Leerlijn Compliance en CDD

Compliance Opleidingen en Trainingen

Header milenial man

Compliance Opleidingen en Trainingen

Over onze Compliance Opleidingen en Trainingen

Lindenhaeghe biedt speciaal voor financieel adviseurs en andere financieel professionals diverse opleidingen op het gebied van compliance aan.

Bekijk ook onze speciale pagina: Hoe word ik CDD Professional

Compliance is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Bedrijven willen werken volgens wet- en regelgeving en geldende normen, maar het gaat ook om het creëren van transparantie voor klanten en stakeholders. De financiële sector heeft compliance omarmd als methode om risico’s te beheersen en een zorgvuldige, betrouwbare dienstverlening te garanderen.

Over onze Customer Due Diligence Opleidingen en Trainingen
Lindenhaeghe biedt verschillende opleiding en trainingen op het gebied van CDD aan.

Hoe goed ken jij je klanten eigenlijk? Die vraag heeft sinds de komst van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft), internationale wetten en aangescherpte verdragen een nieuwe dimensie gekregen. Financieel professionals moeten hun klantenkring scherper screenen en dat kan confronterend zijn.

De Leerlijn Customer Due Diligence is een praktisch ingestoken leerlijn waarbij wet- en regelgeving wordt vertaald naar de werkpraktijk van professionals werkzaam binnen financiële instellingen. We bieden verschillende opleidingen en e-learnings aan: zo is er altijd een studievorm die aansluit bij jouw (werk)praktijk.

De complete Opleiding CDD Professional bestaat uit de E-learning CDD Professional de Prakijkmodule en het Examen Erkend CDD Analist. Je kunt de onderdelen ook los volgen

E-learnings
Je kunt de trainingen online volgen op een tijdstip dat jou gelegen komt. En is er iets na één keer nog niet helemaal duidelijk, dan bekijk je de uitleg gewoon nogmaals. Ook eventuele examens worden online afgelegd.


Enkele trainingen in het kort

E-learning Vakbekwaamheid voor leidinggevenden (IDD)
IDD staat voor ‘Insurance Distribution Directive’ en wordt ook wel de (Europese) Richtlijn Verzekeringsdistributie genoemd. De IDD is per 1 oktober 2018 in werking getreden en heeft gevolgen voor verzekeraars, volmachtbedrijven en bemiddelaars in verzekeringen. Eén van die gevolgen is dat voor de feitelijk leidinggevenden van medewerkers met klantcontact (weer) vakbekwaamheidseisen gaan gelden. Met de E-learning Vakbekwaamheid voor leidinggevenden voldoe jij snel én aantoonbaar aan de basis vakbekwaamheidseisen van de IDD.

Online Masterclass AVG Wwft
De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is een Europese verordening die de regels voor de verwerking van persoonsgegevens door bedrijven en overheidsinstellingen in de hele EU standaardiseert. Het doel is om de bescherming van persoonsgegevens binnen de EU te garanderen en het vrije verkeer van gegevens te waarborgen. De AVG trad in mei 2018 in werking. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is de toezichthouder voor de AVG. Naast de AVG is voor financials de Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme), die bijvoorbeeld een bewaarplicht eist, van belang. AVG en Wwft kunnen in de dagelijkse praktijk botsen. In 6 online colleges leer je hoe de AVG in de praktijk werkt, wat er nieuw is in de Wwft (en hoe om te gaan met de verschillen tussen de AVG en Wwft.

Lindenhaeghe heeft de beste trainers voor jouw CDD analist opleiding
Lindenhaeghe heeft de beste trainers voor jouw CDD analist opleiding CDD opleidingen