Opleiding Erkend Financieel Adviseur (EFA)

 • vanaf 06 juni 2023

Examengerichte opleiding van drie klassikale trainingsdagen EFA (voorheen SEH) met veel aandacht voor adviesvaardigheden van de financieel adviseur.

Bestellen met STAP? Lees hier meer over de STAP-regeling.

 • Drie opleidingsdagen
 • Compleet en examengericht
 • Inschrijving in Register (EFA)
Delen:
Algemeen

Opleiding Erkend Financieel Adviseur (EFA)

Over de opleiding

De driedaagse klassikale Training EFA is zeer geschikt voor financieel professionals die hun adviesvaardigheden willen verbeteren. De Erkend Financieel Adviseur is analytisch en behoudt het overzicht voor zijn klant. Met deze opleiding ben jij in staat een compleet en integraal hypotheekadvies uit te brengen, dat boven het gemiddelde hypotheekadvies uitstijgt. De Opleiding EFA biedt zowel verdieping als verbreding en als Erkend Financieel Adviseur heb jij dan ook een streepje voor. Heb jij je Wft diploma’s Basis, Vermogen en Hypothecair krediet al op zak en wil je meer? Start nu met deze boeiende en onderscheidende opleiding.


Wat levert deze training/opleiding mij op?
Tijdens de 3-daagse klassikale training worden verschillende onderwerpen behandeld. Naast adviesvaardigheden en het analyseren van inkomensrisico’s, is er ook aandacht voor integraal adviseren en budgetteren. Onze professionele trainers voorzien je tijdens de interactieve trainingsdagen van praktijkvoorbeelden en uiteraard is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Je leest meer over de opleiding EFA en het examen in de brochure op deze pagina.

De inhoud van de opleiding/training

 • Adviesvaardigheden
 • Integraal adviseren
 • Budgetteren
 • Analyseren van inkomensrisico


Wat je verder nog moet weten over deze opleiding
Deze opleiding heeft een aantal strenge starteisen. Om te kunnen beginnen met deze opleiding is het van belang dat je in het bezit bent van een akkoordverklaring van de Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH) . De SEH stelt de eis, dat je minimaal over Wft-diploma’s Basis, Vermogen en Hypothecair krediet beschikt. Daarnaast heb je minimaal een jaar ervaring nodig in het zelfstandig adviseren van klanten over hun financiële positie. Voldoe je aan al deze eisen, vraag dan een akkoordverklaring aan bij de SEH. Je hebt deze nodig om deel te nemen aan deze opleiding.

Ten slotte geldt er een instaptoets voor de opleiding. De toets vind je in de afgeschermde omgeving Mijn Lindenhaeghe. Maak deze toets uiterlijk drie werkdagen voor aanvang van de opleiding. Meer informatie over de instaptoets en de aanvraag van de akkoordverklaring vind je in de brochure op deze pagina.

E-learning Adviseur Duurzaam wonen

Wil je je inschrijven in het register? Let dan op, want de SEH heeft als aanvullende eis voor het register dat de E-learning Adviseur Duurzaam wonen wordt gevolgd. Na het succesvol afronden van de opleiding, het assessment en de E-learning Adviseur Duurzaam wonen kan je je inschrijven in het register Stichting Erkend Hypotheek Adviseur (SEH) en mag je de titel Erkend Financieel Hypotheekadviseur dragen.

Lindenhaeghe heeft uitstekende trainers in huis
Lindenhaeghe heeft uitstekende trainers in huis

Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Studie- en oefenmaterialen
  Alle materialen worden online klaargezet
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen
 • Toeslag locatie- en arrangementskosten
  Bij dag- of ochtendprogramma € 19,95 | Bij middagprogramma € 9,95
Over het examen

Jouw Examen

Het examen bestaat uit een assessment. De kosten voor het assessment bedragen € 410,- Meer informatie over het assessment vind je op de website van SEH. Daar kun je ook het assessment boeken.

Startdata en locaties

Wanneer kan ik beginnen

Start wanneer jij wilt op een centraal gelegen locatie in Nederland

Item startdatum1
Studiemateriaal

Wat krijg ik bij deze opleiding?

Voorafgaand aan de training ontvang je een digitale EFA-syllabus, deze gebruik je als naslagwerk, bijvoorbeeld bij het maken van de instaptoets. De training richt zich vooral op vaardigheden. Je wordt verondersteld de vakkennis van de Wft beroepskwalificatie Hypotheekadviseur paraat te hebben.
Item Klassikaal PO
Klassikale training

Onze trainers staan voor je klaar

Bovenwettelijk
Bovenwettelijke opleiding

Ga voor een toppositie met deze opleiding

Item interactief
Interactieve trainingsvormen

Ruimte voor vraag, antwoord en feedback

Item interactie vakgenoten transparant
Interactie met vakgenoten

Breid je netwerk uit tijdens de training

Reviews
10 Jarno Moeken

Zelfs al haal ik het examen niet, ik heb weer zoveel kennis bij Rene opgedaan, wat ik direct in de praktijk toe kan passen. De opleiding is heel erg zinvol voor adviseurs met praktijkervaring en een uitstekende basis om tot een passend advies te komen voor jouw klanten.

10 Jeroen Oude Avenhuis

Kort samengevat: De opleiding sluit precies aan bij mijn verwachtingen. Dhr. Kuiper is een voorbeeld van hoe een docent dient te zijn qua kennis, omgang, voorbereiding, communicatie, echt een topdocent. Ik hoop dat u hem blijft inhuren voor deze trainingen want dit kan niet overtroffen worden. Hij heeft alles gegeven wat maar mogelijk was en ik ben dan ook uitermate tevreden.

Meer reviews

Klaar om te bestellen?