030 – 693 23 48

Opleiding CDD Professional

 • Bilthoven
 • vanaf 13 januari 2021

De Opleiding CDD Professional bestaat uit theorie, praktijk én een examen: na afloop beschik jij over alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om werkzaam te zijn als CDD Professional.

 • Theorie, praktijk en examen in één
 • Actuele en uitdagende casuïstiek
 • Ontwikkeld door experts van International Compliance Partners
Delen:
Algemeen

Opleiding CDD Professional

Over de opleiding

De Opleiding CDD Professional bestaat uit de onderdelen theorie, praktijk en een examen. In de e-learning leer je de grondbeginselen van CDD, die in het examen CDD worden getoetst. In de Praktijkmodule CDD leer je hoe je 'professional judgement' ontwikkelt en toepast aan de hand van actuele en uitdagende casuïstiek. Met het examen toon jij aan dat je beschikt over de benodigde kennis om werkzaam te zijn als CDD Professional.

Het Examen CDD wordt afgenomen waar en wanneer het jou uitkomt: op een externe locatie of met Online Proctor Examens van Lindenhaeghe. Dat is makkelijk!


Over CDD
Customer Due Diligence, ook bekend als KYC (Know Your Customer), is een onmisbaar onderdeel van een integere bedrijfsvoering. Om te voorkomen dat financiële instellingen worden misbruikt voor witwassen van geld of het financieren van terrorisme wordt er verwacht dat zij hun klanten kennen en alleen klantrelaties aangaan die hun integriteit niet kunnen schaden.

Als het gaat om financieel-economische criminaliteit vervullen financiële instellingen een poortwachtersrol. Het is hun taak om de integriteit van de financiële sector te bewaken. Het is dus van belang om goed op te hoogte te zijn van de relevante wet- en regelgeving. Deze opleiding slaat een brug tussen de wet- en regelgeving en de werkpraktijk. Door kennis te hebben van Customer Due Diligence (CDD) en deze kennis ook mee te nemen in je praktijk, kun je bijdragen aan de integriteit van de financiële sector.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?
De Opleiding CDD Professional is bedoeld voor professionals werkzaam binnen financiële instellingen die op zoek zijn naar een complete opleiding die zowel theorie- als praktijkgericht is. De opleiding is waardevol voor iedereen die nieuw is binnen het CDD-domein en zich verder wil ontwikkelen op het gebied van CDD.

Wat levert de opleiding mij op?
Tijdens deze opleiding maak je kennis met de grondbeginselen van CDD en leer je hoe deze vervolgens in de praktijk toepast. Je ontwikkelt 'professional judgement' en gaat actief aan de gang met casussen die aansluiten bij de behandelde theorie in de e-learning.

 • Aan het einde van de e-learning ken je de relevante wet- en regelgeving, van FATF tot Wwft
 • Je begrijpt wat witwassen, terrorisme financiering, corruptie en sancties inhouden
 • Je begrijpt het belang en de werking van het CDD-control framework
 • Je kent de verschillende stappen die ondernomen moeten worden binnen het cliëntenonderzoek
 • Je kunt risicovolle situaties herkennen en daar op basis van professioneel beoordelingsvermogen naar handelen
 • Je begrijpt het belang van verslaglegging en oordeelsvorming binnen het CDD-proces
 • Je leert wet- en regelgeving toe te passen in de praktijk
 • Je ontwikkelt professional judgement


Opbouw van de praktijkmodule
De praktijkmodule bestaat uit drie trainingsdagen verspreid over 3 weken. Na elke trainingsdag volgen een paar dagen waarin je het geleerde kunt laten bezinken en terugkoppelen aan de theorie van de e-learning CDD.

Het examen bij jou thuis
Na het volgen van de training doe je online examen. Je kunt kiezen voor een examen op een externe locatie of een Proctor Examen. Een Proctor Examen doe je op het moment dat het jou uitkomt én op die plek die jou uitkomt: bijvoorbeeld vanuit je eigen woonkamer. Heb je dit examen goed gemaakt? Dan ontvang je een certificaat CDD. Meer over deze bijzonder vorm van online examineren lees je in het blokje 'Hoe werkt het Proctor-examen' hieronder of op onze speciale Online Examens-pagina.

Bij je bestelling ontvang je een voucher om een examen te boeken via onze website.

Heb je meer interesse in één van de onderdelen? Het is ook mogelijk om de E-learning CDD Professional, Praktijkmodule CDD Professional of het Examen CDD te boeken. Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze Supportafdeling.

Online Studeren
Online Studeren

Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Studie- en oefenmaterialen
  Alle materialen worden online klaargezet
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen
 • Persoonlijke Leerroute
  Benodigde materialen vind je in jouw online Leerroute
Partner stelt zich voor

International Compliance Partners

International Compliance Partners:

"International Compliance Partners staat voor kennis en expertise binnen het domein van CDD. Wij helpen organisaties bij de richting en inrichting van haar CDD vraagstukken en tevens bij de kwalitatieve uitvoering ervan. We zetten graag een nieuwe norm. Onze Academy draagt bij aan deze positionering en helpt u om de kennis van uw professionals verder te vergroten en doorlopend actueel te zijn!

Wij prikkelen, stimuleren en dagen de deelnemers uit het beste uit zichzelf te halen. Door onder andere gebruik te maken van actuele casuïstiek, verschillende werkvormen en een participatieve aanpak lukt het ons om zowel kwalitatief hoogwaardige maatwerk- en standaardopleidingen aan te bieden.

Wij geloven namelijk dat een continue kwalitatieve mix van e-learning, classroom training en coaching on-the-job leidt tot het beste resultaat."

Startdata en locaties

Wanneer kan ik beginnen

Start wanneer jij wilt op een centraal gelegen locatie in Nederland

Item startdatum1
Studiemateriaal

Wat krijg ik bij deze opleiding?

Je ontvangt de volgende materialen:
Online Leeromgeving

Alle benodigde materialen (en/of opdrachten) vind je hier

Studiemateriaal (pdf)

Digitaal studieboek (pdf)

Klassikale training

Onze trainers staan voor je klaar

Opleiding en examen

Het examen maak je direct na de training

Examen

Het werkt het Proctor Examen

Met Proctor Examen doe jij online examen in een beveiligde omgeving vanuit je eigen locatie. Bijvoorbeeld je woonkamer. Tijdens het examen vindt er toezicht plaats.

Proctor Examen maakt hiervoor gebruik van de volgende tools.

 • Computer of laptop met webcam, internet en eventueel een tweede device met camera (om de examenplek zichtbaar te maken voor de toezichthouders)
 • Het volledige computerscherm wordt via schermdelen gedurende de examensessie aan de toezichthouders zichtbaar gemaakt.
 • Het geluid is gedurende de examensessie voor de toezichthouder hoorbaar.
 • De volledige examensessie wordt opgenomen (geluid en beeld) en kan door de toezichthouder worden teruggekeken.

Meer informatie over deze bijzondere manier van examineren vind je op onze speciale Online Examen-pagina.

Bij je bestelling ontvang je een voucher om een thuisexamen te boeken via onze website. Je kunt een thuisexamen boeken door bij locatie ‘Online Thuisexamen’ te kiezen.

Het examen plan je daarna zelf in; het wordt online en op afstand afgenomen middels Proctor Examen.

Let op!
De annuleringstermijn van een Online Thuisexamen is 8 dagen van tevoren.

Anderen bekeken ook

Klaar om te bestellen?