Virtual Classroom Basisopleiding Hypotheken

Krijg snel en efficiënt een overzicht van de basisbegrippen, processen en partijen binnen de Nederlandse hypotheekindustrie.

 • Ervaren trainers
 • Interactieve training
 • Virtual Classroom
Delen:
Algemeen

Virtual Classroom Basisopleiding Hypotheken

Over de Virtual Classroom Basisopleiding Hypotheken

De Basisopleiding Hypotheken is het ideale startpunt voor nieuwkomers in de Nederlandse hypotheekindustrie. In korte tijd krijg je snel en efficiënt een overzicht van de basisbegrippen, processen en partijen binnen de Nederlandse hypotheekindustrie.

De Basisopleiding Hypotheken kent verschillende e-learning modules en twee onlinesessies. Het is belangrijk dat je, ter voorbereiding op de onlinesessies, de e-learning doorlopen hebt.


De inhoud van deze opleiding
De opleiding is ingedeeld in vier blokken:

1. Inleiding in hypotheken:
In het eerste blok bekijken we de hypotheek vanuit juridisch, financieel, commercieel en maatschappelijk oogpunt. We behandelen elementaire begrippen, bespreken de spelers op de markt en het wettelijk kader waarbinnen de hypotheekmarkt functioneert en kijken wat de impact van die wetgeving is voor de verschillende spelers in die markt. Dit blok kent de volgende modules; inleiding hypotheekrecht, actoren in de hypotheekmarkt, belastingen en hypotheken, NHG en BKR.

2. Hypotheekprocessen:
We doorlopen de hypotheekketen en maken inzichtelijk hoe diverse geldverstrekkers de keten inrichten en wat voor consequenties dat heeft voor de organisatie van het hypotheekbedrijf. Dit bestaat uit de volgende modules; overzicht hypotheekprocessen, midoffice processen, backoffice processen en bijzonder beheer processen.

3. Hypotheekproducten:
In dit blok behandelen we de productkenmerken van verschillende hypotheekvormen en kijken naar aflossingswijzen en rentevormen. Het blok bestaat uit de volgende modules; inleiding hypotheekproducten, de spaarhypotheek, bankgarantie en overbruggingshypotheek en de vergoeding voor vervroegde aflossing.

4. Acceptatiebeleid en risico’s:
In dit blok wordt een aantal risico’s die geldverstrekkers lopen bij het verstrekken van een hypotheek behandeld en kijken we hoe die risico’s zich vertalen in het acceptatiebeleid. De volgende modules komen aan bod; risico’s bij hypotheken, het acceptatiebeleid, het kredietrisico en het renterisico.

Voor wie is deze opleiding interessant?
Deze basisopleiding is het ideale startpunt voor nieuwkomers in de Nederlandse hypotheekindustrie. Deze opleiding is uitermate geschikt, voor hen die geen Wft-verplichting hebben, maar voor wie het wel wenselijk is om enige kennis van hypotheken te hebben.

Wat je verder nog moet weten over deze opleiding
Het is belangrijk dat je, alvorens de klassikale lesdag begint, de e-learning doorlopen hebt. Wanneer het examen in de e-learning met een voldoende wordt afgerond, ontvang je een certificaat. De opleiding wordt verzorgd door samenwerkingspartner Hypsotech.


Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Studie- en oefenmaterialen
  Alle materialen worden online klaargezet
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen
 • Toeslag locatie- en arrangementskosten
  Bij dag- of ochtendprogramma € 21,95 | Bij middagprogramma € 10,95
Partner stelt zich voor

Hypsotech

Hypsotech is sinds haar start in 2001 dé toonaangevende, onafhankelijke marktspecialist in de hypotheekindustrie. Als trendsetter stelt zij zich actief op in de markt en ontplooien initiatieven voor consultancy, projectmanagement, opleidingen en onderzoek. Hierbij levert zij een actieve bijdrage aan de vormgeving van de hypotheekindustrie.

Hypsotech heeft een breed aanbod aan opleidingen in de hypotheekindustrie. Zowel professionele starters als zij die al langer werkzaam zijn kunnen bij Hypsotech terecht. De opleidingen zijn actueel en verbreden en verdiepen de kennis en het inzicht van de deelnemers. De opleidingen vinden al meer dan 20 jaar gretig aftrek in de markt. Al meer dan 3.500 hypotheekprofessionals hebben naar grote tevredenheid een of meerdere opleidingen gevolgd. De trainers zijn professionals die de deelnemers inspireren met hun kennis en hun schat aan ervaringen uit de dagelijkse praktijk.

Startdata en locaties

Wanneer kan ik beginnen

Start wanneer jij wilt een centraal gelegen locaties in Nederland

Item startdatum1
Studiemateriaal

Wat krijg ik bij deze opleiding?

Bij deze opleiding ontvang je onder andere je eigen leerroute
Item interactief
Interactieve trainingsvormen

Ruimte voor vraag, antwoord en feedback

Item online studiemateriaal
Online studiemateriaal

Studeer waar en wanneer het jou uitkomt

Item kennis inzicht
Kennis en inzicht

Verbreed je kennis en doe nieuwe inzichten op

Certificaat van deelname
Certificaat van deelname

Na afloop van deze training ontvang je een certificaat van deelname

Anderen bekeken ook