030 – 693 23 48

Leerlijn Financieel Planner

Modulaire opbouw

Header man stoel hip
Algemeen

Welke modules zijn er binnen FFP?

De nieuwe (modulaire) opbouw Financieel Planner (FFP) sluit aan bij een veranderende markt. Financieel adviseurs van nu willen zelf bepalen of ze kiezen voor een complete opleiding of losse module. Na afloop van de (complete) opleiding, kun je aansluiten bij het FFP-examen. En ben jij reeds EFA-gecertificeerd? Dan kun je een verkorte opleiding volgen. Daarnaast biedt Lindenhaeghe twee trainingen FFP PE Praktijktoepassing (12 punten) en FFP PE Kennis & Actualiteiten (4 punten) aan.

Op deze pagina lees je alles over deze interessante en veelzijdige opleiding.

Bekijk hier de modulaire opbouw van de opleiding FFP

Onze trainers gaan je helpen
Deze interessante opleiding tot Financieel Planner is een logische vervolgstap voor veel (hypotheek)adviseurs. Als Financieel Planner weet jij als geen ander hoe je moet omgaan met complexe financiële vraagstukken. Daarbij draait het niet alleen om kennis maar ook de juiste manier van vragen stellen. Daarom zijn er ook twee vaardighedendagen én een examentraining bij de Opleiding FFP Compleet inbegrepen.

Trainer Harry van Houdt: “Ik vind deze opleiding echt fantastisch. Wanneer ik een nieuwe groep heb, begin ik altijd met de professionals die aanwezig zijn te feliciteren: wat een voorrecht dat jij deze mooie opleiding mag volgen. De interactie met de groep is voor mij de kers op de taart.”

Studiebelasting
Een goede examenvoorbereiding kost tijd. Hoeveel tijd is van verschillende factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld: hoe zijn je studievaardigheden? Ben je misschien al bekend met (een deel van) de stof? Het aantal studie-uren kan dus per persoon sterk verschillen. Om je toch een indicatie te geven, gemiddeld studeren cursisten 270 uren voor de Opleiding Financieel Planner (FFP) Compleet.

Over het examen FFP

Harry van Houdt
Harry van Houdt
Studiemateriaal

Studiemateriaal Financieel Planner

Het studiemateriaal voor de Opleiding Financieel Planner (FFP) is speciaal ontwikkeld op basis van de toetstermen Financieel Planner. Je ontvangt het studiemateriaal digitaal. Naast het studiemateriaal ontvang je op de eerste lesdag een financiële calculator en de Wetteksten Financiële Dienstverleners. Voor € 89,95 extra ontvang je het studieboek naast digitaal ook in print. Het digitale studiemateriaal wordt aangeleverd in de vorm van een pdf. De pdf kun je zowel op een laptop als een tablet openen. Zo heb je het studiemateriaal altijd bij de hand. Speciaal voor Lindenhaeghe-cursisten is er een uitgebreide vragendatabase beschikbaar. FFP-ers (in opleiding) die studeren bij Lindenhaeghe kunnen hier gebruik van maken.