Trade Finance

Deze training biedt praktische, diepgaande dekking van internationale handel en grondstoffenfinanciering.
Wil jij jezelf zich verdiepen in Trade Finance en leren hoe je daar veel voordeel uit haalt?

  • Unieke en efficiënte training Trade Finance
  • Je verwerft kennis en inzicht van internationale handelstransacties
  • Leer alles over het internationaal financieren en de afwikkeling hiervan
Delen:
Algemeen

Over Trade Finance

Wil jij jezelf zich verdiepen in Trade Finance en leren hoe je daar veel voordeel uit haalt? Dan is de training Trade Finance een uitstekende keuze! Trade Finance betekent financiering voor de handel, het betreft zowel binnenlandse als internationale handelstransacties.

Een handelstransactie vereist een verkoper van goederen en diensten, evenals een koper. Diverse intermediairs zoals banken en financiële instellingen kunnen deze transacties vergemakkelijken door deze handel te financieren. Deze training biedt praktische, diepgaande dekking van internationale handel en grondstoffenfinanciering. De tegenstrijdige behoeften van koper en verkoper worden geïdentificeerd en hoe handelsfinanciering biedt risico beperkende en werkkapitaal oplossingen voor zowel exporteur als importeur.

Doel van deze training Trade Finance is om je vertrouwd te maken met de belangrijke kostenvoordelen die kunnen worden behaald door middel van een efficiënt en effectief cashmanagement. Je verwerft kennis en inzicht in de financiering van internationale handelstransacties en de financiële afwikkeling van die transacties. Alle begrippen worden hierbij in de juiste context behandeld en geplaatst, waardoor je ze ook daadwerkelijk leert toepassen.


De inhoud van de training

De training behandelt het belang van Incoterms®-regels, commerciële contracten, de aard van de handelsdocumentatie, de controle over de goederen, de risico’s van exporteurs, importeurs en banken en gedetailleerde dekking van de belangrijkste handelsproducten, waaronder de partijen, mechanica, risicobeperkende eigenschappen, optimale structuratie-technieken en financieringsoplossingen.
De nadruk ligt op risicobeoordeling, probleemoplossingstechnieken en transactiestructuren, door een duidelijk begrip van de bedrijfscyclus van de onderneming. Er wordt veel aandacht besteed aan het effectieve en gepaste gebruik van gestructureerde financieringstechnieken om de behoeften van de onderneming voor optimale werkkapitaaloplossingen tegemoet te komen, terwijl het voldoet aan de eis van de bank voor gecontroleerde kredietverlening en kredietverlening.

Wat u verder nog moet weten over deze training
In deze training wordt gevarieerd met diverse werkvormen. Interactieve theorieblokken worden afgewisseld met groepsopdrachten en actuele praktijkcases.

Lindenhaeghe heeft uitstekende trainers in huis
Lindenhaeghe heeft uitstekende trainers in huis