Verzekeren

Over ons maatwerk

Header Maatwerk
Algemeen

Verzekeren

Lindenhaeghe Maatwerk biedt speciaal voor financiële instellingen en financieel professionals diverse maatwerk opleidingen op het gebied van verzekeren

Onze trainingen geven inzicht in het verzekeringsbedrijf, in de producten, de aansprakelijkheid, de risico’s en het toezicht. Hierdoor kunnen deelnemers hun dagelijks werk effectiever en efficiënter uitvoeren, corresponderend met het niveau van hun professionele taken en verantwoordelijkheden.

In onze inleidende verzekeringsopleidingen leg je een stevig fundament aan kennis. Je kunt ook kiezen uit een gespecialiseerde, verdiepende opleiding of een training op het gebied van wet- en regelgeving zoals Solvency II. Wij kunnen ook een verzekeringsopleiding op maat voor jou samenstellen. Hierbij kan de programma-inhoud worden afgestemd op je eigen doelgroep en beleidsagenda.

Voorbeeld situatie

Van een verzekeraar kregen wij het verzoek om de relatief “oude” Assurantiën opleiding aan te passen naar een meer blended en hedendaags concept: korter, krachtiger en interactiever.

Ze wilden een algemene opleiding verzekeringsbedrijf, maar dan interactief die gedegen én toepasbare basiskennis verschaft over de bedrijfsvoering en strategie bij de verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Oplossing

In overleg met de accountmanager en een vakspecialist hebben we een actieve en praktijkgerichte training ontwikkeld waarin we naast de vakinhoudelijke thema’s ook ruim aandacht hebben besteed aan de meest actuele trends en ontwikkelingen in de verzekeringssector. Tijdens deze driedaagse training hebben we de deelnemers opgeleid in alle relevante onderwerpen zoals de structuur van het verzekeringsbedrijf (incl. verdienmodel), de werking van verzekeringen, de belangrijkste verzekeringsvormen als ook aansprakelijkheden en risico’s.

Een succesvol traject voor verzekeraar en opleider waarbij we uitgaan van wensen en behoeften van het team of individuele medewerker.

Lindenhaeghe heeft uitstekende trainers in huis
Lindenhaeghe heeft uitstekende trainers in huis

Trainingen Verzekeren