Wat leer je tijdens de Opleiding Erkend Financieel Adviseur (EFA)

Je hypotheekkennis uitbreiden? Verbreden en verdiepen? Volg dan nu de bovenwettelijke Opleiding Erkend Financieel Adviseur (EFA). De titel EFA is een uitbreiding van de huidige titel Erkend Hypotheekadviseur (SEH). Deze titel zal op korte termijn volledig verdwijnen.

De 3-daagse klassikale training EFA is zeer geschikt voor financieel professionals die hun adviesvaardigheden willen verbeteren. De Erkend Financieel Adviseur is analytisch en behoudt het overzicht voor zijn klant. Met deze opleiding ben jij in staat een compleet en integraal hypotheekadvies uit te brengen dat boven het gemiddelde hypotheekadvies uitstijgt.

De Opleiding EFA biedt zowel verdieping als verbreding en als Erkend Financieel Adviseur heb jij dan ook een streepje voor. Heb jij je Wft diploma’s Basis, Consumptief krediet, Vermogen en Hypothecair krediet al op zak en wil je meer? Start nu met deze boeiende en onderscheidende opleiding.

3-daagse klassikale training

Tijdens de 3-daagse klassikale training worden verschillende onderwerpen behandeld. Naast adviesvaardigheden en het analyseren van inkomensrisico’s is er ook aandacht voor integraal adviseren en budgetteren. Onze professional trainers voorzien je tijdens de interactieve trainingsdagen van praktijkvoorbeelden en uiteraard is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

De trainingsdagen vinden plaats op doordeweekse dagen van 9.30 - 16.30 uur. De opleiding wordt gegeven in Bilthoven en Best. Na 3 trainingsdagen ben je klaar voor het Examen EFA.

Het examen is in de vorm van een assessment. Meer informatie hierover vind je op de website van het SEH.

De inhoud van de Opleiding Erkend Financieel Adviseur (EFA)

 • Adviesvaardigheden
 • Integraal adviseren
 • Budgetteren
 • Analyseren van inkomensrisico

Let op! Er gelden starteisen bij deze opleiding. 

Verplichte vooropleiding, instaptoets en akkoordverklaring SEH

Om te kunnen starten met deze opleiding is het van belang dat je in het bezit bent van een akkoordverklaring van de SEH. De SEH stelt de volgende diplomaeisen: minimaal de volgende Wft diploma’s: Basis, Consumptief krediet, Vermogen en Hypothecair krediet.

Ervaring (1 jaar)

Daarnaast heb je minimaal een jaar ervaring nodig in het zelfstandig klanten adviseren over hun financiële positie.

Voldoe je aan al deze eisen, vraag dan een akkoordverklaring aan bij de SEH. Je hebt deze nodig om deel te nemen aan deze opleiding. Je kunt je hiervoor registreren bij de Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH).

Wij advisereren je om zo snel mogelijk contact op te nemen met de SEH, zodat je voor de start van de opleiding beschikt over een akkoordverklaring van de SEH. Klik hier om je te registreren bij SEH.

Instaptoets

Ten slotte geldt er een instaptoets voor deze opleiding. De toets vind je in de afgeschermde omgeving Mijn Lindenhaeghe. Maak deze toets uiterlijk drie werkdagen voor aanvang van de opleiding. Deze toets bestaat uit 18 vragen op Wft niveau en zijn gebaseerd op toetstermen uit Wft Vermogen, Wft Hypothecair krediet en Wft Pensioen. Wanneer je slaagt voor de toets mag je aan de klassikale lesdagen deelnemen. De instaptoets wordt digitaal afgenomen. Tijdens het maken van deze toets mag je gebruik maken van het geleverde studiemateriaal. Ook mag je hulp vragen aan je collega’s.

Het doel van de instaptoets is dat je al voor aanvang van het EFA-programma actief met de lesstof aan de slag gaat.

