Leerlijn CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®)

Modulaire opbouw
Header man stoel hip

Leerlijn Financieel Planner

Algemeen

Welke modules zijn er binnen CFP?

De nieuwe (modulaire) opbouw CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) sluit aan bij een veranderende markt. Financieel adviseurs van nu willen zelf bepalen of ze kiezen voor een complete opleiding of losse module. Na afloop van de (complete) opleiding, kun je aansluiten bij het CFP-examen. En ben jij reeds EFA-gecertificeerd? Dan kun je een verkorte opleiding volgen. Daarnaast biedt Lindenhaeghe twee trainingen FFP PE Praktijktoepassing (12 punten) en FFP PE Kennis & Actualiteiten (4 punten) aan.

Op deze pagina lees je alles over deze interessante en veelzijdige opleiding.

Bekijk hier de modulaire opbouw van de opleiding CFP

Onze trainers gaan je helpen
Deze interessante opleiding tot Gecertificeerd Financieel Planner is een logische vervolgstap voor veel (hypotheek)adviseurs. Als Gecertificeerd Financieel Planner weet jij als geen ander hoe je moet omgaan met complexe financiële vraagstukken. Daarbij draait het niet alleen om kennis maar ook de juiste manier van vragen stellen. Daarom zijn er ook twee vaardighedendagen én een examentraining bij de Opleiding CFP Compleet inbegrepen.

Trainer Harry van Houdt: “Ik vind deze opleiding echt fantastisch. Wanneer ik een nieuwe groep heb, begin ik altijd met de professionals die aanwezig zijn te feliciteren: wat een voorrecht dat jij deze mooie opleiding mag volgen. De interactie met de groep is voor mij de kers op de taart.”

Studiebelasting
Een goede examenvoorbereiding kost tijd. Hoeveel tijd is van verschillende factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld: hoe zijn je studievaardigheden? Ben je misschien al bekend met (een deel van) de stof? Het aantal studie-uren kan dus per persoon sterk verschillen. Om je toch een indicatie te geven, gemiddeld studeren cursisten 270 uren voor de Opleiding CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) Compleet.

Over het examen CFP

Bekijk ook onze speciale pagina: Hoe word ik Financieel adviseur/Financieel Planner

Harry van Houdt
Harry van Houdt
Studiemateriaal

Studiemateriaal Certified Financial Planner

Het studiemateriaal voor de Opleiding CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) is speciaal ontwikkeld op basis van de toetstermen Certified Financieel Planner. Je ontvangt het studiemateriaal digitaal. Naast het studiemateriaal ontvang je op de eerste lesdag een financiële calculator en de Wetteksten Financiële Dienstverleners.

Kluwer geeft twee keer per jaar ‘De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid’ uit. In dit boekje vind je een de belangrijkste socialezekerheidswetten op een overzichtelijke manier - per wet - samengevat. De Kleine Gids bevat geen lange wetteksten of verwijzingen naar jurisprudentie maar heldere uitleg van de werking, de strekking en de uitvoering van de wet. De gids is bij de opleidingen inbegrepen en mag bij het examen gebruikt worden.

Voor € 89,95 extra ontvang je het studieboek naast digitaal ook in print. Het digitale studiemateriaal wordt aangeleverd in de vorm van een pdf. De pdf kun je zowel op een laptop als een tablet openen. Zo heb je het studiemateriaal altijd bij de hand. Speciaal voor Lindenhaeghe-cursisten is er een uitgebreide vragendatabase beschikbaar. CFP-ers (in opleiding) die studeren bij Lindenhaeghe kunnen hier gebruik van maken.