Succesvol Netwerken

  • Delen:

De training Succesvol Netwerken is dé manier om jouw netwerkkwaliteiten nog beter te maken. Ga jij de uitdaging aan?

In je mailbox verschijnt een uitnodiging voor de zoveelste netwerkborrel. Eigenlijk moet je gaan, maar je bent absoluut geen liefhebber van zulke events. Want je bent er niet zo goed in. Herkenbaar? Je bent niet de enige, want voor veel mensen is het niet hun favoriete bezigheid. Zonde, want een groot netwerk is goud waard. Onze training Succesvol Netwerken maakt van jou een succesvolle netwerker. 

 

Tijdens de 2-daagse training brengt onze ervaren communicatie- en gedragstrainer je de kneepjes van het vak bij. Hoe profileer je jezelf tijdens netwerkevents? Wat zijn de etiquetten van netwerken? En hoe ‘verleid’ je anderen tot een afspraak? Het komt allemaal voorbij aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Onze training Succesvol Netwerken start met een online intake. Tijdens deze intake vertel je ons over jouw verwachtingen en persoonlijke leerdoelen. Elke trainer gebruikt deze input voor de trainingen. Door middel van plenaire sessies en individuele oefeningen werken we naar de leerdoelen toe. Je kunt vooraf en na de training ook thuis aan de slag. Daarvoor log je eenvoudig in op ons online systeem ‘mijn Lindenhaeghe’ voor extra informatie en opdrachten. En weet je wat helemaal handig is? Tot een maand na afloop kan je jouw trainer blijven contacten. Neem bijvoorbeeld samen situaties van de werkvloer door.

Lees

Meer informatie?

Brochure download

Categorie:
Commercie

Succesvol Netwerken

€ 499

  • 2 dagen
  • Scherpe prijs
  • Meerdere locaties
Inschrijven

Succesvol Netwerken

Binnenkort bij jou in de buurt

Lees ons blog:

Succesvol netwerken: 5 tips om te beginnen

Netwerken is hét middel om meer uit je verkoop te halen. Maar…alleen als je het op de juiste manier doet. Overval een relatie die je niet of amper kent niet direct met een gelikt verkooppraatje. Succesvol netwerken is kennismaken, vertrouwen wekken en dan pas oogsten. Met de tips hieronder maak je een goede start.

Tip 1: netwerk ook buiten je eigen wereldje
Oké, als verkoper van straatstenen heb je misschien niet direct iets aan kledingverkopers in je netwerk. Of als belegger aan een interieurverzorger. Maar besef dat zij je misschien toch wel verder kunnen helpen. In hun netwerk zijn er misschien wel potentiële klanten met wie zij je in contact kunnen brengen. Door LinkedIn is het een stuk makkelijker geworden om te zien wie er relevante connecties hebben. 

 

Tip 2: stel vooraf heldere doelen
Ga je naar een netwerkborrel, een bedrijfsopening of beurs? Zet dan vooraf op papier wat je er aan wilt overhouden. Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je kunt bijvoorbeeld het doel hebben: vanavond ga ik minimaal drie nieuwe mensen spreken. Je maakt het je dan nog makkelijker wanneer je vooraf aan een gastenlijst kunt komen.

Tip 3: denk in tweerichtingsverkeer
Denk niet: wat kan ik voor jou betekenen. Denk wel: wat kunnen we voor elkaar betekenen? Of nog beter: wat kunnen we voor het netwerk betekenen? Zo bouw je uiteindelijk een aan duurzame relatie waarvan je blijft profiteren.

Tip 4: maak van je elevator pitch geen standaard spreekbeurt
Zorg dat je elevator pitch geen gekunsteld stukje is en dat je geen standaard praatje opdreunt. Daar prikt je gesprekspartner snel doorheen. Natuurlijk moet je van tevoren bedenken welke boodschap je pitch bevat. Maar zorg dat je ‘on the spot’ flexibel bent. Heeft je gesprekspartner veel of weinig kennis van het onderwerp? Is hij of zij oud of jong? En is het iemand die zelf beslissingen kan nemen of iemand die je kan aandragen bij een ander? Eigenlijk moet je verschillende pitches kunnen vertellen, afhankelijk met wie je praat. Dat lukt alleen als je pitch echt dichtbij jezelf staat en je hem niet acteert.

