030 – 693 23 48

Virtual Classrooms Wft

Volledig online, Volledig Lindenhaeghe

  • Speciale zomeraanbieding: gratis oefenexamens bij jouw Wft-training!
Welkom bij Lindenhaeghe!
Algemeen

Virtual Classrooms Wft

Op deze pagina vind een overzicht van alle Virtual Classroom-trainingen op gebied van Wft Initieel.

Over de Virtual Classroom-trainingen Wft
Tijdens onze interactieve Virtual Classroom-trainingen nemen onze trainers je mee in de theorie van de opleiding. Maar dat niet alleen: ze houden je bij de les met praktijkvoorbeelden, coachen je, en uiteraard is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Naast de trainer zijn ook je medecursisten online; je leert dus ook van elkaar.

Thuis een Wft-training volgen was nog nooit zo aantrekkelijk!

Speciale zomeraanbieding: gratis oefenexamens bij jouw Wft-training!
In de maanden juli en augustus zit je goed bij Lindenhaeghe. Boek jij nu een Wft-opleiding (klassikaal of Virtual Classroom) met een startdatum in juli of augustus dan krijg je er een gratis set oefenexamens bij.

Zo ga jij ontspannen op examen. Precies wat je nodig hebt om te slagen.

Hoe werkt het?
Je boekt jouw klassikale of virtual classroom-opleiding. De gratis oefenexamens worden automatisch toegevoegd aan jouw leerroute in de Online Leeromgeving van Lindenhaeghe.

Virtual Classrooms Wft

Van klassikaal naar digitaal in 3 simpele stappen

Ineens zijn alle opleidingen en trainingen online, digitaal of in een Virtueel Classroom… Maar is deze manier van studeren dat ook wat voor jou? In dit stappenplan delen we verschillende tips & tricks.

Stap 1: zet de voordelen voor jezelf op een rij
Ga na of online of een Virtual Classroom iets voor jou is. Wil je snel beginnen? Heb je tijd over in deze periode? Vind je het prettig in je eigen omgeving te zitten? Of juist niet? Hoeveel ruimte heb je?

Hieronder enkele voordelen van de Virtual Classroom:

Geen files
Een beetje voor de hand liggend maar daarom niet minder waar: onderweg naar een online training heb je nooit files. Je komt niet te laat, hebt geen reistijd en … je ben altijd op tijd weer thuis.

Scherm delen
Zowel de trainer als de cursisten kunnen werken met schermen delen. Geen onleesbaar gepriegel meer op haastige flipovers, alles komt haarscherp in beeld.

Interactieve lessen
De interactie met een groep is anders dan in een klassikale les en de docent heeft een breed scala aan online middelen tot zijn of haar beschikking. Kahoot, Socrative en andere quiz-apps kunnen de online lessen verrijken.

Stap 2: Bereid je goed voor

Heb jij je inschreven voor een Virtual Classroom? Bereid je dan goed voor. Hieronder wat praktische tips voor een vliegende start.

Check check, dubbel check
Niets is zo vervelend als een laptop die het op het moment suprême niet doet. Dus zorg dat je de juiste spullen tot je beschikking hebt; test de wifi, de audio en de microfoon. Zorg eventueel voor een tweede scherm: zo kun je makkelijker aantekeningen maken.

Zet je camera aan
In het begin voelt het ongemakkelijk maar het maakt de training wel meteen een stuk persoonlijker. Jij ziet de trainer, hij of zij ziet jou en je medecursisten zijn ook online. Zo kun je makkelijker op elkaar reageren. Nu je elkaar niet ‘echt’ ziet, maakt de camera het verschil.

Beperk ruis en afleiding
Zet je telefoon uit, sluit tabjes met Whatsapp en waarschuw eventuele huisgenoten (bordje op de deur doet wonderen). Voorkom dat je tussendoor even snel mailtjes gaat beantwoorden of dat je op een andere manier gestoord wordt. Ga in de pauze even naar buiten, werk dan wat telefoontjes af.

Stap 3: aan de slag met online studeren
Thuisstudie: je ontkomt er niet aan. Hoe goed de training-op-afstand ook is, de voorbereiding zul je grotendeels thuis doen. En wanneer je op examen gaat, kun je hier nog wat studie-uren bij optellen. Om te voorkomen dat het saai wordt, helpen we je op weg met 3 creatieve manieren om te studeren

Presenterend leren
Eén van de meest effectieve manieren van studeren is hardop leren. Of beter gezegd: presenterend leren. Stel je voor dat je voor een groep staat en leg de groep de stof uit. Het klinkt misschien vreemd, maar het is een uitstekende manier om de stof te herhalen en testen of je zelf alles hebt begrepen. Immers: je kunt het een ander pas goed uitleggen wanneer je het zelf begrepen hebt.

Teken een samenvatting
Tekenen is hip. Hele processen worden tegenwoordig visueel gemaakt en zelfs het organogram bevat poppetjes en pictogrammen. Dat is niet voor niets: we zijn namelijk een visueel ingesteld volkje. Daar kun jij je voordeel doen. Maak eens een samenvatting waarbij je woord en beeld combineert. Gebruik tekstwolkjes, (zelfbedachte) pictogrammen en verbindingslijnen. Je categoriseert hierdoor beter, onthoudt de stof sneller en het is nog leuk om te doen ook.

Inspiratie? Kijk eens op www.thenounproject.nl en begin gewoon.

Sporten tijdens het leren
Uit onderzoek blijkt dat bewegen en leren goed samengaan. Dus waarom zou jij achter je bureau blijven zitten? Onpraktisch? Welnee. Gewoon je samenvatting als voicebericht inspreken, koptelefoon op en gáán. Helemaal handig wanneer je dit combineert met tip 1: dan neem je gewoon je eigen presentatie op. Geen zin om te zweten? Gewoon wandelen is ook prima. Pak je meteen de frisse lucht mee.