Examen PE Pensioen

Schrijf je nu in voor het PE Examen Pensioen en ontvang gratis studiemateriaal (pdf). Eenvoudig online boeken en keuze uit 25 locaties.

  • Digitaal examen
  • Gratis studiemateriaal (pdf)
  • Houd je beroepskwalificatie geldig
Delen:
Algemeen

Het examen PE Pensioen

Over het Examen PE Pensioen
Het Examen PE Pensioen wordt digitaal afgenomen op één van onze examenlocaties. Je hebt 60 minuten de tijd om de 24 vragen te beantwoorden. De vragen zijn onderverdeeld in: 16 vragen kennis en begrip en 8 vragen vaardigheden en competenties. De slaaggrens is landelijk vastgesteld op 68%.

Let op! Detailvragen in examens (tip!)
De PE-slagingspercentages zijn al langere tijd vrij hoog, zo rond de 80%. Maar enkel het volgen van een training is vaak niet meer voldoende. Het CDFD, verantwoordelijk voor de examenvragen, neemt namelijk steeds vaker detailvragen op in de examens. Het is dus belangrijk dat je – naast het volgen van een training – zorgt voor een goede voorbereiding: bestudeer de syllabus grondig en oefen met Slim Leren. Alleen zo heb je voldoende kennis om ook de detailvragen goed te beantwoorden. Wil je meer lezen over deze verandering? Bekijk dan dit artikel: https://www.lindenhaeghe.nl/nieuws/meer-dieptevragen-in-de-pe-examens


Wat je verder nog moet weten over dit examen
Wij zijn een geaccrediteerd exameninstituut. Dat betekent dat onze examenleiders op door ons geselecteerde locaties het Examen PE Pensioen af mogen nemen. Je kunt op elke doordeweekse dag examen doen. Je hebt keus uit 25 locaties!

Slaag je voor het Examen PE Pensioen, dan ontvang je het certificaat PE Pensioen. Hiermee heb je aan je PE-verplichting voldaan voor de periode april 2022 - april 2025. Meer over de Periodieke PE lees je hier

Extra examen tip!

Meer tips en oefeningen nodig voor je examen? Vergroot je kennis en kans op het slagen voor je Examen PE Pensioen. Bekijk de trainingsvideo’s ‘Succesvol examen doen’ en ‘Examenvaardigheden'.

Examen
Examen

Over de prijs

  • Exclusief btw
    De prijs van dit product is exclusief btw
  • Persoonlijke leeromgeving
    Inclusief benodigd studiemateriaal
Examen

Voorbereiding op het examen

Bij Lindenhaeghe studeer je altijd op je eigen manier. Tijdens onze klassikale opleidingen word je effectief getraind en gecoacht door een professional trainer. Studeer je liever plaats- en tijdonafhankelijk dan is een van onze online studie-methoden iets voor jou. Je kunt dan ook gebruik maken van Slim Leren.

Meer over de Periodieke PE lees je hier

Studiemateriaal

Wat krijg ik bij dit examen?

Bij het examen ontvang je gratis studiemateriaal (pdf). Je kunt eenvoudig online boeken. Kies uit 25 locaties.
online leeromgeving
Online Leeromgeving

Alle benodigde materialen (en/of opdrachten) vind je hier

Item Studiemateriaal
Leerroute met stapsgewijze structuur

Stap voor stap voorbereid naar je examen

Item Online leerongeving 2
Studiemateriaal (pdf)

Digitaal studiemateriaal (pdf)

Reviews
8 alfred damhof

Het studiemateriaal vond ik wat minder. Teveel herhaling, dubbele teksten en geen logische volgorde in aanbod van onderwerpen. Verder wel goed qua inhoud. Misschien iets teveel opsomming van feiten, uitzonderingen, overgangsrecht e.d. De onderwerpen zoals verzekeringskaart, crowdfunding, leaseovereenkomsten e.d. vind ik niet bij pensioen horen. Ik vind het jammer dat de cursus minder over pensioen gaat en meer over niet gerelateerde pensioen onderwerpen. Dat leert minder gemotiveerd. Verder alle lof over instituut Lindenhaeghe!

9 Astrid Gravenberch

Uitleg was fantastisch. Training sloot aan op de examenvragen. Rene heeft ons goede adviezen gegeven hoe het examen in te gaan. Die adviezen heb ik ook gevolgd. Ik ben dus ook geslaagd. Ik vind het jammer dat het trainingsmateriaal niet op mijn Lindenhaeghe omgeving geplaatst wordt.

Meer reviews

Anderen bekeken ook

Klaar om te bestellen?