richtlijn MiFID. De richtlijn maakt de Europese financiële markten transparanter en biedt beleggers meer bescherming. MiFID II heeft direct invloed op de regelgeving voor beleggingsondernemingen en handelsplatformen.

MiFID II/ESMA Kennisexamens
Onze syllabi bereiden je voor op de verschillende MiFID II/ESMA Kennisexamens rond adviseren en beleggen. De e-learnings bestaan uit de volgende onderdelen: syllabus, samenvatting, online college, online examentraining en een oefenexamen. De tijdsinvestering bedraagt 10 tot 25 uur per module, afhankelijk van je voorkennis. De vakbekwaamheidseisen zijn opgesteld volgens de geldende ESMA-Richtsnoeren (European Securities & Markets Authority) en door DSI (Dutch Securities Institute) geaccrediteerd.

Bekijk hier de infographic


Welke module kies jij?
Informeer jij klanten over beleggingen of wil je dat gaan doen? Dan dien je te beschikken over actuele kennis van de kenmerken, risico’s en financiële gevolgen van verschillende beleggingsproducten. Tevens dien je helder te kunnen communiceren naar klanten toe. De E-learning Informeren Beleggen sluit hierbij aan.

Om klanten van beleggingsadvies te mogen voorzien, dien je sinds januari 2018 te voldoen aan de vakbekwaamheidseisen zoals vermeld in MiFID II en de ESMA-richtsnoeren. De E-learning Adviseren Standaard sluit hierbij aan.

Adviseer jij klanten over individuele beleggingen, dan dien je sinds januari 2018 te voldoen aan de vakbekwaamheidseisen zoals vermeld in MiFID II en de ESMA-richtsnoeren. Je dient goed zicht te hebben op de verschillende producten en de bijbehorende risico’s en kunt deze helder aan jouw klanten overbrengen. De situatie en wensen van je klanten vormen hierbij het uitgangspunt. Samen met hen bepaal jij of belegd wordt in een standaardproduct of wellicht in aandelen, obligaties en/of opties. Onze E-learning Adviseren Maatwerk sluit hierbij aan.

MiIFD en MiFID II verschillen uitgelegd
MiIFD en MiFID II verschillen uitgelegd