030 – 693 23 48

E-learning Introductie CDD

Tijdens deze online opleiding maak je kennis met de grondbeginselen van CDD (Customer Due Diligence | Know your Customer) en kijk je naar de praktische toepassing van wet- en regelgeving. Een waardevolle opleiding voor iedereen die te maken heeft met klantcontact.

 • Introductie CDD | KYC
 • Studiebelasting 4 uur
 • Certificaat
Delen:
Algemeen

E-learning Introductie CDD

Over de e-learning

Met de E-learning Introductie Customer Due Diligence (CDD) nemen we je mee in de wereld van CDD en het bestrijden van financieel-economische criminaliteit. In deze module leer je wat CDD is, waarom het belangrijk is, waar het CDD-proces uit bestaat en welke risico’s een klant met zich mee kan brengen. Aan de hand van voorbeelden wordt er van wet- en regelgeving een vertaalslag naar de praktijk gemaakt. Door kennis te hebben van CDD en hier uitvoering aan te geven draag je bij aan de integriteit van de financiële sector.


Over CDD
Customer Due Diligence, ook bekend als KYC (Know Your Customer), is een onmisbaar onderdeel van een integere bedrijfsvoering. Om te voorkomen dat financiële instellingen worden misbruikt voor witwassen van geld of het financieren van terrorisme wordt er verwacht dat zij hun klanten kennen en alleen klantrelaties aangaan die hun integriteit niet kunnen schaden.

Als het gaat om financieel-economische criminaliteit vervullen financiële instellingen een poortwachtersrol. Het is hun taak om de integriteit van de financiële sector te bewaken. Het is dus van belang om goed op te hoogte te zijn van de relevante wet- en regelgeving. Deze e-learning slaat een brug tussen de wet- en regelgeving en de werkpraktijk. Door kennis te hebben van Customer Due Diligence (CDD) en deze kennis ook mee te nemen in je praktijk, kun je bijdragen aan de integriteit van de financiële sector.

Voor wie is deze e-learning bedoeld?
De E-learning Introductie CDD is bedoeld voor professionals werkzaam binnen Wwft-plichtige instellingen die in hun functie te maken hebben met direct of indirect klantcontact. De e-learning is waardevol voor iedereen die in zijn of haar functie raakvlakken heeft met CDD.

Wat levert de e-learning mij op?

 • Je weet wat het KYC-vakgebied beslaat en wat het doel is
 • Je begrijpt het doel van de Wwft
 • Je begrijpt de kernverplichtingen voor instellingen die onder de reikwijdte van de Wwft vallen
 • Je weet wat er wordt bedoeld met witwassen, terrorismefinanciering, sancties en corruptie
 • Je begrijpt waar het CDD-proces uit bestaat en wat het doel is
 • Je weet wat het transactiemonitoringsproces inhoudt
 • Je weet welke risico’s een klant met zich mee kan brengen
 • Je ontvangt na afloop een certificaat van deelname


Over de e-learning

De e-learning bestaat uit vier hoofdstukken. Alle relevante facetten van het CDD-proces worden tijdens de opleiding behandeld. Aan de hand van voorbeelden wordt er een vertaalslag naar de praktijk gemaakt. Na ieder hoofdstuk is het mogelijk om oefenvragen te maken. Hiermee toets je of je de stof begrepen hebt. De e-learning wordt afgesloten met een eindtoets. De studiebelasting is 4 uur.

Na afronding van de e-learning ontvang je een certificaat van deelname.

Ben je enthousiast en ben je op zoek naar meer verdieping op het gebied van CDD?
Met de E-learning CDD Professional gaan we dieper in op de theorie en leer je de benodigde kennis om werkzaam te zijn als CDD Professional. Daarnaast bieden we ook de Praktijkmodule CDD Professional aan. Tijdens deze driedaagse training ga je op interactieve wijze aan de slag met actuele en uitdagende casuïstiek uit de CDD-praktijk.

Online Studeren
Online Studeren

Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Studie- en oefenmaterialen
  Alle materialen worden online klaargezet
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen
 • Persoonlijke Leerroute
  Benodigde materialen vind je in jouw online Leerroute
Partner stelt zich voor

International Compliance Partners

International Compliance Partners:

"International Compliance Partners staat voor kennis en expertise binnen het domein van CDD. Wij helpen organisaties bij de richting en inrichting van haar CDD vraagstukken en tevens bij de kwalitatieve uitvoering ervan. We zetten graag een nieuwe norm. Onze Academy draagt bij aan deze positionering en helpt u om de kennis van uw professionals verder te vergroten en doorlopend actueel te zijn!

Wij prikkelen, stimuleren en dagen de deelnemers uit het beste uit zichzelf te halen. Door onder andere gebruik te maken van actuele casuïstiek, verschillende werkvormen en een participatieve aanpak lukt het ons om zowel kwalitatief hoogwaardige maatwerk- en standaardopleidingen aan te bieden.

Wij geloven namelijk dat een continue kwalitatieve mix van e-learning, classroom training en coaching on-the-job leidt tot het beste resultaat."

Studiemateriaal

Wat krijg ik bij deze opleiding?

Je ontvangt de volgende materialen:
Online Leeromgeving

Alle benodigde materialen (en/of opdrachten) vind je hier

Online College

Vakinhoudelijke kennisvideo's

Studiemateriaal (pdf)

Digitaal studieboek (pdf)

Certificaat van deelname

Na afloop van deze training ontvang je een certificaat van deelname

Anderen bekeken ook

Klaar om te bestellen?