Tip 5: verkoop op het juiste moment
Een van de grootste netwerkvalkuilen is alleen maar zenden. Zeker wanneer je je gesprekspartner net hebt ontmoet, moet je nog helemaal niet bezig zijn met verkopen. Als je er een deal aan overhoudt, is het mooi meegenomen. Maar in deze fase gaat het vooral om kennismaken. Je stelt je geïnteresseerd op richting de ander. Pas als je gesprekspartner je mag en vertrouwt, wil hij nadenken over een eventuele koop. Niet eerder.

Door Valérie Jansen. Ook weten hoe je vervolgens resultaat uit je netwerk haalt? Volg de training Succesvol Netwerken of lees onze whitepaper.

Lees

Wil je meer weten over onze trainingen in de categorie Commercie? Lees dan ons gratis Whitepaper.

De trainers

Jij gaat aan de slag met gedreven communicatie- en gedragstrainers. De trainers Succesvol Netwerken hebben veel ervaring met diverse trainingsmethoden. De interactie met de trainer en de kleine groepen zorgen ervoor dat jij het maximale uit deze training kunt halen.

Trainer Valérie aan het woord.


"Na 20 jaar werkervaring in diverse commerciële functies, ben ik inmiddels al weer 6 jaar als zelfstandig trainer en coach actief en geef ik mijn ervaringen door aan zelfstandig ondernemers, managers en medewerkers, onder andere in de financiële dienstverlening.
Mijn specialiteit is het geven van inzicht en het bewust maken van het effect dat jouw houding heeft op anderen en het aanreiken van handvatten om dit effectief te beïnvloeden.
Ik krijg voldoening als deelnemers ervaren dat ze steeds beter in staat zijn om, in de omgang met klanten, collega's en managers, in hun eigen kracht te blijven en daardoor betere resultaten boeken." Valérie Joosten 

Lees

Ervaringen van deelnemers

Een goede voorbereiding is het halve werk, ook als je moet netwerken!

Ik heb geleerd dat een goede voorbereiding kan leiden tot meer resultaat als het gaat om netwerken. Voorafgaand aan een netwerkbijeenkomst wil ik concrete doelen stellen. Wat wil ik bereiken, en wie wil ik sowieso gesproken hebben? Dit betekent ook dat ik vaker uit mijn comfortzone zal moeten stappen. Actief de interactie aangaan, dat werkt pas echt!
Lees verder

Het leggen van de juiste connecties is belangrijk, voor iedere professional

Netwerken is erg belangrijk, voor vrijwel iedere professional. Door de juiste verbindingen te leggen, blijf je op de hoogte van de laatste in’s en out’s binnen je vakgebied, weet je wat er speelt op de markt en vergroot je je kansen op nieuwe uitdagingen.
Lees verder

Een goed gesprek is veel meer waard dan vijf vluchtige gesprekken

Hoe kan je bij een netwerkborrel een doelgericht gesprek voeren? Dat was een van mijn belangrijkste leerdoelen voorafgaand aan deze training. Tijdens de training ‘Succesvol netwerken’ heb ik geleerd dat netwerken niet alleen maar om efficiëntie draait, maar dat ik ook moet genieten. De training was de perfecte gelegenheid om mij hier meer bewust van te worden.
Lees verder

Wil je meer weten over onze trainingen in de categorie Commercie? Lees dan ons gratis Whitepaper.

iedereen is anders.
doe het op jouw manier.

Hier komt een bericht.
Een moment geduld a.u.b.

Product verwijderen

Weet je dit zeker?
Nee
Ja
Lindenhaeghe maakt gebruik van cookies voor onder meer Google Analytics en Remarketing doeleinden. Sluiten
Loading page...