Wft Virtual Classrooms

Lees alles over onze Wft Virtual Classrooms

Header bovenwettelijk

Virtual Classrooms Wft

Met de Virtual Classroom van Lindenhaeghe bereiden onze trainers je thuis relaxed voor op het Wft-examen. De Virtual Classroom bestaat uit een intensieve (examen)training waarin alle belangrijke onderdelen aan de orde komen. Je bereidt je zelf thuis voor met bijvoorbeeld een 100% Online of e-learning. Daarna volg je de Virtual Classroom examentraining. Gewoon thuis, in je eigen omgeving. In plaats van de auto, pak jij een extra kopje koffie!

Er is geen vooropleiding verplicht. Er wordt wel vanuit gegaan dat je de stof goed hebt bestudeerd. De examentraining is geen vervanging van de klassikale opleiding, maar is wel aan te bevelen als aanvulling om je Wft te halen.

Online Studeren
Online Studeren
Oefenexamens

Oefenen voor je PE-examen

Ga jij voor een (her)examen en heb je een extra boost nodig? Met de Wft Oefenexamens - die aansluiten bij een echt examen - verhoog jij direct je slagingskans.
Deze zijn los te bestellen.

Algemeen

Het Wft Vakbekwaamheidsbouwwerk

In de Wet op het financieel toezicht (Wft) zijn de regels en voorschriften voor de financiële markten en het toezicht daarop samengebracht. Naast regels en voorschriften bevat de Wft vakbekwaamheidseisen.

Vakbekwaam = diplomaplicht

Het uitgangspunt bij deze eisen is dat alle klantmedewerkers in een financiële onderneming vakbekwaam moeten zijn. Voor klantmedewerkers die adviseren, geldt een diplomaplicht. Met een diploma én de van toepassing zijnde PE-certificaten kom je in aanmerking voor een beroepskwalificatie. Zonder geldige beroepskwalificatie mag je niet adviseren.

Bekijk ook het Wft/PE Stappenplan

Bekijk hier de verschillende studievormen

Hoe werkt het Vakbekwaamheidsbouwwerk?
In het zogeheten vakbekwaamheidsbouwwerk kun je aflezen welk diploma je nodig hebt om voor een beroepskwalificatie in aanmerking te komen. Je kunt hier ook zien welke PE-examens er bij jouw diploma horen.
De meeste adviseurs beginnen met de module Wft Basis. Na Wft Basis stromen veel professionals door naar Wft Schade particulier of naar Wft Consumptief krediet. Ben jij in het bezit van meerdere Wft-diploma's, dan ontvang je automatisch de bijbehorende adviseur-beroepskwalificatie. Met een adviseur-beroepskwalificatie mag jij adviseren binnen het betreffende Wft-gebied.

Overzicht Wft's
Met onderstaande opsomming brengen wij de mogelijke adviseurberoepskwalificaties in kaart. Het diploma Basis geeft geen beroepskwalificatie.


*Sinds 1-4-2019 mag een Adviseur Hypothecair krediet ook adviseren op het gebied van consumptief krediet.

Studievormen
Bij Lindenhaeghe studeer je altijd op de manier die bij jou past. Klassikaal, onder begeleiding van één van onze professional trainers of thuis online op het moment dat het jou uitkomt. Meer over de klassikale studiemogelijkheden lees je hier en meer over onze online studievormen lees je hier.

AANVULLENDE WFT-EIS

Permanent Actueel

De AFM schrijft voor dat elke financieel professional naast vakbekwaam ook verplicht is om aantoonbaar permanent actueel te zijn. Deze open norm bestaat al sinds januari 2014 en geldt voor zowel adviserende als niet-adviserende medewerkers.
Met een PA-abonnement van Lindenhaeghe ben je altijd aantoonbaar permanent actueel. Je ontvangt zes keer per kalenderjaar een kennisupdate. Afhankelijk van de gekozen abonnementsvorm heb je toegang tot aanvullende functionaliteiten.

Meer over PA-abonnementen