Virtual Classroom Masterclass Hypotheekindustrie

Leer alle ins en outs van de hypotheekmarkt en de hypotheekwaardeketen kennen met de Virtual Classroom Masterclass Hypotheekindustrie.

 • Online leeromgeving
 • Virtual Classroom
 • Ervaren trainers
Delen:
Algemeen

Virtual Classroom Masterclass Hypotheekindustrie

Over de Virtual Classroom Masterclass Hypotheekindustrie

Het is een flinke uitdaging om een totaalbeeld van de hypotheekmarkt en de hypotheekwaardeketen te krijgen. De meeste opleidingen zijn immers gericht op deelaspecten over bijvoorbeeld wet- en regelgeving. De Virtual Classroom Masterclass Hypotheekindustrie geeft een volledig overzicht van de hele hypotheekketen, zodat de cursist een volledig inzicht krijgt in de complexe hypotheekmarkt.

De Virtual Classroom Masterclass Hypotheekindustrie kent een aantal e-learnings waarin de theorie wordt behandeld en 4 onlinesessies waarin de stof nader wordt toegelicht en aangevuld. Er is ook ruimte voor vragen, verdieping en casuïstiek. Daarom is het belangrijk dat je de e-learning doorlopen hebt voordat je de onlinesessies bijwoont.


Inhoud Masterclass Hypotheekindustrie
In de opleiding komt een aantal thema’s aan bod:

Blok 1: De Nederlandse woning- en hypotheekmarkt
We schetsen de Nederlandse markt en actuele ontwikkelingen in die markt, bespreken de macro-economische aspecten van de woning- en hypotheekmarkt en leggen de verschillen uit tussen de modellen van banken versus andere (regie)partijen. De volgende thema’s komen aan bod: de Nederlandse hypotheekmarkt, de Nederlandse woningmarkt, actoren in de markt en de regelgeving van de woning- en hypotheekmarkt.

Blok 2: Klanten, proposities en customer journeys
De consument aan het stuur: Gedreven o.a. door nieuwe marktomstandigheden, regelgeving en nieuwe (regie)partijen op de hypotheekmarkt, is de inrichting van het hypotheekproces sterk aan het veranderen. We kijken naar hoe de waardeketen is ingericht en behandelen de actuele thema’s. We kijken naar de positie van de consument: hoe centraal staat hij? Welke rol wil en kan hij spelen? De wet- en regelgeving heeft grote invloed op de inrichting van de keten en daar staan we dus ook uitgebreid bij stil. De volgende thema’s komen in dit blok aan bod; klanten en proposities, de klantreis in hypothekenland, hypotheken in Duitsland en verduurzaming.

Blok 3: Inleiding risicomanagement en funding
We behandelen het renterisico en het kredietrisico en de basisbegrippen van funding. We kijken wat de invloed van risico en funding is op het hypotheektarief van de consument. Een aantal thema’s worden behandeld; inleiding risicomanagement, kredietrisico, renterisico, de opbouw van het hypotheektarief en een inleiding funding.

Blok 4: Verdieping risicomanagement en funding
In de huidige markt worden verschillende fundingmechanismen ingezet, zoals securitisaties, covered bonds en hypotheekfondsen. We bespreken het effect van de diverse wet- en regelgeving op deze mechanismen en staan uitgebreid stil bij de gevolgen van de wijze van funding op de bankbalans. Het blok is opgesplitst in verschillende modules: de bankbalans, securitisatie, covered bonds, Basel en Solvency en hypotheekfondsen.

Voor wie is deze opleiding interessant?
Deze opleiding is interessant voor iedereen die werkzaam is in de hypothekensector en graag de verdieping opzoekt. Het is een pré als de cursist al enige basiskennis van hypotheken heeft.

Wat je verder nog moet weten over deze masterclass
Het is belangrijk dat je, alvorens de onlinesessies volgt, de volledige e-learning doorlopen hebt. Na het bijwonen van de onlinesessies, ontvang je een (digitaal) certificaat van deelname. De opleiding wordt verzorgd door samenwerkingspartner Hypsotech.


Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Studie- en oefenmaterialen
  Alle materialen worden online klaargezet
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen
 • Toeslag locatie- en arrangementskosten
  Bij dag- of ochtendprogramma € 21,95 | Bij middagprogramma € 10,95
Partner stelt zich voor

Hypsotech

Hypsotech is sinds haar start in 2001 dé toonaangevende, onafhankelijke marktspecialist in de hypotheekindustrie. Als trendsetter stelt zij zich actief op in de markt en ontplooien initiatieven voor consultancy, projectmanagement, opleidingen en onderzoek. Hierbij levert zij een actieve bijdrage aan de vormgeving van de hypotheekindustrie.

Hypsotech heeft een breed aanbod aan opleidingen in de hypotheekindustrie. Zowel professionele starters als zij die al langer werkzaam zijn kunnen bij Hypsotech terecht. De opleidingen zijn actueel en verbreden en verdiepen de kennis en het inzicht van de deelnemers. De opleidingen vinden al meer dan 20 jaar gretig aftrek in de markt. Al meer dan 3.500 hypotheekprofessionals hebben naar grote tevredenheid een of meerdere opleidingen gevolgd. De trainers zijn professionals die de deelnemers inspireren met hun kennis en hun schat aan ervaringen uit de dagelijkse praktijk.

Startdata en locaties

Wanneer kan ik beginnen

Start wanneer jij wilt een centraal gelegen locaties in Nederland

Item startdatum1
Studiemateriaal

Wat krijg ik bij deze opleiding?

Bij deze opleiding ontvang je onder andere je eigen leerroute
Item interactief
Interactieve trainingsvormen

Ruimte voor vraag, antwoord en feedback

Item online studiemateriaal
Online studiemateriaal

Studeer waar en wanneer het jou uitkomt

Item kennis inzicht
Kennis en inzicht

Verbreed je kennis en doe nieuwe inzichten op

Virtual classroom
Virtual Classroom

Interactieve training bij jou thuis

Anderen bekeken ook