030 – 693 23 48

Alle Virtual Classrooms

Ontdek, Ontwikkel, Ontplooi
Header man zittend online
Algemeen

Wat is een Virtual Classroom?

We leven in een digitaal tijdperk. Toch worden onze klassikale trainingen nog altijd enorm gewaardeerd. Onder andere vanwege de interactie en de persoonlijke aandacht. De trainingen worden altijd met veel passie en plezier verzorgd door onze trainers.

Helaas is fysiek samenkomen dezer dagen soms lastig. Om toch aan de vraag naar persoonlijk contact te kunnen voldoen, juist in een tijd dat we verbinding zoeken in onder andere kennis, hebben onze specialisten een hoogwaardig alternatief ontwikkeld: de Virtual Classroom.

Een Virtual Classroom is een plek waar kennis delen op afstand mogelijk is. De trainer bepreekt de theorie, er is ruimte om vragen te stellen en om het gesprek aan te gaan. Daarnaast kan worden geoefend, bijvoorbeeld op momenten tussen de Virtual Classroom-sessies in. Daarna ga je weer online en kunnen de antwoorden vergeleken en besproken worden. Ook jouw medecursisten zijn online; je volgt de training echt met elkaar.

De sessies vinden plaats in MS Teams. Het is hiervoor niet nodig de app te downloaden; je kunt gewoon inloggen op je browser via de link die je van ons krijgt.

Onze professional trainers zijn deskundig op het gebied van online lesgeven. Hun ervaring met de theorie en de praktijk gebruiken ze om jou op afstand te coachen en motiveren. Zo haal je alsnog je leerdoelen, alleen op een iets andere manier. Voor opdrachten die je normaliter in groepjes zou uitvoeren, zijn alternatieven bedacht. Zo wordt het altijd een afwisselende en boeiende training.

Wil je meer weten? Neem contact op met onze afdeling Support, zij kunnen je alles vertellen over de Virtual Classroom en de voordelen die deze manier van trainen voor jou heeft.

Studiemogelijkheden: er kan altijd meer dan je denkt!

Net als veel andere opleiders moesten ook wij enkele weken geleden de (fysieke) deuren sluiten als gevolg van de coronacrisis. Achter de schermen stonden de noodplannen echter al klaar: de meeste van onze trainingen gaan dan ook gewoon door. In een Virtual Classroom.

In dit artikel geven we een overzicht welke mogelijkheden je heb om jezelf te ontwikkelen bij Lindenhaeghe.

Virtual Classroom
Een Virtual Classroom is een plek waar kennis delen op afstand mogelijk is. De trainer bespreekt de theorie, er is ruimte voor interactie en vragen en ook jouw medecursisten zijn online. Voor opdrachten die je normaliter in groepjes zou uitvoeren, zijn alternatieven bedacht. Zo wordt het altijd een afwisselende en boeiende training.

Wij bieden Virtual Classrooms aan voor al onze Wft en PE-opleidingen (zelfs PE + examen, waarbij je het examen op een externe locatie aflegt), verschillende specialistische opleidingen en een aantal Trainingen Persoonlijke Ontwikkeling.

Bekijk hier alle Virtual Classrooms

Online studeren
Natuurlijk is het ook mogelijk op een andere manier ‘op afstand’ te studeren. Bijvoorbeeld met een (100%) Online-opleiding, een e-learning of een digitale Masterclass. Zo’n e-learning is bijvoorbeeld ideaal om zelf de stof thuis rustig door te nemen wanneer je nog niet zeker weet wanner je op examen wilt gaan en of je eventueel nog een examentraining wilt volgen.

Bekijk hier alle online studiemogelijkheden

Klassikaal studeren
Toch liever fysiek aanwezig in een klaslokaal op één van onze locaties? Ook dat kan natuurlijk. Je kunt je gewoon inschrijven voor een klassikale training, later dit jaar. Na 1 juni hopen we weer te kunnen starten met onze opleidingen. Mochten de corona-maatregelen dan toch weer verlengd worden, dan nemen we uiteraard contact met je op om één en ander in overleg te verplaatsen.

