Insurance Fundamentals

De training Insurance Fundamentals is een algemene opleiding verzekeringsbedrijf en verschaft een gedegen en toepasbare basiskennis van bedrijfsvoering en strategie bij verzekeringsmaatschappijen.

 • Uitstekende en efficiënte opleiding voor het verzekeringsbedrijf
 • Leer alles met betrekking tot verzekeringen en verzekeringsadvies
 • Krijg unieke inzichten in het verzekeringsbedrijf
Delen:
Algemeen

Over Insurance Fundamentals

De training Insurance Fundamentals is bestemd voor (junior) professionals werkzaam in de verzekeringssector, tussenpersonen, interne- en externe toezichthouders, controllers, accountants en juristen, die een breed basisinzicht in de verzekeringswereld willen krijgen. Dit programma is ook zéér geschikt voor medewerkers die al langer werkzaam zijn in de verzekeringssector maar hun kennis en vakbekwaamheid binnen het vakgebied willen opfrissen met de meest actuele trends, ontwikkelingen en recente wet- en regelgeving. De training geeft inzicht in het verzekeringsbedrijf, producten, aansprakelijkheid, risico’s en lokaal toezicht, waardoor deelnemers hun dagelijks werk effectiever en efficiënter kunnen uitvoeren corresponderend met het niveau van hun professionele taken en verantwoordelijkheden. De training is de perfecte basis voor interne- en externe vervolgopleidingen.

Een brede en diepgaande kennis van verzekeringstechniek en van wet- en regelgeving die voor de verzekeringssector van groot belang is. Weg met de saaie assurantie opleidingen, tijd voor een opleiding anno nu! Een praktijkgerichte training waarin naast de vakinhoudelijke thema’s ook ruim aandacht wordt besteed aan de meest actuele trends en ontwikkelingen in de verzekeringssector. Hiermee worden deelnemers blijvend geïnspireerd én gemotiveerd om deze ontwikkelingen in het vakgebied te blijven volgen (permanent actueel!).

Tijdens de trainingsbijeenkomsten wordt gebruik gemaakt van interactieve presentaties door de vakdocent. Daarbij wordt de binnen de groep reeds aanwezige kennis gemobiliseerd en herverdeeld. Dit wordt o.a. bereikt aan de hand van (groeps)opdrachten op basis van actuele praktijkcasuïstiek en discussies. Er is doorlopend voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen.

De training kan facultatief worden afgesloten met een kennistoets.

De inhoud van de training

 • De structuur van het verzekeringsbedrijf (incl. verdienmodel);
 • De werking van verzekeringen;
 • De belangrijkste verzekeringsvormen;
 • Aansprakelijkheden
 • ​Marktpartijen en wie er bij het verzekeringsproduct betrokken zijn;
 • Inhoud van de verzekeringsovereenkomst
 • Schadeafhandeling;
 • Risico’s en risicobeheer;
 • Wettelijke kaders en lokaal toezicht (Landsverordening toezicht verzekeringsbedrijf);
 • Verzekeringsoplossingen.

Bij goed afronden van het examen en de huiswerkopdracht wordt je gecertificeerd tot Green Belt van LeanDialogue. Het LeanBack® programma voldoet aan de eisen van internationaal gerenommeerde Lean Enterprise Research Centre (LERC) van de Cardiff University. Hiermee is de kwaliteit geborgd!

De Yellow Belt training staat gelijk aan 24 uur en geeft dus bij aanvraag recht op 24 PE punten.

De Green Belt training staat gelijk aan 48 uur en geeft dus bij aanvraag recht op 48 PE punten.


Wat u verder nog moet weten over deze training

Deze training geeft inzicht in het verzekeringsbedrijf, producten, aansprakelijkheid, risico’s en lokaal toezicht, waardoor deelnemers hun dagelijks werk effectiever en efficiënter kunnen uitvoeren corresponderend met het niveau van hun professionele taken en verantwoordelijkheden. De training is de perfecte basis voor interne- en externe vervolgopleidingen.

Lindenhaeghe heeft uitstekende trainers in huis
Lindenhaeghe heeft uitstekende trainers in huis