Wft en PE slagingspercentages

Alles over onze Wft en PE slagingspercentages

Contact Lindenhaeghe
Informatie

Wft en PE Slagingspercentages

Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (hierna: CDFD) – het instituut dat verantwoordelijk is voor de inhoud van de Wft- en PE-examens - publiceert één keer per kwartaal de cijfers van het lopende (PE-)jaar op de website.

Bij Lindenhaeghe houden we deze updates nauwlettend in de gaten. Met een marktaandeel van ruim 50% (PE) zijn wij als marktleider voor een groot deel van de percentages verantwoordelijk. Toch lukt het ons altijd nét is boven het landelijk gemiddelde uit te komen.

Klassikale training wft slagingspercentages
Speciale vermelding verdienen de slaginspercentages die voortvloeien uit onze klassikale trainingen, al dan niet via de Virtual Classroom. Deze trainingen, gegeven door onze entertrainers, staan hoog aangeschreven, zijn praktisch én vermakelijk en verhogen direct je slaginskans.

Recente cijfers
Wanneer het CDFD een update geeft, publiceren wij hier altijd een artikel over slagingspercentages op onze website. De laatste cijfers van het CDFD bereik je via deze link.

Verschil PE en Wft slagingspercentages
Voor een PE-examen slaagt momenteel gemiddeld tussen de 80 en 85% Slagingspercentage voor de initiële examens liggen een flink stuk lager, gemiddeld slaagt zo’n 60% voor een Wft-examen. Hypothecair krediet en Vermogen bungelen vaak onderaan de Wft-slagingsketen; hiervoor slaagt gemiddeld slechts 42%. Daar staat tegenover dat voor Wft Basis gemiddeld zo’n 70% slaagt.

Tip van Trainer Mike
Trainer Mike over Wft Hypothecair krediet en Vermogen: “Het is gewoon lastige materie. En het is veel. Veel wetten, veel veranderingen. En er is een aantal lastige hypotheekonderwerpen bijgekomen.” Zijn tip om toch geslaagd naar huis te gaan? “Een goede voorbereiding in combinatie met een klassikale trainingen én het oefenen met oefenexamens verhogen je slagingskans met gemiddeld 15%. Dat blijkt elke keer weer.”

Bijzonder examen
De slagingspercentages voor het Bijzonder Examen (dat je kunt afleggen om een Wft-adviesbevoegdheid te herstellen na een gemiste PE-periode) liggen gemiddeld rond de 64%.