030 – 693 23 48

Training kennis en vaardigheden bij Vermogensadvies

 • Bilthoven
 • vanaf 19 maart 2021

De Training kennis en vaardigheden bij Vermogensadvies (3 dagen) is ontwikkeld in samenwerking met levensverzekeraar Scildon. Deze training zet niet alleen in op kennis en keuzes als het gaat om passende vermogensoplossingen (incl. beleggen), maar behandelt ook de bijbehorende gespreks- en adviesvaardigheden.

 • Klassikale training
 • Kennis en vaardigheden
 • Certificaat van deelname
Delen:
Algemeen

Training kennis en vaardigheden bij Vermogensadvies

De Training kennis en vaardigheden bij Vermogensadvies is een mooie mix van kennis, inzichten en adviesvaardigheden rond vermogensadvies, inclusief beleggingsoplossingen. Na het volgen van deze training heb je een compleet beter beeld van wat kan en mag als het gaat om vermogensopbouw. Bovendien weet je ook hoe je het gesprek met jouw klant over de verschillende mogelijkheden vol vertrouwen aangaat.

Vermogensadvies
Over het geven van vermogensadvies bestaan veel misverstanden. Dat het lastig is, dat het ‘actief beheer’ van beleggingen met zich meebrengt en dat de klant niet voor ‘meer risico’ (lees: beleggen) openstaat. Het vermogensadviesgesprek wordt als ingewikkeld ervaren en met name beleggingsoplossingen worden vaak overgeslagen als serieus alternatief. Onterecht, vindt trainer Harry van Houdt.

Trainer Harry: ‘Als je ziet dat op je spaargeld geen rente ontvangt, je soms geld toe moet betalen, moet je dus op een andere manier gaan kijken hoe je rendement haalt om je doelstelling te realiseren.’


Tijdens de Training kennis en vaardigheden bij Vermogensadvies gaat trainer Harry van Houdt in op de vooroordelen rond vermogensadvies. Er wordt gekeken naar de verschillende mogelijkheden voor het opbouwen van vermogen inclusief beleggen. Ook de keuzes die de klant heeft en het adviesgesprek dat hieruit volgt, komen aan de orde. Tevens wordt ingegaan op belemmerende overtuigingen (van zowel de adviseur als de klant), weerstanden en (de grens van) verantwoordelijkheden.

Wat levert de training mij op?
Na het volgen van deze training voel je je als adviseur comfortabeler bij het geven van vermogensadvies. Je beschikt over de juiste kennis en vaardigheden om het gesprek met de klant aan te gaan en samen tot de juiste oplossing te komen.

Daarnaast weet je welke tools je kunt gebruiken om het (advies)proces in kaart te brengen, hoe je een klantdossier opbouwt, bijhoudt en met welke producten je eventueel in de praktijk kunt werken.

De inhoud van deze training

 • Kennis van vermogensopbouw producten
 • Kennis van gesprekstechnieken
 • Het belang van vermogensopbouw producten voor jouw klant
 • Vaardigheden: Intervisiedag met acteur
 • Na afloop van de training ontvang je een certificaat van deelname.
 • Wat moet je verder weten over deze training?

De training vindt plaats op doordeweekse dagen in Bilthoven. Er zit minimaal een week tussen twee trainingsdagen, zodat je het geleerde in de praktijk kunt brengen voordat je weer een nieuwe trainingsdag bijwoont. De studiebelasting is afhankelijk van je studievaardigheden en je voorkennis. Gemiddeld is de studiebelasting 60 uur.

Deze module is ontwikkeld in samenwerking met levensverzekeraar Scildon.

Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen
 • Toeslag locatie- en arrangementskosten
  Bij dag- of ochtendprogramma € 19,95 | Bij middagprogramma € 9,95
 • Persoonlijke Leerroute
  Benodigde materialen vind je in jouw online Leerroute
Startdata en locaties

Wanneer kan ik beginnen

Start wanneer jij wilt op een centraal gelegen locatie in Nederland

Item startdatum1
Studiemateriaal

Wat krijg ik bij deze opleiding?

Bij deze training is het volgende inbegrepen:
Klassikale training

Onze trainers staan voor je klaar

Interactie met vakgenoten

Breid je netwerk uit tijdens de training

Certificaat van deelname

Na afloop van deze training ontvang je een certificaat van deelname

Studiemateriaal (pdf)

Digitaal studieboek (pdf)

Anderen bekeken ook

Klaar om te bestellen?