Opleiding CDD Professional

 • vanaf 08 mei 2023

De Opleiding CDD Professional bestaat uit theorie, praktijk én een examen Erkend CDD Analist: na afloop beschik jij over alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om werkzaam te zijn als CDD Professional.

Bestellen (tot € 1000) met STAP? Lees hier meer over de STAP-regeling.

 • Theorie, praktijk en examen in één
 • Actuele en uitdagende casuïstiek
 • Ontwikkeld door experts van International Compliance Partners
Delen:
Algemeen

De opleiding CDD Professional

Over de opleiding

De Opleiding CDD Professional bestaat uit de onderdelen theorie, praktijk en een examen Erkend CDD Analist. In de e-learning leer je de grondbeginselen van CDD, die in het examen CDD worden getoetst. In de Praktijkmodule CDD leer je hoe je 'professional judgement' ontwikkelt en toepast aan de hand van actuele en uitdagende casuïstiek. Met het examen toon jij aan dat je beschikt over de benodigde kennis om werkzaam te zijn als CDD Professional.

Het examen Erkend CDD Analist wordt (online) afgenomen door Erkend. Je kunt op verschillende locaties terecht.


Over CDD
Customer Due Diligence, ook bekend als KYC (Know Your Customer), is een onmisbaar onderdeel van een integere bedrijfsvoering. Om te voorkomen dat financiële instellingen worden misbruikt voor witwassen van geld of het financieren van terrorisme wordt er verwacht dat zij hun klanten kennen en alleen klantrelaties aangaan die hun integriteit niet kunnen schaden.

Als het gaat om financieel-economische criminaliteit vervullen financiële instellingen een poortwachtersrol. Het is hun taak om de integriteit van de financiële sector te bewaken. Het is dus van belang om goed op te hoogte te zijn van de relevante wet- en regelgeving. Deze opleiding slaat een brug tussen de wet- en regelgeving en de werkpraktijk. Door kennis te hebben van Customer Due Diligence (CDD) en deze kennis ook mee te nemen in je praktijk, kun je bijdragen aan de integriteit van de financiële sector.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?
De Opleiding CDD Professional is bedoeld voor professionals werkzaam binnen financiële instellingen die op zoek zijn naar een complete opleiding die zowel theorie- als praktijkgericht is. De opleiding is waardevol voor iedereen die nieuw is binnen het CDD-domein en zich verder wil ontwikkelen op het gebied van CDD.

Wat levert de opleiding mij op?
Tijdens deze opleiding maak je kennis met de grondbeginselen van CDD en leer je hoe deze vervolgens in de praktijk toepast. Je ontwikkelt 'professional judgement' en gaat actief aan de gang met casussen die aansluiten bij de behandelde theorie in de e-learning.

 • Aan het einde van de e-learning ken je de relevante wet- en regelgeving, van FATF tot Wwft
 • Je begrijpt wat witwassen, terrorisme financiering, corruptie en sancties inhouden
 • Je begrijpt het belang en de werking van het CDD-control framework
 • Je kent de verschillende stappen die ondernomen moeten worden binnen het cliëntenonderzoek
 • Je kunt risicovolle situaties herkennen en daar op basis van professioneel beoordelingsvermogen naar handelen
 • Je begrijpt het belang van verslaglegging en oordeelsvorming binnen het CDD-proces
 • Je leert wet- en regelgeving toe te passen in de praktijk
 • Je ontwikkelt professional judgement

Opbouw van de praktijkmodule
De praktijkmodule bestaat uit drie trainingsdagen verspreid over 3 weken. Na elke trainingsdag volgen een paar dagen waarin je het geleerde kunt laten bezinken en terugkoppelen aan de theorie van de e-learning CDD.

Algemene voorwaarden
ICP Opleidingen & Coaching BV is onderdeel van Delta Capita Group en als specialistisch opleidingspartner verantwoordelijk voor de content en verzorging van de CDD-opleidingen. Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden van ICP Opleidingen & Coaching BV van toepassing. Door je in te schrijven voor deze opleiding ga je akkoord met de algemene voorwaarden van ICP Opleidingen & Coaching BV.

Examen
Na het volgen van de training doe je het examen Erkend CDD Analist.

Bij je bestelling ontvang je een voucher om een examen te boeken.

Heb je meer interesse in één van de onderdelen? Het is ook mogelijk om de E-learning CDD Professional, Praktijkmodule CDD Professional of het Examen Erkend CDD Analist te boeken. Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze Supportafdeling.

Online Studeren
Online Studeren

Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Studie- en oefenmaterialen
  Alle materialen worden online klaargezet
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen
 • Persoonlijke leeromgeving
  Inclusief benodigd studiemateriaal
Partner stelt zich voor

Delta Capita

Delta Capita
An amazing KYC learning experience.

Delta Capita is een wereldwijde leverancier van managed services, technologieoplossingen en consulting. Delta Capita heeft een unieke combinatie van ervaring in de financiële dienstverlening en technologische innovatiecapaciteit. Delta Capita werkt samen met de ’s werelds beste financiële instellingen om hen te helpen aan de regelgeving te voldoen, de werkzaamheden te vereenvoudigen, kosten te verlagen en hun bedrijfsmodellen te innoveren en toonaangevende financiële technologie te benutten.

De Delta Capita Academy staat voor kennis en expertise binnen het domein van CDD.

Wij prikkelen, stimuleren en dagen de deelnemers uit het beste uit zichzelf te halen. Door onder andere gebruik te maken van actuele casuïstiek, verschillende werkvormen en een participatieve aanpak lukt het ons om zowel kwalitatief hoogwaardige maatwerk- en standaardopleidingen aan te bieden.

Wij geloven namelijk dat een continue kwalitatieve mix van e-learning, classroom training en coaching on-the-job leidt tot het beste resultaat.

Startdata en locaties

Wanneer kan ik beginnen

Start wanneer jij wilt op een centraal gelegen locatie in Nederland

Item startdatum1
Studiemateriaal

Wat krijg ik bij deze opleiding?

Je ontvangt de volgende materialen:
online leeromgeving
Online Leeromgeving

Alle benodigde materialen (en/of opdrachten) vind je hier

Item Online leerongeving 2
Studiemateriaal (pdf)

Digitaal studiemateriaal (pdf)

Item Klassikaal PO
Klassikale training

Onze trainers staan voor je klaar

Item slagen diploma
Opleiding en examen

Inclusief examen

Klaar om te bestellen?

CRKBO geregistreerde instelling

ICP Opleidingen & Coaching

ICP Opleidingen & Coaching BV is onderdeel van Delta Capita Group en als specialistisch opleidingspartner verantwoordelijk voor de content en verzorging van de CDD-opleidingen. ICP opleidingen & Coaching BV is opgenomen in het CRKBO-register en voldoet hiermee aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor kort beroepsonderwijs.

CRKBO 002