Lees

Wat krijg ik bij deze opleiding

 • Interactieve klassikale training

  Drie dagen cursus
 • Studiemateriaal

  Je ontvangt een digitale syllabus EFA

Anderen geven deze opleiding een 8.5

Jeroen Eekhout
(8) - ongeveer 3089 dagen geleden
Ik vond de cursus door de kleine groep waar les aan wordt gegeven erg plezierig, de docenten zijn mensen die uit het vak komen en je klaar stomen voor het examen, ze weten namelijk wat er gevraagd wordt tijdens het examen omdat ze zelf ook regelmatig inschrijven voor en examen en deze dan ook maken.
Robin Mac Gillavry
(8.2) - ongeveer 3088 dagen geleden
Prachtige lokatie, prima instructeurs, mooi lesmateriaal...
J.M. Arndt
(9) - ongeveer 1955 dagen geleden
Opleiding Erkend Hypotheek Adviseur gevolgd in Meppel. Docent, René Kuiper, beschikt over meer dan voldoende kennis en nog beter, hij weet die kennis ook op een heldere manier over te brengen op de cursisten. Neemt daar ook alle tijd voor en de voorbereiding op het examen is daarmee optimaal. Al met al een aan te bevelen cursus met goed verzorgd lesmateriaal op een prima locatie.
Leon Straathof
(8.4) - ongeveer 3088 dagen geleden
De wijze waarop Lindenhaeghe de cursus Erkend Hypotheekadviseur SEH geeft sprak mij erg aan: in kleine groepen 4 hele dagen les betekent dat er "meters gemaakt worden". En dat bleek ook zo te zijn. Omdat de lesstof tevoren al werd toegezonden kon iedereen zich al goed voorbereiden op de eerste les en dat werkt. Uiteindelijk heb ik besloten vervroegd examen te doen, waardoor ik niet alle lesdagen heb gevolgd. Maar de inhoud van het lesmateriaal is zo goed dat ik in één keer ben geslaagd: 12 september eerste les, 25 september diploma op zak... De ondersteuning via internet vind ik waardevol. Door steeds per hoofdstuk de vragen te maken kun je voor jezelf nagaan of de stof voldoende beheerst. Verder ook nog mogelijkheden om proefexamens te maken. Prima. Het enige minpuntje was voor mij de locatie en dan met name het fileleed. Komende van boven het Noordzeekanaal ben je twee uur kwijt om je door de files rond Amsterdam en Utrecht te worstelen. Maar als ik het goed heb, komen er meerdere traningslocaties waardoor dit probleem niet meer speelt.

Toelichting op de prijs

 • Studiemateriaal

  De prijs is inclusief digitaal studiemateriaal 
 • Exclusief btw

  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Toeslag arrangementskosten

  € 8,95 per dag voor het gebruik van consumpties
 • Diverse betaalmogelijkheden

  Mogelijkheid om in drie termijnen te betalen

Jouw assessment Erkend Financieel Adviseur (EFA)

Het examen bestaat uit een assessment. De kosten voor het assessment bedragen € 375. Meer informatie over het assessment vind je op de website van SEH. Daar kun je ook het assessment boeken.

Klik hier voor de website van SEH.

Goed voorbereid met ons studiemateriaal

Voorafgaand aan de training ontvang je een digitale EFA-syllabus, deze gebruik je als naslagwerk, bijvoorbeeld bij het maken van de instaptoets. De training richt zich vooral op vaardigheden. Je wordt verondersteld de vakkennis van de Wft beroepskwalificatie Hypotheekadviseur paraat te hebben.

Ik ben Erkend Hypotheek adviseur (SEH)

De titel Erkend Hypotheekadviseur zal op korte termijn verdwijnen. Binnenkort wordt de titel Erkend Financieel Adviseur (EFA) dé norm. Om de nieuwe erkenning te kunnen behalen, moeten de PE-programma’s van 2014 en 2015 gevolgd zijn. Deze PE-programma's maken deel uit van de erkenningseisen om opgenomen te kunnen worden in het register Erkend Financieel Adviseur.

Meer informatie over de PE 2015 vind je hier.

Lees

Voordelen op een rij

 • Intensieve training

  Veel aandacht voor het trainen van vaardigheden
 • Interactieve dagen

  Actief aan de slag met verschillende studievormen
 • Bovenwettelijk en erkend

  Inschrijving in Register (EFA)
 • Groeiende markt

  Breid nu je adviesvaardigheden uit

Onze trainers gaan jou helpen

Onze professional trainers hebben maar één doel: jou laten slagen. Om dit te bereiken maken ze gebruik van gevarieerde werkvormen waarbij niet alleen actuele kennis maar ook het trainen van vaardigheden centraal staan. Zo ga jij vol vertrouwen het assessment tegemoet.


"Af en toe een grap of knipoog mag, op die manier blijft iedereen bij de les.” Leo Brunt, Hoofd Opleidingen 

Lees
Hier komt een bericht.
Een moment geduld a.u.b.

Product verwijderen

Weet u dit zeker?
Nee
Ja
Lindenhaeghe maakt gebruik van cookies voor onder meer Google Analytics en Remarketing doeleinden. Sluiten
Loading page...