PE Examens

Zoek en boek jouw (Wft) PE-examen
Header375x375 Manmetlaptop
Algemeen

Hoe werkt PE Examen

Meer over PE en PE Examen

Eigen verantwoordelijkheid bij PE Examen
Wij bieden je de mogelijkheid om in deze tijd toch examen te kunnen doen en doen ons best om met alle getroffen maatregelen de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken. Deelname aan een examen is echter geheel vrijwillig en het is zodoende jouw eigen keuze en verantwoordelijkheid om aan het examen deel te nemen. Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor enige schade (direct noch indirect), op het gebied van jouw gezondheid of anderszins, die je mogelijk lijdt door deelname aan een examen op een van onze toetslocaties. Door deel te nemen aan een examen, stem je met het hiervoor genoemde in

Over de PE-examens
Heb jij een Wft-diploma dan kun je dit alleen geldig houden door te voldoen aan de periodieke PE-eis. Je voldoet aan de PE-eis door het PE Examen behorende bij jouw Wft-diploma met goed gevolg af te leggen. Er zijn acht Wft PE-modules. Omdat Wft Basis niet langer als beroepskwalificatie «adviseur Basis» wordt aangeduid, maar alleen als «module Basis» is de PE-plicht hierop niet van toepassing.

Download hier gratis de examen- en studiehulp!

Over het examen
Alle PE-examens worden digitaal afgenomen. Je kunt je examen online boeken op de locatie van jouw keuze. Voor speciale regelingen (bijvoorbeeld bij dyslexie), onze algemene voorwaarden en andere informatie verwijzen we naar onze Veelgestelde Vragen-pagina. Uiteraard kun je ook altijd contact opnemen met onze Support afdeling.

Bekijk ook het Wft/PE Stappenplan

Let op! Detailvragen in examens (tip!)
De PE-slagingspercentages zijn al langere tijd vrij hoog, zo rond de 80%. Maar enkel het volgen van een training is vaak niet meer voldoende. Het CDFD, verantwoordelijk voor de examenvragen, neemt namelijk steeds vaker detailvragen op in de examens. Het is dus belangrijk dat je – naast het volgen van een training – zorgt voor een goede voorbereiding: bestudeer de syllabus grondig en oefen met Slim Leren. Alleen zo heb je voldoende kennis om ook de detailvragen goed te beantwoorden. Wil je meer lezen over deze verandering? Bekijk dan dit artikel: https://www.lindenhaeghe.nl/nieuws/meer-dieptevragen-in-de-pe-examens


PE-periode 1-4-2019 tot 1-4-2022

De huidige PE-periode loopt van 1-4-2019 tot 1-4-2022. Dat betekent dat je voor 1-4-2022 jouw PE-examens gehaald moet hebben. Ook in deze PE-periode wordt gewerkt met ‘topmodules’. Dat wil zeggen: een hogere module geeft vrijstelling voor een lagere. Dit geldt alleen voor de permanente educatie (PE). Voor initiële (Wft-)diploma’s geldt deze vrijstellingsregel niet.

Topmodules
Ook in deze PE-periode wordt gewerkt met ‘topmodules’. Dat wil zeggen: een hogere module geeft vrijstelling voor een lagere. Let op: dit geldt alleen voor de permanente educatie (PE). Voor initiële diploma’s geldt deze vrijstellingsregel niet.


Let op!
De PE Hypothecair krediet zorgt ervoor dat een adviseur Hypothecair krediet ook mag adviseren op het gebied van consumptief krediet. Het is niet zo dat de PE Hypothecair krediet het diploma Wft Consumptief geldig houdt.

Voorbereiden op het examen
Nog geen opleiding gevolgd? Bij Lindenhaeghe studeer je altijd op je eigen manier. Klassikaal of digitaal, met video of extra oefenopgaven, er is altijd wel een manier die bij jou past. Bekijk hier ons volledige opleidingsaanbod op het gebied van PE-opleidingen. Succes verzekerd!

Anouk Hengeveld
Anouk Hengeveld