Voor Ondernemers
De Virtual Classrooms zijn bij uitstek geschikt voor groepen collega’s; niet alleen gebruik je de tijd die je nu wellicht over hebt om je kennis bij te spijkeren, je zit ook nog eens ‘samen’ met je collega’s in een training. Dit wordt over het algemeen heel positief ervaren; het schept een band in een tijd dat je elkaar veel minder zit. Neem contact op met onze afdeling Maatwerk om de mogelijkheden te bespreken met één van onze accountmanagers.

Virtual classroom
Virtual classroom

In de praktijk

Trainer Anouk over de Virtual Classroom Echtscheidingsadviseur

Afgelopen dinsdagochtend (red.31-3) zat ze er klaar voor: trainer Anouk Hengeveld startte die dag met de allereerste Training Virtual Classroom Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier. Vanuit haar woonkamer keek ze ‘naar binnen’ bij haar zeven cursisten die allemaal vanuit hun eigen omgeving terugkeken. Plaats van samenkomst: de Virtual Classroom.

We spraken met Anouk tussen twee trainingssessies in.

Zo Anouk, de eerste sessie zit erop. Even pauze?
Anouk: “Yep. Tijd voor een broodje. Van negen tot half twaalf heb ik training gegeven vanaf ‘aan de keukentafel’. Op dit moment zijn de cursisten zelf thuis aan het werk. Offline. Ze zijn bezig met opdrachten op basis van de theorie die we behandeld hebben. Om twee uur gaan we weer verder, dan nemen we de antwoorden door. Om vier uur rond ik af.”

Gescheiden in afstand, verbonden in kennis. Wat vind je van deze nieuwe manier van trainen?
Anouk: “Een uitkomst. Echt. We hadden deze training anders moeten annuleren, terwijl iedereen er toch tijd voor gereserveerd heeft. De Virtual Classroom is een prima manier om kennis over te brengen.”

Welke reacties kreeg je van de cursisten?

Anouk: “Positief. Fijn dat de training doorgaat.”

Elk nadeel heb se voordeel, zei een wijs man eens. Hoe zit dat bij de Virtual Classroom?
“We waren al langer bezig met het ontwikkelen van trainen-op-afstand - het past in deze digitale tijd. De Coronacrisis heeft de zaken versneld. Het voordeel is dat we nu een puik aanbod hebben staan, waar mensen direct mee aan de slag kunnen. Wanneer klassikaal weer ‘mag’, hebben cursisten de keus. Mijn verwachting is dat de Virtual Classroom een blijvertje is.”

Waarom denk je dat?
“Om te beginnen: je hebt geen reistijd. Daarbij kun je als trainer een strakker, meer gecomprimeerd verhaal neerzetten. Dat gaat weliswaar deels ten koste van de interactie, die is echt wel wat minder bij zo’n training-op-afstand, maar het positieve is dat je veel efficiënter werkt. Je ondersteunt je verhaal met duidelijke sheets en scherm-delen. Bovendien zijn cursisten sneller klaar met de opgaven omdat ze er thuis rustig aan kunnen werken.”

Maar zo rustig is dat thuis toch niet?
“Nu nog niet misschien. Maar als de kinderen straks weer naar school zijn en je hebt thuis weer alle rust, dan blijven de voordelen overeind. Geen reistijd en een strakke training met voldoende ruimte voor interactie en vragen.”

Kortom, jij bent fan van de Virtual Classroom?
“Zeker. Het is even wennen - cursisten vergeten bijvoorbeeld hun microfoon van mute af te halen als ze een vraag stellen en dan hoor ik ze dus niet - maar dit is wel de nieuwe werkelijkheid. Voor opleidingen met veel zelfstudie en trainingen die een kenniscomponent bevatten is een Virtual Classroom een prima en in sommige gevallen zelfs een beter alternatief.”

Meer over onze Virtual Classrooms

Naar de Virtual Classroom Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier

Alle Virtual Classroom-trainingen

4x online input voor het adviesgesprek

Gratis Masterclass 'Omgaan met emotie in klantgesprekken'

We merken dat steeds meer bedrijven in de financiële sector te maken krijgen met klanten die onzeker of onrustig worden naarmate de coronacrisis voortduurt. In deze Masterclass, bestaande uit vier filmpjes, geven wij als opleider samen met onze communicatie-expert Astrid Dijk verschillende tips: Hoe ga jij om met de emoties van je klant tijdens de verschillende soorten gesprekken.

Bekijk hier de filmpjes