030 – 693 23 48

Virtual Classroom Corporate Storytelling

Verhalen zijn ideaal om kennis, informatie en ervaringen over te dragen. Interactieve training in een Virtual Classroom. Gegeven door professional trainers.

 • Ervaren trainers
 • Interactieve training (Virtual Classroom)
 • Persoonlijke begeleiding
Delen:

Wat leer je tijdens de Virtual Classroom Corporate Storytelling?

In iedereen schuilt een verhalenverteller. Logisch. Verhalen zijn al zo oud als de mensheid. Alleen zijn we soms het creëren van zo'n verhaal een beetje verleerd. Maar met wat creativiteit en enkele basisvaardigheden lukt het iedereen om tot een verhaal te komen dat weet te raken.


De Virtual Classroom Corporate Storytelling gaat verder dan alleen een kennismaking met de klassieke verhaalkenmerken. Sterker nog, die werken soms zo verlammend dat het helemaal geen zin heeft om je daarin te verdiepen. Tenzij je een filmscript of roman wilt schrijven. Daarom gaan we vooral op zoek naar elementen die voor geraaktheid zorgen zoals: personalisatie, de kunst van het weglaten, humor, suspense enzovoort. Deze elementen kom je overal tegen, van songtekst tot zakelijke nieuwsbrief.

In deze Virtual Classroom leer je onder andere wat de meerwaarde is van een sterk organisatieverhaal. Een organisatieverhaal biedt een leidraad voor de dagelijkse praktijk. Alle beslissingen, processen en procedures zouden in het verlengde van het organisatieverhaal moeten staan. Het is de basis voor de corporate identity van jouw organisatie.

De inhoud van de Training Corporate Storytelling:

 • De definitie van een verhaal. Waarom doet een verhaal iets met mensen?
 • Verhaalelementen die voor geraaktheid zorgen
 • Enkele praktische schrijftips
 • Storytelling als basis voor de corporate identiteit van jouw organisatie


De trainer: Maurice van Dinther

Maurice is een geboren verhalenverteller. Al vanaf de basisschool bedacht hij de meest fantasierijke verhalen. Het is dan niet zo gek dat hij later naar de theaterschool ging waar hij werd opgeleid tot toneelschrijver. Inmiddels zet Maurice zijn manier van storytelling ook in voor organisaties. Maurice: “De meeste trainingen corporate storytelling leren je de standaard verhaaltechnieken waarin er sprake moet zijn van een hoofdpersoon, een wens, een obstakel enzovoorts. Dat is onzin. Een goed verhaal begint met een tekst die weet te raken. Niet meer, maar zeker ook niet minder.”

Jouw persoonlijke leerdoelen
Tijdens de Virtual Classroom staat jouw input centraal. Daarom ontvang je voorafgaand aan de eerste online Virtual Classroom per e-mail een intakeformulier waarmee je jouw persoonlijke leerdoelen kunt doorgeven. Ook krijg je toegang tot onze digitale leeromgeving ‘MijnLindenhaeghe’, waar je informatie uit de training kunt terugvinden.

De Virtual Classroom duurt 2 weken met in elke week één sessie van 2 uur. Na afsluiting van de training is de trainer beschikbaar voor online persoonlijke ondersteuning. Bijvoorbeeld om nog een vraag te stellen of een praktijksituatie te bespreken. Wel zo fijn!

Maurice van Dinther
Maurice van Dinther Trainer

Toelichting op de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen
 • Studie- en oefenmaterialen
  Alle materialen worden online klaargezet
Inbegrepen

Wat krijg ik bij deze training?

Je ontvangt het volgende:
Virtual Classroom

Interactieve training bij jou thuis

Online Leeromgeving

Alle benodigde materialen (en/of opdrachten) vind je hier

Certificaat van deelname

Na afloop van deze training ontvang je een certificaat van deelname

Coaching na afloop

Tot vier weken na de training kun je vragen stellen aan jouw trainer

Klaar om te bestellen?

Anderen bekeken ook