Hoe word ik.... Beleggingsadviseur
Een nieuwe baan in 3 stappen

Van Adviseur tot Beleggingsexpert
Is beleggingsadviseur jouw stip op de horizon? Dit is hoe je jouw droom waarmaakt.
Wat doet een beleggingsadviseur?
Een beleggingsadviseur is een financieel adviseur die zich heeft gespecialiseerd in beleggen. Als beleggingsadviseur adviseer je klanten over de manier waarop ze hun vermogen kunnen verspreiden, vastzetten en vermeerderen. Je stelt een beleggingsprofiel op en als alle risico’s en wensen zijn besproken, ga je over tot het kopen (en beheren) van een portefeuille.
Als beleggingsadviseur werk jij bijvoorbeeld
- ... bij een bank | verzekeraar
- ... bij een private banker
- ... bij een (andere) vermogensinstelling
Welke opleidingen zijn er nodig?
Als je wilt werken als beleggingsadviseur dan is het belangrijk om in het bezit te zijn van de juiste kennis en diploma’s. Om advies te mogen over beleggingen moet je voldoen aan de vakbekwaamheidseisen van MiFID II (Markets in Financial Instruments Directive). Daarnaast heb je de diploma's Wft Basis en Vermogen nodig.
Beleggingsadviseur worden?
In drie stappen naar een nieuwe baan:
Stap 1
Je haalt de Wft-diploma's Wft Basis en Wft Vermogen.
Stap 2
Je schrijft je vast in voor een verdiepende opleiding om specialist of expert te worden.
Stap 3
Je gaat ondertussen solliciteren en ervaring opdoen bij een bank of andere vermogensinstelling. Kijk bij de alinea 'jouw doorontwikkeling' voor jouw volgende stap.
De expert in beeld
De beleggersmarkt beweegt razendsnel en is daarmee één van de meest complexe vakgebieden van deze tijd. De autoriteiten (waaronder de AFM) eisen dan ook aantoonbare vakbekwaamheid voor advisering over beleggen en beleggingsvormen.
Bekijk deze video waarin beleggingsadviseur Dick Hubertus (HIP Capital) iets vertelt over de beroepspraktijk.

Jouw doorontwikkeling
Complete en duurzame ontwikkeling omvat ook het trainen van soft skills.
Bij Lindenhaeghe bieden we daarom ook een breed palet vaardighedentrainingen aan. Denk daarbij aan een communicatietraining, een leiderschapstraining of bijvoorbeeld timemanagement.
Of kies je voor een nieuwe specialisatie? Met de Carrièrewijzer van Lindenhaeghe zet jij snel een (nieuwe) stip op de horizon.
Gerelateerd nieuws
Misschien vind je dit ook interessant