E-learning Introductie CDD

Tijdens deze online opleiding maak je kennis met de grondbeginselen van CDD (Customer Due Diligence | Know your Customer) en kijk je naar de praktische toepassing van wet- en regelgeving. Een waardevolle opleiding voor iedereen die te maken heeft met klantcontact.

Bestellen met STAP? Lees hier meer over de STAP-regeling.

 • Introductie CDD | KYC
 • Studiebelasting 5 uur
 • Certificaat
Delen:
Algemeen

De e-learning Introductie CDD

Alles over de e-learning

Met de E-learning Introductie Customer Due Diligence (CDD) nemen we je mee in de wereld van CDD en het bestrijden van financieel-economische criminaliteit. In deze module leer je wat CDD is, waarom het belangrijk is, waar het CDD-proces uit bestaat en welke risico’s een klant met zich mee kan brengen. Aan de hand van voorbeelden wordt er van wet- en regelgeving een vertaalslag naar de praktijk gemaakt. Door kennis te hebben van CDD en hier uitvoering aan te geven draag je bij aan de integriteit van de financiële sector.


Over CDD
Customer Due Diligence, ook bekend als KYC (Know Your Customer), is een onmisbaar onderdeel van een integere bedrijfsvoering. Om te voorkomen dat financiële instellingen worden misbruikt voor witwassen van geld of het financieren van terrorisme wordt er verwacht dat zij hun klanten kennen en alleen klantrelaties aangaan die hun integriteit niet kunnen schaden.

Als het gaat om financieel-economische criminaliteit vervullen financiële instellingen een poortwachtersrol. Het is hun taak om de integriteit van de financiële sector te bewaken. Het is dus van belang om goed op te hoogte te zijn van de relevante wet- en regelgeving. Deze e-learning slaat een brug tussen de wet- en regelgeving en de werkpraktijk. Door kennis te hebben van Customer Due Diligence (CDD) en deze kennis ook mee te nemen in je praktijk, kun je bijdragen aan de integriteit van de financiële sector.

Voor wie is deze e-learning bedoeld?
De E-learning Introductie CDD is bedoeld voor professionals werkzaam binnen Wwft-plichtige instellingen die in hun functie te maken hebben met direct of indirect klantcontact. De e-learning is waardevol voor iedereen die in zijn of haar functie raakvlakken heeft met CDD.

Wat levert de e-learning mij op?

 • Je weet wat het KYC-vakgebied beslaat en wat het doel is
 • Je begrijpt het doel van de Wwft
 • Je begrijpt de kernverplichtingen voor instellingen die onder de reikwijdte van de Wwft vallen
 • Je weet wat er wordt bedoeld met witwassen, terrorismefinanciering, sancties en corruptie
 • Je begrijpt waar het CDD-proces uit bestaat en wat het doel is
 • Je weet wat het transactiemonitoringsproces inhoudt
 • Je weet welke risico’s een klant met zich mee kan brengen
 • Je ontvangt na afloop een certificaat van deelname


Waar bestaat de e-learning uit?

De e-learning bestaat uit vier hoofdstukken. Alle relevante facetten van het CDD-proces worden tijdens de opleiding behandeld. Aan de hand van voorbeelden wordt er een vertaalslag naar de praktijk gemaakt. Na ieder hoofdstuk is het mogelijk om oefenvragen te maken. Hiermee toets je of je de stof begrepen hebt. De e-learning wordt afgesloten met een eindtoets. De studiebelasting is 5 uur.

Na afronding van de e-learning ontvang je een certificaat van deelname.

Algemene voorwaarden
ICP Opleidingen & Coaching BV is onderdeel van Delta Capita Group en als specialistisch opleidingspartner verantwoordelijk voor de content en verzorging van de CDD-opleidingen. Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden van ICP Opleidingen & Coaching BV van toepassing. Door je in te schrijven voor deze opleiding ga je akkoord met de algemene voorwaarden van ICP Opleidingen & Coaching BV.

Ben je enthousiast en ben je op zoek naar meer verdieping op het gebied van CDD?
Met de E-learning CDD Professional gaan we dieper in op de theorie en leer je de benodigde kennis om werkzaam te zijn als CDD Professional. Daarnaast bieden we ook de Praktijkmodule CDD Professional aan. Tijdens deze driedaagse training ga je op interactieve wijze aan de slag met actuele en uitdagende casuïstiek uit de CDD-praktijk.

Online Studeren
Online Studeren

Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Studie- en oefenmaterialen
  Alle materialen worden online klaargezet
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen
 • Persoonlijke leeromgeving
  Inclusief benodigd studiemateriaal
Partner stelt zich voor

Delta Capita

Delta Capita
An amazing KYC learning experience.

Delta Capita is een wereldwijde leverancier van managed services, technologieoplossingen en consulting. Delta Capita heeft een unieke combinatie van ervaring in de financiële dienstverlening en technologische innovatiecapaciteit. Delta Capita werkt samen met de ’s werelds beste financiële instellingen om hen te helpen aan de regelgeving te voldoen, de werkzaamheden te vereenvoudigen, kosten te verlagen en hun bedrijfsmodellen te innoveren en toonaangevende financiële technologie te benutten.

De Delta Capita Academy staat voor kennis en expertise binnen het domein van CDD.

Wij prikkelen, stimuleren en dagen de deelnemers uit het beste uit zichzelf te halen. Door onder andere gebruik te maken van actuele casuïstiek, verschillende werkvormen en een participatieve aanpak lukt het ons om zowel kwalitatief hoogwaardige maatwerk- en standaardopleidingen aan te bieden.

Wij geloven namelijk dat een continue kwalitatieve mix van e-learning, classroom training en coaching on-the-job leidt tot het beste resultaat.

Studiemateriaal

Wat krijg ik bij deze opleiding?

Je ontvangt de volgende materialen:
online leeromgeving
Online Leeromgeving

Alle benodigde materialen (en/of opdrachten) vind je hier

Item online college kennis videos transparant
Online College

Vakinhoudelijke kennisvideo's

Certificaat van deelname
Certificaat van deelname

Na afloop van deze training ontvang je een certificaat van deelname

Bovenwettelijk
Bovenwettelijke opleiding

Ga voor een toppositie met deze opleiding

Klaar om te bestellen?

CRKBO geregistreerde instelling

ICP Opleidingen & Coaching

ICP Opleidingen & Coaching BV is onderdeel van Delta Capita Group en als specialistisch opleidingspartner verantwoordelijk voor de content en verzorging van de CDD-opleidingen. ICP opleidingen & Coaching BV is opgenomen in het CRKBO-register en voldoet hiermee aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor kort beroepsonderwijs.

CRKBO 002